Annonce
Sport

To halvlege som nat og dag: Brabrand tog sejren i dramatisk topkamp

Overlægger ind. Casper Radza i målet sprang alt for sent, mens anfører Michael Pedersen kunne juble. Målet blev scoret af Frederik Poulsen. Foto: Ole Nielsen
Efter en første halvleg, hvor alt gik godt, var Middelfart mere aggressive i anden halvleg. Alligevel formåede Brabrand at lukke kampen under hårdt pres.

FODBOLD: Nogle gange bliver der sunget ekstra højt efter en sejr. Det er ofte dem, hvor der bliver kæmpet hårdt, og hvor man holder en føring, selvom ens hold er blevet presset hårdt af modstanderen.

Sådan var det i Brabrand i dag. Og det gik ud over Tom Søjbergs hund, malteseren Messi, der spurtede ud af omklædningsrummet, da en stor mængde af basstemmer pludselig startede deres råb.

"Hvem var det, der vandt i dag..."

Forud for episoden med den skrækslagne hund var det en kamp, hvor Brabrand snuppede en vital sejr mod Middelfart Boldklub.

En kamp, hvor Brabrand i anden halvleg blev presset helt tilbage af fynboerne, der da også kom til chancer. Efter en første halvleg, hvor Brabrand ifølge Tom Søjberg havde spillet "formidabelt og modigt", kom Middelfart ud med et helt andet udtryk i de sidste 45 minutter. Det gjorde, at Brabrand spillede store dele af halvlegen med fem mand i forsvaret og alle 11 mand i eget felt på de defensive dødbolde.

- Vi kom for langt ned i anden halvleg i forhold til, hvad vi havde talt om, og det er et maraton foran vores eget mål. De presser os ved at føre deres midtbane længere op, og så giver de os ikke lov til at spille de lange og dybe afleveringer, når de presser os så hårdt, siger Tom Søjberg efter kampen.

Annonce

2. Division

Brabrand IF - Middelfart Boldklub 2-0 (1-0)
  • 1-0 Frederik Selch Poulsen (26.)
  • 2-0 Mike Kaljo (87.)

Brabrand IF (4-4-2): Søren Vedsted - Tobias Olesen, Michael Pedersen, Simon Vesterbæk, Malte Færge - Mike Kaljo, Kasper Andersen (Jesper Henriksen 73.), Lasse Tougaard, Frederik Selch Poulsen - Anton Søjberg (Henrik Borup 82.), Malthe Boesen (Lasse Møberg 65.).

Middelfart Boldklub (4-4-2): Casper Radza - Nikolaj Hagelskjær, Niclas Vemmelund, Kristoffer Gjettermann (Frederik Høgh 77.), Peter Jul Nielsen - Peter Dahl Kristensen (Søren Andreasen 58.), Lasse Thomsen, Martin Conley, Kristian Weber (Lucas Møller Jensen) - Esben Petersen, Casper Johansen.

Advarsler: Frederik Selch Poulsen (Brabrand), Lasse Thomsen (Middelfart)

Perfekt første halvleg

Den defensive indsats var dog samlet set god og blev skabt af midterforsvaret med anfører Michael Pedersen og 20-årige Simon Vesterbæk, der udover at være god på bolden også har en storartet placeringsevne.

- Vores første halvleg var perfekt. Vi stod godt på banen, og så fik vi lukket deres dygtige angribere ned. De er rigtig gode, når de har bolden, men når de ikke har den, er de mindre gode. De har en profil i Casper Johansen, men han laver jo ikke så meget, når de ikke har bolden, og det vidste vi, siger Simon Vesterbæk.

Middelfart havde efter første halvleg ikke en eneste afslutning inden for målrammen. I anden halvleg var det noget anderledes på grund af Middelfart-trykket.

- Vi falder meget dybt ned, men vi ville gerne gøre det kompakt, og så er vi tilfredse med, at de slog indlæg, for det vidste vi, at vi var bedre til end dem, siger Simon Vesterbæk.

Kontroversielt føringsmål

Når Brabrand spiller gode halvlege, ender det ofte ud i en scoring. Det gjorde det også lørdag.

Men det var en kontroversiel en af slagsen.

En dyb bold blev sendt op efter den stærke angriber Malthe Boesen. Han tog egentlig bolden fint med, men i anden omgang hoppede den klart op på armen af ham. Alle på kunstgræsset ved Brabrand Stadion kunne se en klokkeklar forseelse på nær dommeren og hans nærmeste assistent på linjen. Situationen gav 20 sekunder senere et frispark til Brabrand, som Anton Søjberg sparkede ind i panden på Michael Pedersen til 1-0.

- På baggrund af første halvleg, synes jeg, at det er fortjent, at vi vinder kampen. Men i anden halvleg, mener jeg, de er klart bedre og har da også et par chancer for at score, siger Tom Søjberg.

Men det gjorde Middelfart ikke. I stedet kørte Brabrand kontra på et af de tidspunkter, hvor de var allermest pressede. Lasse Møberg var blevet skiftet ind efter en god times spil, og den eksplosive angriber løb fra Niclas Vemmelund, før han serverede bolden til Mike Kaljo, der scorede i det tomme net.

Forud for det havde Middelfart nogle lige-ved-og-næsten-chancer. Kantspilleren Kristian Weber havde to flugtere efter dødbolde.

Den farligste Middelfart-chance var dog til den indskiftede angriber Søren Andreasen. Brabrands Kasper Andersen begik en stor fejl midt på banen, men i sidste ende var det også ham, der blokerede Søren Andreasens header og reddede Brabrand.

- Deres tryk i anden halvleg viser virkelig, hvor hurtigt en fodboldkamp kan vende. Hvis de scorer til 1-1, får de endnu mere blod på tanden, og så kunne de have scoret en gang mere. Så det er en utrolig god sejr for os, siger Simon Vesterbæk.

Brabrand overhaler Middelfart i tabellen med sejren og er nu nummer to i 2. Divisions pulje 2 med tre point op til Aarhus Fremad.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Påkørte lysregulering og stak af: Kom forbi i anden bil mens politiet var på stedet

Annonce