Annonce
Navne

To iværksætterideer fra Aarhus vandt ved Entrepreneurship-festivalen

Holdet bag overfaldsalarmen, CEDI Alert, der vandt et Verdensmålsmikrolegat. Fra venstre er det Caroline Louise Lilleør, Kristine Skovgaard, Camilla Højberg og Camilla Sonne. Pressefoto
To hold studerende fra VIA i Aarhus har leveret ideer så innovative og gennemførte ved Danish Entrepreneurship Festival 2020, at de har fået hhv. et Verdensmålsmikrolegat og en førsteplads i Idékonkurrencen for studerende på de videregående uddannelser.
Annonce

NAVNE: Ved Danish Entrepreneurship Festival forleden vandt fire iværksættere, som læser Design & Business med speciale i Entrepreneurship på VIA University College i Aarhus, det ene af tre verdensmålsmikrolegater.

Kristine Skovgaard, Camilla Højberg Pedersen, Camilla Dalsgaard Sonne og Caroline Louise Lilleør har udviklet idéen CEDI Alert, som er en overfaldsalarm, der på mange måder fungerer på samme måde som den populære Hjerteløber-app, hvor man som hjerteløber får en notifikation om, at én tæt på én har fået hjertestop, og at der er brug for, at man skynder sig hen og begynder hjertemassage.

På samme måde er CEDI Alert baseret på en teknologi, hvor man kan trykke på en fysisk overfaldsalarm, som så alarmerer frivillige CEDI Runners i nærområdet. Så er det derfra meningen, at man som runner skal begynde at løbe, så man kan afhjælpe situationen.

Idéen til overfaldsalarmen stammer fra et ønske om at kunne beskytte sig selv og andre og gøre det mere trygt at færdes alene.

- Vi har både selv og i kredsen tæt på os nogle lillesøstre, som vi gerne vil være med til at beskytte. Og når vi så samtidig kan se, at Danmark er et af de steder i verden, hvor der procentvis sker flest overfald, så tænkte vi, at vi måtte kunne gøre noget ved det, lød det fra gruppen, da den vandt.

- Det er kæmpestort. Vi er virkelig stolte over, hvor langt vi er kommet, og det, vi har formået. Allermest er vi nok stolte over, at folk kan se potentialet i det her, siger de fire kvinder.

Ud over æren vandt de også 25.000 kr., som skal bruges på produktudvikling og markedsføring.

Annonce

Sikkerhed i hverdagen til kronisk syge og deres pårørende

I Idekonkurrencen for videregående uddannelser ved entrepreneurship-festivalen vandt teamet Qsafe, som læser Design & Business med speciale i Innovation & Entrepreneurship på VIA University College i Aarhus med deres udvikling af et fashionabelt armbånd med integreret QR-kode, som brugere selv kan indtaste sundhedsdata i.

Armbåndet er udviklet til folk med epilepsi. Hvis de får et epiletisk anfald, vil folk omkring dem kunne scanne QR-koden og vide, hvordan de skal forholde sig.

- Armbåndet fortæller, hvad man skal gøre i situationen – i nogle tilfælde er der behov for medicinsk behandling, andre gange skal man bare holde hovedet, så de ikke slår sig. Folk er meget hurtige til at ringe 112, når de ser et epileptisk anfald, og ofte er det slet ikke nødvendigt når man har et anfald, fortalte gruppen, da den vandt.

Teamet Qsafe fra VIA University College, der vandt Idekonkurrencen for videregående uddannelser ved entrepreneurship-festivalen. Pressefoto

Armbåndet skal også kunne bruges af andre med kroniske sygdomme, f.eks. demens eller diabetes.

- Vi er relativt langt. Vi har en prototype, vi tester, og en fokusgruppe, der ser på designet. Vi har også nogle samarbejdspartnere, der kan hjælpe os med distribution, så det kommer ud på de rigtige platforme og henvender sig til de rigtige befolkningsgrupper, lød det fra gruppen.

Qsafe vandt 10.000 kr. til videreudvikling af produktet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Johnny Mølby ny assistenttræner i AGF

Debat

Debat: Vi vil have rent vand i hanerne

Alarm 112

Hentede take away-aftensmad med 153 km/t: Trafikkontrol i det vestlige Aarhus afslørede igen masser af forseelser

Coronavirus

Live:  Danmark finder første tilfælde af sydafrikansk virusvariant

Annonce