Annonce
Sport

To halvlege som nat og dag: Brabrand tog sejren i dramatisk topkamp

Overlægger ind. Casper Radza i målet sprang alt for sent, mens anfører Michael Pedersen kunne juble. Målet blev scoret af Frederik Poulsen. Foto: Ole Nielsen
Efter en første halvleg, hvor alt gik godt, var Middelfart mere aggressive i anden halvleg. Alligevel formåede Brabrand at lukke kampen under hårdt pres.

FODBOLD: Nogle gange bliver der sunget ekstra højt efter en sejr. Det er ofte dem, hvor der bliver kæmpet hårdt, og hvor man holder en føring, selvom ens hold er blevet presset hårdt af modstanderen.

Sådan var det i Brabrand i dag. Og det gik ud over Tom Søjbergs hund, malteseren Messi, der spurtede ud af omklædningsrummet, da en stor mængde af basstemmer pludselig startede deres råb.

"Hvem var det, der vandt i dag..."

Forud for episoden med den skrækslagne hund var det en kamp, hvor Brabrand snuppede en vital sejr mod Middelfart Boldklub.

En kamp, hvor Brabrand i anden halvleg blev presset helt tilbage af fynboerne, der da også kom til chancer. Efter en første halvleg, hvor Brabrand ifølge Tom Søjberg havde spillet "formidabelt og modigt", kom Middelfart ud med et helt andet udtryk i de sidste 45 minutter. Det gjorde, at Brabrand spillede store dele af halvlegen med fem mand i forsvaret og alle 11 mand i eget felt på de defensive dødbolde.

- Vi kom for langt ned i anden halvleg i forhold til, hvad vi havde talt om, og det er et maraton foran vores eget mål. De presser os ved at føre deres midtbane længere op, og så giver de os ikke lov til at spille de lange og dybe afleveringer, når de presser os så hårdt, siger Tom Søjberg efter kampen.

Annonce

2. Division

Brabrand IF - Middelfart Boldklub 2-0 (1-0)
  • 1-0 Frederik Selch Poulsen (26.)
  • 2-0 Mike Kaljo (87.)

Brabrand IF (4-4-2): Søren Vedsted - Tobias Olesen, Michael Pedersen, Simon Vesterbæk, Malte Færge - Mike Kaljo, Kasper Andersen (Jesper Henriksen 73.), Lasse Tougaard, Frederik Selch Poulsen - Anton Søjberg (Henrik Borup 82.), Malthe Boesen (Lasse Møberg 65.).

Middelfart Boldklub (4-4-2): Casper Radza - Nikolaj Hagelskjær, Niclas Vemmelund, Kristoffer Gjettermann (Frederik Høgh 77.), Peter Jul Nielsen - Peter Dahl Kristensen (Søren Andreasen 58.), Lasse Thomsen, Martin Conley, Kristian Weber (Lucas Møller Jensen) - Esben Petersen, Casper Johansen.

Advarsler: Frederik Selch Poulsen (Brabrand), Lasse Thomsen (Middelfart)

Perfekt første halvleg

Den defensive indsats var dog samlet set god og blev skabt af midterforsvaret med anfører Michael Pedersen og 20-årige Simon Vesterbæk, der udover at være god på bolden også har en storartet placeringsevne.

- Vores første halvleg var perfekt. Vi stod godt på banen, og så fik vi lukket deres dygtige angribere ned. De er rigtig gode, når de har bolden, men når de ikke har den, er de mindre gode. De har en profil i Casper Johansen, men han laver jo ikke så meget, når de ikke har bolden, og det vidste vi, siger Simon Vesterbæk.

Middelfart havde efter første halvleg ikke en eneste afslutning inden for målrammen. I anden halvleg var det noget anderledes på grund af Middelfart-trykket.

- Vi falder meget dybt ned, men vi ville gerne gøre det kompakt, og så er vi tilfredse med, at de slog indlæg, for det vidste vi, at vi var bedre til end dem, siger Simon Vesterbæk.

Kontroversielt føringsmål

Når Brabrand spiller gode halvlege, ender det ofte ud i en scoring. Det gjorde det også lørdag.

Men det var en kontroversiel en af slagsen.

En dyb bold blev sendt op efter den stærke angriber Malthe Boesen. Han tog egentlig bolden fint med, men i anden omgang hoppede den klart op på armen af ham. Alle på kunstgræsset ved Brabrand Stadion kunne se en klokkeklar forseelse på nær dommeren og hans nærmeste assistent på linjen. Situationen gav 20 sekunder senere et frispark til Brabrand, som Anton Søjberg sparkede ind i panden på Michael Pedersen til 1-0.

