Annonce
forside

To bandemedlemmer får 13 års fængsel for drive by-skyderi i Aarhus

To bandemedlemmer forsøgte sidste år at skyde en 26-årig under bandekonflikten i Aarhus Vest. De er blevet idømt fængsel for besiddelse af våben og narko, drabsforsøg og tyveri. Arkivfoto: Scanpix

To unge mænd på 19 og 21 år er kendt skyldige i drabsforsøg og våbenbesiddelse efter et voldsomt skyderi i Aarhus Vest under bandekonflikten sidste år. Straffen er særligt forhøjet, fordi kriminaliteten er begået under væbnet bandekonflikt.

Annonce

AARHUS: To bandemedlemmer blev onsdag idømt henholdsvis 13 og 13,5 års fængsel i Retten i Aarhus. De er kendt skyldige i drabsforsøg og våbenbesiddelse under særlig skærpende omstændigheder under bandekonflikten i Aarhus Vest sidste år.

Tilbage i juni 2017 kom de to mænd kørende på en motorcykel på Søndervangs Allé og i farten skød de med en pistol mod en 26-årig mand. De var begge to maskede under episoden.

Skuddet ramte en bil, som den 26-årige kastede sig om bag. Den 26-årige kom dog ikke noget til.

Kort efter skudepisoden standsede de to bandemedlemmer en tilfældig bil på Åby Ringvej og hoppede ind bag i bilen. De truede den yngre kvinde bag rattet til at køre hurtigt fra stedet.

Undervejs råbte de, at hun skulle køre over for rødt og sætte farten op. Hun nåede dog ikke langt, før en anden bil kørte ind foran hende og hev de to personer ud af bilen for at tæske dem.

Få minutter efter episoden blev de to personer anholdt og ved hjælp af vidneudsagn og videoovervågning i området, lykkedes det politiet at koble mændene til skyderiet og bilkapringen.

Annonce

Også dømt for narkobesiddelse og tyveri

Ud over dommen for drabsforsøg og besiddelse af skydevåben blev begge mænd dømt for tyveri af den motorcykel, de kørte på. Den 19-årige mand blev ligeledes dømt for at køre uden kørekort, og den 21-årige mand blev dømt for besiddelse af en mindre mængde narko.

Specialanklager Dorthe Lysgaard er tilfreds med, at retten også dømte mændene efter paragraf 81a, der giver en forhøjet straf for kriminalitet begået under eksempelvis en væbnet bandekonflikt.

- Jeg er meget tilfreds med dommen, der viser, hvor alvorligt det er, når man deltager i en voldelig bandekonflikt. Dommen illustrerer, at det er en skærpende omstændighed, når man bærer våben og skyder som part i sådan et opgør, og jeg er glad for, at Retten i dag har sendt så klart et signal, siger Dorthe Lysgaard.

Begge mænd ankede dommen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Sundhedsstyrelsen anbefaler øget brug af mundbind hos lægen

Danmark

'Træls', 'tåbeligt' og 'det vil vi ikke tolerere': DF-bagland kritiserer degradering af Kofod og Kjærsgaard

Østjylland

Naturstyrelsen trods alvorlig nedtrampning af kvinde: Det er sikkert at færdes blandt kreaturerne

Annonce