Annonce
Aarhus

To dage inde i genåbningen: - Vi har haft vanvittigt travlt

Travlheden fortsætter ind i weekenden for byens restauranter, cafeer og værtshuse, efter de onsdag 21. april fik lov til at åbne igen. Foto: Flemming Krogh
En god start med masser af gæster har mødt byens restauranter, caféer og værtshuse efter genåbningen onsdag 21. april. Det var dog kun begyndelsen - flere fortæller om mange besøgende henover weekenden.

AARHUS: For de fleste af byens restauranter, caféer og barer var onsdag 21. april en festdag. Her kunne de nemlig slå dørene op igen efter fire måneders nedlukning.

Men hvordan er det så gået? Er der blevet langet kolde øl, caféburgere og gourmetretter over disken, eller lader travlheden vente på sig?

Stiften har talt med fire forskellige beværtninger i Aarhus om de første dage med gæster.

Annonce

Madklubben

Første stop på rundturen er Madklubben, og her kan driftschef Kiki O'Connor fortælle om travle dage siden genåbningen onsdag.

Hos både Madklubben Grill og Madklubben i Toldboden har der været travlt siden genåbningen i onsdags. De ser frem til en weekend med mange gæster i restauranterne. Foto: Mette Marie Birch Breuning

Hvor travlt har I haft siden genåbningen?

- Vi har haft vanvittigt travlt. Der har været fuldt booket. Vi har savnet vores gæster, så det er fedt, at de også har savnet os.

Har I oplevet nogle udfordringer i forbindelse med de gældende restriktioner?

- Set i lyset af, hvad vi ellers har været udsat for under coronapandemien, er det 'peanuts' at skulle tjekke coronapas. Det er lidt ligesom at se en reservation på telefonen. Gæsterne har været sindssygt behjælpelige, og de har faktisk været godt oplyste. De ved godt, hvad de går ind til. Det har selvfølgelig krævet, at vi skulle træne vores personale ekstra godt i ikke at gå på kompromis men heller ikke at agere politibetjente. Men umiddelbart er vi klar på det værste. Der er ikke rigtig noget, der kan slå os ud nu.

Hvordan ser det ud med bookingerne i den nærmeste fremtid?

- I aften (fredag red.) er der 350 gæster i bogen på Madklubben i Toldboden. Det er jo et stort koordineringsarbejde at sørge for, at gæsterne sidder med den rigtige afstand, og at folk er sikre hos os, så det bruger vi meget tid på. Men umiddelbart ser det ud som om, at folk er mere end klar på at gå ud og spise. Man skal holde sig til og sørge for at booke i god tid, hvis man skal have bord hos os. Der er også masser af selskaber her, og i og med at forsamlingsforbuddet bliver hævet, kommer der til at være plads til konfirmationer og så videre, så der er gang i butikken ude i fremtiden også.

Annonce

Kurts Mor

Efter en tur på Madklubben går turen videre til værtshuset Kurts Mor. Og her er det faktisk selveste Kurts mor, Betty Jensen, avisen får fat i.

Betty Jensen går nogle travle dage i møde på bodegaen Kurts Mor. Der er fuldt booket hele weekenden. Foto: Mette Marie Birch Breuning

Hvor travlt har I haft siden i onsdags?

- Vi har haft rigtig pænt med run på. Vi har selvfølgelig ikke haft så mange igennem, som vi plejer på grund af det med reservationer, men der har været fint med mennesker hele tiden.

Hvilke udfordringer oplever I i forhold til reservationer og retningslinjer?

- Der er mange, der ringer rundt til samtlige værtshuse og booker bord, men så kommer de ikke. Det er jo virkelig irriterende, for vi har en lang virtuel kø med mange, der rigtig gerne vil booke bord men ikke kan, fordi der er nogle, der booker mange steder.

- Derudover tager det selvfølgelig meget tid af få tjekket coronapas og ID på alle dem, der kommer ind, men det bliver nok også til en rutine på et tidspunkt. Man kunne godt ønske sig, at folk lige var lidt hurtigere med det, når de kom ind.

Hvordan ser det ud med bookinger i nærmeste fremtid?

- Vi er totalt booket op her fredag og lørdag, der er simpelthen ikke plads til flere.

Hvordan sikrer I den bedste oplevelse for kunderne under de nye restriktioner?

- Vi har hele tiden én, der går på gulvet og tjekker, om folk nu husker at få mundbind på, når de rejser sig, eller om gæsterne husker at bruge håndsprit, når de kommer ind og efter toiletbesøg. Vi holder øje med gæsterne hele tiden.

- Lige så snart døren går op, er vi henne ved dem, og så er det 'op med dit coronapas kammerat', og så tager vi den derfra.

Annonce

Café Viggo

Fra Kurts Mor videre til Café Viggo. Den populære café ved åen har eksisteret i mere end 20 år. Her kan medejer Kasper Miller fortælle om en god genåbning.

Siden onsdag har Café Viggo ved åen i Aarhus været 80-90 procent fyldt med gæster. De oplever, at folk gerne vil blive siddende meget længe, når de har booket bord. Foto: Mette Marie Birch Breuning

Hvor travlt har I haft siden i onsdags?

- Jamen det har været rigtig fint både onsdag og torsdag med omkring 80-90 procent fyldt. Vi har nok haft 200 til 300 igennem både onsdag og torsdag, så det har været rigtig fint. Vi har plads til 60 ad gangen indenfor og omkring 90 udenfor. Så når alt er optaget, kan vi have 150 gæster ad gangen.

