Annonce
Aarhus

To gange ja: Malene Kløves gyldne uge

Malene Kløve Dalsgaard foran det afgangsværk, hun leverede i maj sidste år på Århus Kunstakademi. En del af værket er med på KP19. Det hedder "Stille kaos" og er malet på gammel bomuldsdug omformuleret med oliemaling, shellak, benlim og oliekridt. Der er referencer til 70'erne og Kalø Slotsruin. Foto: Hans Petersen
At blive optaget på en censureret udstilling er en stor anerkendelse. Malene Kløve og Kasper Kjeldgaard oplever det.

AARHUS: Malene Kløve Dalsgaard har haft en gylden tid på det seneste. Ikke alene er den 52-årige kunstner optaget på Kunstnernes Påskeudstilling i Aarhus for første gang. Hun er også kommet med på udstillingen "Portrait Now" på Frederiksborg Slot.

- Det var overvældende. Jeg fik besked inden for den samme uge om de to optagelser, siger Malene Kløve, der bor i Hornslet og har værksted i kunstnerkollektivet Frederiks Allé 64 i Aarhus.

- At blive udvalgt er en anerkendelse, som alle gerne vil have, og en blåstempling af det, man laver, siger den aktive Malene Dalsgaard, mens hun er på vej til et møde med otte andre om endnu et kunstnerisk samarbejde. Hun har job, og kunst er hendes hobby.

Hendes værk på KP19 er et uddrag af det afgangsværk, hun leverede i maj sidste år på Århus Kunstakademi.

Hun er alsidig. Til "Portrait Now", som Carlsbergfondet arrangerer, er hun optaget med et selvportræt, der er støbt i bronze.

Annonce

De er optaget

På KP19 er disse med:

Hannah Albert, Hvalsø, Pernille Lærke Andersen, Aarhus, Birgit Lendal Beek, Korsør, Niels Borring, Humlebæk, Jakob Bødskov, Risskov, Mihail Chipitsyn, Aarhus, Oana Constantineau, København, Malene Kløve Dalsgaard, Hornslet, Clara Denmark, Aarhus, Peter Dethlefsen, Lyngby, Charlotte Eschen, København, Eva L. Gammelgaard, Aarhus, Kirsten Hagelskær, Herlev, Paul Handley, Melbourne, Lars Hune, Struer, Olivia Hvass, Aarhus, Anna Johnsen, Mårslet, Tobias Just, Aarhus, Paula Kaniewska, Aalborg, Kasper Kjeldgaard, Aarhus, Helle Kongstad Holm Petersen, Aarhus, Christina Maj Lundqvist, Birkerød, Pernille Kofoed Madsen, Hasselager, Jane Malmros, København, Marcus Matt, Malmø, Kamilla Mez, Aalborg, Janne Mikkelsen, Holte, Bjarne Riis Nygaard, Randers, Marianne T. Pedersen, Løgstrup, Christian Petersen, Aarhus, David Ramirez Gomez, Tranbjerg, Cecilie Rosdahl, Hellerup, Mette Rosendal Andersen, København, Linda Sandbjerg, Charlottenlund, Grete Siegler, København, Ove Sandahl Torp, Herning, Aske Krogh Trillingsgaard, Rønde, og Olivia Willman, Aarhus.

På Spring19 er med:

Nour Fog, Lina Hashim og Johnny Schmidt Erbs.

Messing og hestehår

Designeren Kasper Kjeldgaard er optaget med et 160 cm høj værk af messing og hestehår. Det hedder "Totem relief".

Han er ikke overrasket over, at han er med på udstillingen.

- Men jeg ville heller ikke have været overrasket, hvis jeg ikke var kommet med, siger han.

Kasper Kjeldgaard indgår meget i kunstnersammenhænge.

- Der er en langt kraftigere sondring mellem design og kunst herhjemme end i andre lande, siger han, der har værksted i Sydhavnen i Jægergårdsgade i Aarhus.

Han har tidligere udstillet i New York og var med på en anden censureret udstilling, Kunstnernes Forårsudstilling, på Charlottenborg i 2016.

- Og jeg har noget meget spændende på vej, siger Kasper Kjeldgaard, der endnu ikke kan løfte sløret for, hvad det går ud på.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Personlige stridigheder årsag til uro i Aarhus V: Flere aftener med ballade og knivstikkeri

Leder For abonnenter

Cigaretpriser: Forhåbentlig er prisstigning et stærkere våben end skrækbilleder

En kulsort rygerlunge. Rådne tænder. Eller en person, der hoster blod op. Det er billeder, som siden starten af 2012 har prydet cigaretpakker, og som altså i mere end syv år har skullet få folk til at holde op med at ryge, for - som billederne så tydeligt viser - det er nemlig dødsensfarligt. Men der er ikke kommet færre rygere de senere år. Og desværre er endnu flere unge begyndt at ryge. Faktum må altså være, at folk er fuldstændig ligeglade med skrækbilleder og skræmmekampagner; de ryger, hvis de har lyst til at ryge. Og faktum er altså også, at folk selv må bestemme, om de vil ryge eller ej. Om ganske få måneder bliver det dyrere at være ryger i Danmark. Fra 1. april 2020 stiger en pakke cigaretter til 55 kroner, og fra 1. januar 2022 stiger den igen til 60 kroner. Det er en del af finansloven, hvor det er blevet politisk bestemt. Men hvorfor ikke endnu dyrere, når nu det er så usundt at ryge? Det simple og hurtige svar er, at rygerne også er vælgere, og ikke ret mange - hvis nogen - politikere ønsker at blive for meget uvenner med vælgerne. Derfor en mindre prisstigning, så de rygende vælgere kun bliver lidt sure og måske glemmer det igen efter et stykke tid. En mindre prisstigning er bedre end ingen prisstigning, når det skal ses med sundhedsbriller på. Og en mindre prisstigning er et skridt på vejen mod færre rygere, og selv om skridtet ikke umiddelbart ser særligt stort ud, så er det trods alt et skridt i den rigtige retning. Næste skridt tages i 2022, hvor prisen stiger til 60 kroner for en pakke cigaretter. Om det så er nok til at skræmme de unge rygere væk vides ikke, det må tiden vise. For det er primært de unge og de kommende rygere, der skal skræmmes fra at ryge. For de ældre rygere - og dem, der har råd - betyder så lille en prisstigning formentlig ikke noget. De ryger, fordi de har lyst, og fordi, de har råd til det. Men vi skal - igen med sundhedsbrillerne på - have stoppet de yngre rygere, så de ikke bliver en del af den statistik fra Sundhedsstyrelsen, der fortæller os, at der årligt dør 13.600, hvor rygning kan angives som årsag. Skrækbilleder og skræmmekampagner virker ikke, men forhåbentlig kan en prisstigning vise sig mere effektiv.

Aarhus

Så skete det igen: Kvinde snydt af falsk bank-sms

Annonce