Annonce
Aarhus

To Aarhus-kirker fejrer jubilæum

<p>Arkivfotos</p>

Langenæskirken fylder 50 år på søndag, mens Skt. Lukas Kirke hele næste uge markerer sit 90 års jubilæum.

Annonce

I den kommende tid kan både Skt. Lukas Kirke og Langenæskirken fejre jubilæum. Langenæskirken markerer sit 50 års jubilæum søndag 13. marts, mens Skt. Lukas Kirke fejrer sit 90 års jubilæum hele næste uge.

Historisk har der været tradition for, at nye kirker blev bygget, når et sogn nåede en størrelse på cirka 10.000 indbyggere. Sådan har det også været med de to kirker.

Skt. Lukas Kirke blev opført i 1926, da Sct. Pauls Sogn oplevede vokseværk.

Tæt på ligger den anden jubilar, Langenæskirken, der stod færdig i 1966. Beslutningen om at bygge kirken bundede i, at Skt. Lukas Sogn på daværende tidspunkt havde nået en størrelse, der berettigede byggeriet af en ny kirke.

En del af byggeriet blev i øvrigt betalt af borgerne i Sct. Pauls og Skt. Lukas sogne, der støttede ved basarer, gaver og en dør-til-dør-indsamling.

Langenæskirken fejrer sit jubilæum 13. marts fra klokken 10 med musik- og festgudstjeneste, reception og jubilæumsudstillingen »Langenæs gennem tiden«. Det er også dagen, hvor sløret løftes for jubilæumsskriftet »Langenæskirken 50 år«. Det består af historier og anekdoter fra de 50 års kirkeliv.

Skt. Lukas Kirke fejrer sit jubilæum hele næste uge med foredrag, gudstjenester, koncerter og rundvisning. Faktisk tages der hul på festlighederne allerede lørdag 12. marts, og det hele kulminerer søndag 20. marts, hvor der om formiddagen er festgudstjeneste og efterfølgende frokost. Biskop Henrik Wigh-Poulsen og domprovst Poul Henning Bartholin deltager i fejringen - det samme gør 90-årige Ruth Gundelach, der er Skt. Lukas Kirkes første dåbsbarn og desuden både konfirmeret og gift i kirken.

Mandag 14. marts byder Skt. Lukas Kirke på kage i lange baner. I tidsrummet 16-18 frister et 90 meter langt kagebord foran kirken, og alle er velkomne til at kigge forbi og få en smagsprøve.

Annonce
Annonce
Aarhus

Festugeboss er tavs om aflysning

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Børn og unge hårdt ramt: Omkring 30 smittede og 300 børn er sendt hjem fra århusianske skoler og dagtilbud

Aarhus For abonnenter

Stikprøve i Føtex, Kvickly og Menu: Så mange kunder spritter ikke hænder

Annonce