Annonce
Kultur

To Aarhus-talenter får hjælp til karrieren

Kasper Kjeldgaards design er meget specielt. I år var han med på KP19, Kunstnernes Påskeudstillling, med dette værk af messing og hestehårFoto: Axel Schütt
Designer og arkitekt bliver del af "Den unge, kunstneriske elite" og får støtte af Statens Kunstfond.

AARHUS: To århusianere er blandt 16 i en perlerække af talenter, som får et skub til at skabe en karriere.

Det er anden gang, Statens Kunstfond udpeger en stribe talenter, som bliver en del af "Den unge kunstneriske elite". Karriereprogrammet støtter de største håb inden for musik, scenekunst, billedkunst, litteratur, film, arkitektur samt kunsthåndværk og design og hjælper dem på vej med karrieren.

De to fra Aarhus er Kasper Friis Kjeldgaard og Mette Schelde.

Han er designer, der både eksperimenterer med abstrakte former og udfører klassiske designopgaver, hvor nye erkendelser fra det kunstneriske arbejde anvendes i funktionelt design. Hun arbejder med design, kunst og arkitektur. Hendes kunstneriske vision er igennem eksperimenter at skabe møbler og lys, som er skabt til at blive brugt og sanset.

Annonce

Uddelinger 2019

Der er i 2019 blevet uddelt 6.141.723 kroner fra karriereprogrammet ’Den unge kunstneriske elite’.

Forløb planlagt

Den unge kunstneriske elite blev uddelt første gang i 2018 og har til formål at hjælpe unge fremadstormende kunstnere med at få foden indenfor på den danske og internationale scene. Hver af de 16 udvalgte har sammen med en erfaren konsulent udtænkt et skræddersyet toårigt karriereforløb, der skal sætte fart i deres karriere både nationalt og internationalt. Med karriereprogrammet får de ekstra mulighed for at fordybe sig i arbejdet med deres kunstneriske udtryk gennem mentorforløb, residencies og samarbejder med andre internationale kunstnere.

Mette Schelde har tidligere vundet FSCs designpris for sit bord af bæredygtigt træ. Foto: Jesper Nørgaard Sørensen/FSC
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Bilister skal ud på omvej: Veje i det vestlige Aarhus er også spærret mandag

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Aarhus

Borgere frygter oversvømmede boliger: Nu udleverer kommunen sandsække til århusianerne

Østjylland

Politi advarer om risiko for akvaplaning efter uheld på østjysk motorvej: Det er meget farligt

Annonce