Annonce
Aarhus

To fejl gik igen: Bøderegn til de århusianske cyklister

Arkivfoto: Kim Haugaard
Studiestart betyder uheld på cykelstierne, og derfor har Aarhus Kommune og Østjyllands Politi været på gaden for at forbedre sikkerheden. Det gav et hav af bøder.

AARHUS: Styr uden om bøder og hul i hovedet.

Sådan sælger Aarhus Kommune en ny kampagne til cyklister, som man i de seneste to uger har haft i luften.

I forbindelse med studiestart, er der blevet mere aktivitet på cykelstien i byen, og derfor har politiet været ude med gode råd og bødeblok for at sætte fokus på sikkerheden for de bløde trafikanter.

Den kampagne har nu resulteret i 254 bøder i alt til de århusianske cyklister på to uger.

Blandt andet 114 bøder til cyklister, der kørte på fortovet og 69 bøder for kørsel mod ensretningen.

Kampagnen er blandt andet skudt i gang, fordi antallet af cykelulykker i Aarhus steget fra 181 i 2014 til 220 i 2018.

- Vi bliver flere og flere århusianere. Det kan man også se på cykelstierne. Derfor er det meget vigtigt, at vi er opmærksomme på både vores egen og vores medtrafikanters sikkerhed og adfærd, lød det fra Bünyamin Simsek (V), rådmand for Teknik og Miljø, da kampagnen gik i gang 1. september.

Ifølge Aarhus Kommune er der er rigtig mange unge mellem 18 og 24 år, der kommer galt afsted på cykel. Antallet af cykelulykker stiger desuden markant i månederne september, oktober og november, og derfor er det de unge og studerende, som er målet for kampagnen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Blog

Blog: Ingen skal være ensomme

”Ensomhed. Det er en følelse, som rammer mange. Det gælder ikke alene socialt udsatte, det gælder ældre mennesker, som ser deres ægtefælle og deres jævnaldrende falde fra – hvor blev de af, alle de, der fyldte hverdagen? Men det kan ligeså vel gælde børn og ganske unge mennesker. Hvem vil lege med mig? Hvem har jeg at snakke med? Ikke bare på Facebook, men rigtigt: ansigt til ansigt under fire øjne med en jævnaldrende eller med en, der er ældre, og som man kan betro sig til. En at dele sine tanker med. Vi har brug for at tale sammen, også om ensomheden. Vi har brug for hinanden. Vi har brug for at få bekræftet, at vi betyder noget.” Sådan sagde vores kloge dronning blandt andet i sin nytårstale. Og som sædvanligt har majestæten ret: Ingen skal være ensomme. Men ensomheden er opstået i takt med at tidsånden, hvor samfundet har udviklet sig til, at vi alle er vores egen lykkes smed. Vi er omringet af en syg mig-mig-mig-kultur, hvor de stærkeste med lethed overlever på første klasse, mens de lidt svagere fuldstændig kynisk efterlades på perronen, når eksprestoget buldrer afsted. Aldrig har der i Statstidende været så mange efterlysninger af pårørende til en ensom afdød, og det sker oftere og oftere, at man hører om en person, der er fundet død i sin lejlighed – en måned efter døden indtrådte. Og ikke så sjældent er det en besøgsven, der finder afdøde. En besøgsven – smag lige på ordet! Jamen, hvad er det for en uorden? Hvorfor kan vi i et lille land som Danmark ikke tage os bedre af hinanden? Vi skal huske kontakten til familiemedlemmer, til gamle venner, til naboerne og til dem vi møder på vores vej. Glem nu for pokker den dér med, at vi vil ikke blande os – vi skal netop blande os, være nysgerrige, vise interesse og omsorg – ja, kort sagt: gøre noget!

Aarhus

Over for rødt, venstre om helleanlæg og med narko i blodet: Politiet i natlig biljagt gennem det sydlige Aarhus

Annonce