Annonce
Aarhus

To arrangementer kolliderer: Classic Race Aarhus må rykke til en ny dato i 2020

Classic Race Aarhus var planlagt til at finde sted i pinsen næste år. Men sådan bliver det ikke. Arkivfoto
Den store racefestival var planlagt til at finde sted i pinsen næste år. Men Aarhus Kommune har planer, der kolliderer med afviklingen i området ved Mindeparken. Nu skal Classic Race afvikles midt i maj.

AARHUS: Classic Race Aarhus 2020 rykker til en ny dato.

Den store racefestival var planlagt til at finde sted i pinsen næste år, men den flytter nu til perioden fra 15. til 17. maj 2020.

Flytningen sker efter en dialog med Aarhus Kommune, som i pinsedagene næste år ønsker at bruge Mindeparken til et andet arrangement.

- Vi har altid haft et godt og fint samarbejde med Aarhus kommune, derfor flytter vi gerne til weekenden 15.-17. maj. Samtidig kan vi opfylde et ønske fra naboerne, der helst ser, at arrangementet ikke ligger i forbindelse med helligdage, siger Nick Horup, kommunikationschef for Classic Race Aarhus.

Annonce

Classic Race Aarhus

Classic Race Aarhus er en non-profit-organisation, og overskuddet går til at skabe bedre trafiksikkerhed for børn.

Racefestivalen er to gange blevet udnævnt til Årets Motorsports Event i Danmark, ligesom eventen har vundet en Auto Award.

1.000 frivillige hjælper til før, under og efter løbet.

I 2018 blev Classic Race Aarhus overværet af flere end 42.500 tilskuere.

Siden den første udgave af Classic Race Aarhus i 2010 er mere end 1.000.000 kroner blev doneret til projekter i form af dels kontanter, dels trafiksikkerhedsudstyr, heriblandt mere end 20.000 refleksveste.

De vigtige frivillige

Næste år afvikles Classic Race for 11. gang i Aarhus.

Festivalen finder sted i området omkring Mindeparken og med opløb på Strandvejen.

I pinsen 2020 vil Aarhus Kommune bruge Mindeparken til et stort arrangement, som endnu ikke er offentliggjort.

Derfor har ledelsen af Classic Race sagt ja til at give plads og rykke afviklingen til midt i maj, så motorbegivenheden afvikles to uger tidligere end oprindeligt planlagt.

- Umiddelbart giver det ingen praktiske udfordringer i forhold til deltagere og andre aktører i Classic Race. Men det er meget afgørende, at vores 1.000 frivillige har opmærksomhed på ændringen. Men for mange af de frivillige er det sandsynligvis lettere at reservere en ganske almindelige weekend end dage i pinsen. I det hele taget har vi en tro på, at flytningen fra pinsen til en weekend i maj kan vise sig at blive en fordel, understreger Nick Horup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Bølge af indbrud i fritidshuse: Kan være samme gerningsmænd

Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

Østjylland

Thorsager Kirke har næsten fået alle stole tilbage: Efterladt varevogn gemte på stjålne rundkirkestole

Aarhus

Skunk, salgsposer og slagvåben i bilen: Nervøse bilister afsløret

Aarhus

Slagsbrødre gik løs på hinanden på gaden: Aggressiv og voldelig adfærd

Annonce