Annonce
Kultur

To intense timer i Disneys farverige selskab

Du skal derhen, Anders. Foto: Axel Schütt

Disneys gribende historier skøjter hen over Danmark. Vi lod to børn opleve et hæsblæsende show.

AARHUS: "Det må være helt vildt at kunne stå så godt på skøjter. Engang, jeg var med min klasse på en skøjtebane, faldt jeg næsten hele tiden."

Disney danser hen over isen i Danmark - i Aarhus de seneste to dage, i Odense de næste dage og derefter i København.

Otto Vrist Petersen er imponeret. Det er hans ord ovenover. Den 13-årige dreng fra Valby, på ferie hos sin familie i Aarhus, var med sin 11-årige søster Esther til imponerende storytelling på skøjter i Ceres Arena i Aarhus torsdag.

Historierne kender de ud og ind fra film og tv, og nu fik de dem her for første gang, hvor aktørerne løb rundt på skøjter.

"Løvernes konge", "Snehvide og de syv dværge", "Aladdin og de 40 røvere", "Ariel" ("Den lille havfrue"), "Rapunzel", "Toy Story", "Find Dory" og "Frost". De kendte dem alle og spottede dem fra første trin.

- Man får det vigtigste i hver historie og forstår det straks. Det gør det dejlig kort, bemærker Esther undervejs.

Annonce

Det må være helt vildt at kunne stå så godt på skøjter.

Otto Vrist Petersen, 13 år.
Avisens gæster til "Disney on Ice". Otto Vrist Petersen, 13 år, og hans søster Esther på 11 år. Foto: Axel Schütt

Tempo og akkuratesse

Det er første gang, "Disney on Ice" er i Ceres Arena i Aarhus, og der er pænt besøg til første forestilling. Endnu to venter denne dag.

Forældre med børn indtager siddepladserne. Mange har købt lysende snekrystaller i rød, blå og grøn. Og en del af børnene er klædt ud. Favoritfiguren hos de mindre piger er der ingen tvivl om. Adskillige har Elsa-kjoler på, hovedfiguren fra "Frost". Sammen med søsteren Anna som hovedpersoner fører de os igennem historien med budskabet "Kærligheden overvinder alt" eller sagt på deres måde: "Kærlighed kan optø et frosset hjerte".

Intet er overladt til tilfældighederne i det imponerende show med prægtige kostumer og flotte scener. Tidsplanen er totalt gennemført. To timer på minuttet - minus et kvarters tids pause - bliver vi underholdt med tempo og akkuratesse.

Næste stop er Odense.

Minnie Mouse og Anders And var med til at binde showet sammen. Foto: Axel Schütt

Alt på dansk

- Det er mere livligt end på film, siger Otto, da han bliver spurgt til forskellen på de to måder at vise Disneys historier på.

Vi får optrin og scener fra de nævnte historier, og takket være Mickey og Minnie Mouse, Anders And og Fedtmule er showet bundet godt sammen.

De introducerer os for indslagene og historierne og opfører sig som vi kender dem. Den klodsede Fedtmule falder engang imellem, og da han skal fotografere gruppen og vil få dem til at smile ved at sige "appelsin", får han det til "appelsinmarmelade". Men vi tilgiver ham gerne.

Det er nemt at følge med, for selv om figurerne på skøjter kommer fra 12 forskellige nationer, taler og synger de alle dansk. Der er playback på alt, men ved man ikke bedre, kan det være svært at opdage. Så præcist er det gjort.

Fedtmule undrer sig. Foto: Axel Schütt

Elsas solodans

Og hvad var så højdepunktet?

- Det var Elsas elegante solodans i slutningen af den historie. Det så virkelig flot ud, svarer de to børn som med én stemme.

- Og så lagde vi for resten også mærke til en flot detalje, da Aladdin kastede Jasmin over sine skuldre, og hun landede perfekt på isen og løb videre, føjer de til.

Så gælder det "Løvernes Konge". Foto: Axel Schütt
Der var mange fristelser for børnene i souvenirboderne på gangen. Foto: Hans Petersen
Mickey Mouse og Anders And. Foto: Axel Schütt
Mickey Mouse, elegant og sikker på skøjterne. Foto: Axel Schütt
Er I med allesammen? Introduktion til showet. Foto: Axel Schütt
Elsa'er var der mange af, og havfruerne fristede. Foto: Hans Petersen
De ledte os gennem showet. Fedtmule, Mickey Mouse og Anders And. Minnie Mouse var skøjtet ud af billedet. Foto: Axel Schütt
Simba og Nala fra "Løvernes Konge". Foto: Axel Schütt
Fra "Løvernes konge". Foto: Axel Schütt
Begejstret publikum i Ceres Arena. Foto: Axel Schütt
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

Leder For abonnenter

Parkering i Skejby: Gylden mulighed for at få parkering til at fungere

En arbejdsplads med næsten 9.734 medarbejdere samlet på et areal, der svarer til cirka 500 parcelhusgrunde. Det er ikke svært at forestille sig, at det vil give problemer på mange forskellige områder. Men når det drejer sig om selve en af grundpillerne i vores velfærdssamfund; nemlig et sygehus, så tillader vi faktisk ikke, at der er alt for mange problemer. Så forventer vi - alle vi skatteborgere - at tingene bare kører efter en snor, der hverken knækker eller flosser det mindste. Men sådan er det selvfølgelig ikke i virkelighedens verden og slet ikke, når sygehuset er Aarhus Universitetshospital, der siden den tankemæssige fødsel har oplevet at få fjernet millioner og atter millioner af kroner, så det har meget svært ved at leve op til betegnelsen et supersygehus. Aarhus Universitetshospital er ét af de absolut bedste sygehuse i Danmark med nogle af de absolut bedste indenfor deres fag og specialer. Ingen tvivl om det. Men de senere år har Aarhus Universitetshospital fået et ry for også at være mangelfuldt og problemfyldt. Ikke på grund af personalet, men på grund af en økonomi og nogle økonomiske krav fra stat, der gør, at der alt for ofte har været sparerunder, nedskæringer og omorganiseringer. Samtidig har hospitalet kæmpet for at blive færdigbygget med de forsinkelser og fejl, som - desværre - alt for ofte er på store byggerier i Danmark. Nu står sygehuset færdigbygget, men der er stadig mulighed for forbedringer. Især på parkeringsområdet, som vi beskrev i mandagsudgaven af Århus Stiftstidende. Det har sygehusets ledelse, Region Midtjylland og Aarhus Kommune endelig erkendt og har derfor bedt konsulentvirksomheden Cowi om at udtænke noget bedre og langt mere funktionelt end det eksisterende. Som en - heldigvis - sjælden bruger af Aarhus Universitetshospital er det ikke svært at pege på skiltningen, som et forbedringspunkt. Ikke så meget antallet af skilte, mere størrelse og selve indholdet. Som ansat ved man godt, hvor man skal hen. Som indlagt er det mere eller mindre ligegyldigt, da andre oftest afleverer én. Som pårørende og gæst er man straks mere udfordret. Men hospitalet er førdigbygget og parkeringspladserne er lavet, så nu kan Cowi studere det adfærdsmønster, vi bilister har, når vi ankommer til et sygehus. Cowi har alle muligheder for at lave en analyse, der helt ned til de enkelte pladser kan optimere det for både ansatte og pårørende, så begge grupper får optimale parkeringsforhold tæt på supersygehuset. Alt andet vil være ærgerligt.

Danmark For abonnenter

Skandalelæge sagde det var mavesyre: 11 dage senere fødte Kristine sin døde søn

Annonce