x
Annonce
Alarm 112

To er anholdt i sag om skuddræbt mand i Fredericia

Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Politiet har anholdt to i forbindelse med sag om skuddrab. Men det vil ikke fortælle, hvad de mistænkes for.

Politiet holder kortene til kroppen i sagen om skuddrabet på en 24-årig mand i Fredericia.

Annonce

Fredag fortæller politiet, at det torsdag har anholdt to personer som led i efterforskningen af et drab på en 24-årig mand, der blev skudt mandag.

Men da de to personer fredag morgen blev stillet for en dommer i Retten i Kolding, ønskede anklagemyndigheden ikke, at der skulle oplysninger frem om, hvad de to er sigtet for.

Således anmodede en anklager om dobbeltlukkede døre, så end ikke sigtelsen blev offentliggjort i retsmødet.

Ved slutningen af retsmødet besluttede dommeren, at de to anholdte skulle varetægtsfængsles frem til 16. marts. Det skriver Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Politiet ønsker ligeledes heller ikke at uddybe, hvor de to personer er anholdt. Ej heller hvorfor de har anholdt de to personer.

Ifølge Fredericia Dagblad, der var til stede i retten, besluttede dommeren at følge anklageren og afholde retsmødet for dobbeltlukkede døre på grund af sagens alvor, og fordi sagen stadig efterforskes.

Dagbladet skriver, at de anholdte er to mænd på 48 og 29 år, som ser danske ud.

I sagen har politiet efterlyst en mand på en sort scooter, som det er overbevist om er gerningsmanden.

Onsdag oplyste politiet, at det havde fået omkring 30 henvendelser efter efterlysningen.

Politiet har ikke ønsket at oplyse, hvorfor det er sikker på, at manden på scooteren er drabsmanden.

Det vides ikke, om manden på scooteren er en af dem, som torsdag blev anholdt.

Som en del af efterforskningen i sagen var der torsdag aften en politiaktion i Fredericia omkring flydedokken i Vester Voldgade. Omkring klokken 8.30 fredag morgen oplyste politiet, at indsatsen stadig var i gang.

Ifølge politiet tager drabet muligvis udspring i, at den dræbte var del af en gruppe af unge mænd med anden etnisk oprindelse, der bor i Korskærparken i Fredericia. Gruppen er måske i konflikt med nogle andre personer.

Det var kort før klokken 14 mandag, at den 24-årige mand blev dræbt af et skud i brystet i Korskærparken.

Omkring samme tidspunkt blev manden på scooteren set i området. Han blev sidst set, da han kørte kørte ad Lange Møllers Vej.

/ritzau/

Fredericia Dagblads artikel om grundlovsforhøret
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Vilhelmsborg Festspil er gået konkurs: - Det ville være uansvarligt at bruge penge på en ny opsætning

Læserbrev

Læserbrev: 278 pensionerede læger melder sig klar til kampen mod corona i Region Midtjylland

Mange af Danmarks pensionerede læger er klar til at sætte pensionisttilværelsen på pause for at tage en tørn i kampen mod coronavirus. I en helt ny rundspørge fra Foreningen af Pensionerede Læger og Lægeforeningen svarer 1.261 pensionerede læger, at de kan og vil stille op som en del af coronaberedskabet. Af dem svarer 278, at de er parat til at hjælpe sundhedsvæsenet og træde til i Region Midtjylland. Som formand for Lægeforeningen i Region Midtjylland er jeg stolt over det samfundssind, der bliver vist fra mine pensionerede lægekolleger. Vi er i en ekstraordinær situation, og derfor har sundhedsvæsenet hårdt brug for alle ekstra hænder og hoveder, som kan gøre en indsats. Når så mange pensionerede læger melder sig klar, er det ganske enkelt imponerende. Mogens Hüttel, der er formand for Foreningen af Pensionerede Læger, har forklaret det således til Ritzaus Bureau: ”Man er læge hele livet. Også når man er pensioneret. Det ligger dybt i os at ville gøre en forskel. Derfor har så mange pensionerede læger inklusive mig selv meldt sig klar. Når landet har brug for os, stiller vi op.” Alle håber naturligvis, at vores sundhedsvæsen ikke bliver så hårdt presset, at pensionerede læger og andre er nødt til ekstraordinært at træde til. Men meget tyder på, det bliver nødvendigt. Som fællestillidsrepræsentant på AUH for Yngre Læger er jeg i disse dage meget optaget af, at de yngste ikke skal stå for meget i front, hvis vi skulle få tilstande som Italien og Spanien. Her vil det være meget værdifuldt at have de pensionerede læger til at arbejde sammen med de yngre i andre afsnit til at sparre med. Jeg vil til slut sige, at det er en stor gestus, som må afføde stor respekt og en dybfølt tak, at så mange pensionerede læger er klar til at stille op kampen mod coronavirus i Region Midtjyllands sundhedsvæsen.

Aarhus

Aarhusforskere mod corona: - Vi er de første i verden til at afprøve lægemidlet på mennesker

Kultur

Aflyse, udskyde eller gennemføre? Samlet status på arrangementer som Northside og Aarhus City Halvmarathon

Annonce