Annonce
Aarhus

To gange ja: Malene Kløves gyldne uge

Malene Kløve Dalsgaard foran det afgangsværk, hun leverede i maj sidste år på Århus Kunstakademi. En del af værket er med på KP19. Det hedder "Stille kaos" og er malet på gammel bomuldsdug omformuleret med oliemaling, shellak, benlim og oliekridt. Der er referencer til 70'erne og Kalø Slotsruin. Foto: Hans Petersen
At blive optaget på en censureret udstilling er en stor anerkendelse. Malene Kløve og Kasper Kjeldgaard oplever det.

AARHUS: Malene Kløve Dalsgaard har haft en gylden tid på det seneste. Ikke alene er den 52-årige kunstner optaget på Kunstnernes Påskeudstilling i Aarhus for første gang. Hun er også kommet med på udstillingen "Portrait Now" på Frederiksborg Slot.

- Det var overvældende. Jeg fik besked inden for den samme uge om de to optagelser, siger Malene Kløve, der bor i Hornslet og har værksted i kunstnerkollektivet Frederiks Allé 64 i Aarhus.

- At blive udvalgt er en anerkendelse, som alle gerne vil have, og en blåstempling af det, man laver, siger den aktive Malene Dalsgaard, mens hun er på vej til et møde med otte andre om endnu et kunstnerisk samarbejde. Hun har job, og kunst er hendes hobby.

Hendes værk på KP19 er et uddrag af det afgangsværk, hun leverede i maj sidste år på Århus Kunstakademi.

Hun er alsidig. Til "Portrait Now", som Carlsbergfondet arrangerer, er hun optaget med et selvportræt, der er støbt i bronze.

De er optaget

På KP19 er disse med:

Hannah Albert, Hvalsø, Pernille Lærke Andersen, Aarhus, Birgit Lendal Beek, Korsør, Niels Borring, Humlebæk, Jakob Bødskov, Risskov, Mihail Chipitsyn, Aarhus, Oana Constantineau, København, Malene Kløve Dalsgaard, Hornslet, Clara Denmark, Aarhus, Peter Dethlefsen, Lyngby, Charlotte Eschen, København, Eva L. Gammelgaard, Aarhus, Kirsten Hagelskær, Herlev, Paul Handley, Melbourne, Lars Hune, Struer, Olivia Hvass, Aarhus, Anna Johnsen, Mårslet, Tobias Just, Aarhus, Paula Kaniewska, Aalborg, Kasper Kjeldgaard, Aarhus, Helle Kongstad Holm Petersen, Aarhus, Christina Maj Lundqvist, Birkerød, Pernille Kofoed Madsen, Hasselager, Jane Malmros, København, Marcus Matt, Malmø, Kamilla Mez, Aalborg, Janne Mikkelsen, Holte, Bjarne Riis Nygaard, Randers, Marianne T. Pedersen, Løgstrup, Christian Petersen, Aarhus, David Ramirez Gomez, Tranbjerg, Cecilie Rosdahl, Hellerup, Mette Rosendal Andersen, København, Linda Sandbjerg, Charlottenlund, Grete Siegler, København, Ove Sandahl Torp, Herning, Aske Krogh Trillingsgaard, Rønde, og Olivia Willman, Aarhus.

På Spring19 er med:

Nour Fog, Lina Hashim og Johnny Schmidt Erbs.

Messing og hestehår

Designeren Kasper Kjeldgaard er optaget med et 160 cm høj værk af messing og hestehår. Det hedder "Totem relief".

Han er ikke overrasket over, at han er med på udstillingen.

- Men jeg ville heller ikke have været overrasket, hvis jeg ikke var kommet med, siger han.

Kasper Kjeldgaard indgår meget i kunstnersammenhænge.

- Der er en langt kraftigere sondring mellem design og kunst herhjemme end i andre lande, siger han, der har værksted i Sydhavnen i Jægergårdsgade i Aarhus.

Han har tidligere udstillet i New York og var med på en anden censureret udstilling, Kunstnernes Forårsudstilling, på Charlottenborg i 2016.

- Og jeg har noget meget spændende på vej, siger Kasper Kjeldgaard, der endnu ikke kan løfte sløret for, hvad det går ud på.

Annonce
AGF For abonnenter

Bagkanten: Der er flere plusser end minusser ved AGF's nye formation

Danmark

Mandagens coronatal: 785 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Slagter Kruse lukker efter 132 år: - Det er vemodigt, men også en lettelse

Aarhus For abonnenter

Fra hobby til millioner: Det har kostet Mia og Kenneth blod, sved og tårer at holde fast i succesen

Sport

Århusiansk guldsejler står tirsdag morgen i sin tredje OL-finale med mulighed for medalje: - I sidste ende er det oppe i hovedet

Aarhus

Mandagens coronatal: Nye smittede holder sig under 100

Aarhus For abonnenter

Mark sælger brygudstyr: Sådan kommer du i gang med at brygge øl

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat

Gammel forstander undrer sig: Hvis politikerne bakker op, er der noget rivravruskende galt i den her by

Alarm 112

Kvinde forsøgte at sælge telefon - men blev mødt af køkkenkniv

Sport

Viktor Axelsen vinder OL-guld efter vanvittig finale

Sport

Sara Slotts karriere slutter med styrt i OL-semifinalen

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Nye AGFere imponerede mest i Randers-nederlag

Østjylland

Slap dog lige en lille smule af: Humoristiske trafikskilte skal få bilister til at slippe speederen på de små sommerhusveje

Annonce