Hvilke udfordringer oplever I i forhold til reservationer og retningslinjer?

- Vi har haft lidt udfordringer med, at folk gerne vil sidde rigtig længe - nok fordi de ikke har andre steder at gå hen. Folk vil altså gerne komme rigtig tidligt, og blive til vi lukker. Det skal man selvfølgelig ikke brokke sig over, men vi skal lige vænne os til, at vi ikke kan skifte bordene, som vi plejer med to eller tre hold per aften. Ellers har folk været rigtig gode til at reservere og være klar med coronapas. Der er nogle enkelte, der er blevet væk. Det er vist et generelt problem i byen, men ikke noget voldsomt hos os.

Hvordan ser det ud med bookinger i nærmeste fremtid?

- Det ser rigtig fint ud med bookinger. Hele den her weekend er booket, og de næste weekender ser også rigtig godt ud. Der er ved at være booket op både til frokost og aften. Det er lidt mindre i hverdagene, men sådan er det jo altid.

Hvordan sikrer I den bedste oplevelse for kunderne under de nye restriktioner?

- Vi gør faktisk det samme, som vi har gjort hele tiden, altså siden vi åbnede efter første nedlukning 18. maj sidste år. Vi har en meters afstand mellem bordende, og så er der en masse håndsprit rundt omkring. Vores personale går med mundbind, og vi har opfordret dem kraftigt til at blive testet, så de møder ind på samme vilkår som gæsterne.

Annonce

Frederikshøj og Anx

Rundturen slutter hos Frederikshøj og Anx på Oddervej. Her bliver der serveret gourmetretter og klassiske, danske frokostanretninger. Avisen har talt med restaurantchef på Anx Samia Kjeldgaard.

Restaurant Frederikshøj og restaurant Anx har ikke åbnet for gæster endnu, men byder indenfor fra 28. april. Arkivfoto: Axel Schütt

Hvor travlt har I haft siden genåbningen?

- Jamen vi har valgt at udskyde vores åbning. Vi åbner for gæster 28. april, og så åbner vi vores take-away 23. april. Vi har vurderet, at vi ikke kunne nå at være klar med maden til onsdag i denne uge. For det første skulle vi have vores leverandører til at levere de råvarer, vi har på menuen, og der vil vi ikke gå på kompromis med noget. Derfor vil vi hellere vente et par dage, så vi kan få lige nøjagtigt det, vi gerne vil have. Og så er der flere af tingene, der skal syltes og tørres og så videre, så vi vil hellere være ordentligt forberedte, til når gæsterne kommer.

Når I så åbner, hvordan ser det så ud med bookingerne?

- Vi håber da på, at vi får fuld restaurant fra starten. Det ser rigtig godt ud. Frederikshøj, som er gourmetrestauranten, er fuldstændig booket. På Anx, hvor vi serverer frokost, har vi fuldstændig booket fra 6. maj, hvor vi skulle have åbnet, og det har vi 14 dage frem. Folk melder lidt fra igen og reserverer nye dage, så det er ikke umuligt at få plads.

Hvordan sikrer I den bedste oplevelse for gæsterne med de restriktioner, der gælder?

- Jeg tror ikke, at vi hverken det ene eller det andet sted er så hårdt ramt af restriktionerne, fordi vi i forvejen er en restaurant, hvor folk bestiller bord på forhånd. Til frokost har vi selvfølgelig nogle 'walk-ins', men vi har nogle havemøbler ude foran, og så må folk sidde og få et glas champagne, mens de venter på, at deres reservation træder i kraft. I forhold til afstand i restauranten har vi ret god plads begge steder, og på Anx har vi stillet bordene lidt anderledes, så der er lidt mere luft.

Annonce
Byudvikling For abonnenter

Dan vil bygge en helt ny by på sine marker: Her kan 3.000-4.000 mennesker få hygge og sundhed for sjælen

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 457 nye smittetilfælde - seks døde

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Er du klar til kaos på Oddervej? Bilisterne må regne med store forsinkelser - men mange kan faktisk helt undgå bilkøerne

AGF For abonnenter

Kommentar: Derfor gør Mustapha Bundu AGF til et helt andet fodboldhold

Aarhus

Se video og billeder: Så flot er havnens nye slæbebåd

Sport

Stor donation skal hjælpe atleter til OL: - Det giver mulighed for en mere professionel tilværelse

Byudvikling

Der skal mere gang i de mindre byer: Rådmand vil have endnu mere byliv i oplandsbyerne

Aarhus For abonnenter

Motorvejstilslutning ved Hørning er en håbløs flaskehals: Når Beder-Beringvejen åbner bliver det endnu værre

Debat

Når hjemløse har brug for at komme på fode igen: Her har vi fundet et himmerige

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aarhus

Aflyst, forsinket, tom og alt for dyr: Letbanen sætter sindene i kog, men er påstandene korrekte?

Danmark

Mormor advarer om trend på TikTok: Barnebarn svært forbrændt af stikflamme fra brandfarlig leg med spraydåse

Alarm 112

Dyr skudt med pil i Dyrehaven: - Det kunne godt ligne en 'mørkets gerning'

Danmark For abonnenter

Sygeplejestrejke spænder ben for coronasmittede: Senfølgeramte i Aarhus venter i månedsvis på hjælp

AGF

Efter voldsom ulykke i træningscenter: Spillerforening forventer, at AGF strammer op på sikkerheden

Annonce