- På baggrund af første halvleg, synes jeg, at det er fortjent, at vi vinder kampen. Men i anden halvleg, mener jeg, de er klart bedre og har da også et par chancer for at score, siger Tom Søjberg.

Men det gjorde Middelfart ikke. I stedet kørte Brabrand kontra på et af de tidspunkter, hvor de var allermest pressede. Lasse Møberg var blevet skiftet ind efter en god times spil, og den eksplosive angriber løb fra Niclas Vemmelund, før han serverede bolden til Mike Kaljo, der scorede i det tomme net.

Forud for det havde Middelfart nogle lige-ved-og-næsten-chancer. Kantspilleren Kristian Weber havde to flugtere efter dødbolde.

Den farligste Middelfart-chance var dog til den indskiftede angriber Søren Andreasen. Brabrands Kasper Andersen begik en stor fejl midt på banen, men i sidste ende var det også ham, der blokerede Søren Andreasens header og reddede Brabrand.

- Deres tryk i anden halvleg viser virkelig, hvor hurtigt en fodboldkamp kan vende. Hvis de scorer til 1-1, får de endnu mere blod på tanden, og så kunne de have scoret en gang mere. Så det er en utrolig god sejr for os, siger Simon Vesterbæk.

Brabrand overhaler Middelfart i tabellen med sejren og er nu nummer to i 2. Divisions pulje 2 med tre point op til Aarhus Fremad.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Gå- og cykelgader i midtbyen

Søren Kierkegaard har sagt: ”Af alle latterlige Ting forekommer det mig at være det allerlatterligste at have travlt.” Mit ærinde er at få person-mobilitet i midtbyen til at glide på en god måde. Og derfor foreslår jeg kombinerede gå- og cykelgader i store dele af det centrale Aarhus. Det skal omfatte midtbyens gamle og smalle gader, hvor der ikke er plads til at etablere cykelstier og reelt heller ikke til gennemgående biltrafik, hvis gående skal kunne færdes sikkert her. Det omfatter ikke de nuværende gågader, som fortsat skal være forbeholdt gående. Ej heller nuværende cykelstier. Men de erstatter de nuværende ’cykelgader’, som ikke rigtigt fungerer, fordi trafikken her fortsat foregår på bilernes præmisser og skaber farlige situationer. Se på Mejlgade. Kun de bløde trafikanter har adgang. Fodgængere, løbehjul, skateboard, cykler og måske andre små el-køretøjer blander sig mellem hinanden. Området og gaderne er markeret og utvetydigt skiltet, så selv de mest retningsforvirrede turister forstår det. Fodgængerne har som den ’svageste’ gruppe fortrinsret. Ellers er konceptet, at alle tager hensyn til hinanden – det er den eneste regel. Og det indbefatter naturligvis, at der kun må køres eller cykles i et beskedent tempo. Beboerne kan sive ind og ud med deres biler. Ligesom den nødvendige varetransport. Desuden kan der være adgang for små grønne el-taxaer med en særlig tilladelse, så alle har mulighed for adgang. Og naturligvis skal der være nogle få større trafikårer ind i centrum til den øvrige bil-, bus- og cykeltrafik. Som vi kender det i dag. Kan denne ’sammenblanding’ nu lade sig gøre? JA. Jeg har set det fungere i Bergen, som har en masse bycykler, som kører overalt uden problemer. Og jeg mener, at når vi blot ved, hvad betingelsen er, nemlig at der her skal være plads til alle, så får vi dét til at fungere. Det er vores ansvar, hver især. Det kræver, for det første, at vi tager ansvaret på os og viser hensyn, og for det andet, at vi giver os tid – og her kommer Søren Kierkegaard ind – da det ikke lader sig gøre, hvis vi er fortravlede og stressede. Vi kan godt tage 10 minutter tidligere afsted. Vi kan godt tage det roligt, når der opstår uforudsete ting og forhindringer - for det gør der altid, før eller siden - det er et vilkår i trafikken. Vi kan anerkende, at vi ikke hjælper nogen som helst – og da slet ikke os selv - ved at fare sted og konstant have travlt. Tværtimod. Det hindrer os i at være til stede og omgås andre på en god, rummelig og hensynsfuld måde. Udover hensynsfuldheden gælder trafikkens gyldne hovedregel selvfølgelig; nemlig at køre, gå eller bevæge sig efter forholdene. Og det gør vi altså bedst på den Kierkegaardske måde…

112

Stor politiaktion i Aarhus og Trige: Anholdt for virksomhedsindbrud og omfattende salg af kokain

Annonce