Annonce
Østjylland

To julefester med få meters mellemrum

I år bliver der holdt juleaften både i Ålykkecentret og i Odder Kirkecenter. Arkivfoto
Tidligere frivillige i Odder Kirkecenter laver alternativ juleaften i Ålykkecentret.

Odder: Hvis man står og mangler et sted at være juleaften, er der hele to muligheder at vælge mellem i år.

Gennem mange år har menighedsrådet i Odder Sognekirke inviteret borgere, som måske ellers skal sidde alene, eller som blot har lyst til at holde jul sammen med en større gruppe mennesker, til juleaften i Odder Kirkecenter. Det sker også i år, men denne gang uden Susanne Holck Mogensen, der ellers har været frivillig ved arrangementet i en del år.

Hun har sammen med andre frivillige arrangeret en alternativ julefest i Ålykkecentret lige overfor kirkecentret.

Annonce

Svært at varme mad op

- Først vil jeg gerne slå fast, at vores juleaften ikke er et oprør mod den i Odder Kirkecenter. Problemet er alene, at det kan være meget svært at tilberede en ordentlig middag til så mange mennesker i centrets køkken. Sidste år var vi 45 personer, og så meget and kan man simpelthen ikke genopvarme i en ovn, uden at nogen kommer til at sidde og vente på deres mad. Husk på, at vi får maden leveret kold. Derfor gik vi for nogle måneder siden på jagt efter en lokalitet, der rummer et bedre køkken, siger Susanne Holck Mogensen, der har inviteret menighedsrådet til at deltage i festen på Ålykkecentret. Dog uden den store succes, idet menighedsrådsformand Nels Hansen Jacobsen siger til avisen, at Odder Sogn også i år inviterer til juleaften i Odder Kirkecenter fra klokken 18-21.30.

Sørger for transport

Ud over de personer, der melder sig til juleaften hos Susanne Holck Mogensen, er eventuelle patienter indlagt på korttidsafsnittet også velkomne til at deltage i julefesten på Ålykkecentret. Rammen bliver cafeen og ikke mindst det store køkken, som ligger ved siden af.

Susanne Holck Mogensen fortæller, at maden vil blive bestilt fra Det Danske Madhus.

- Vores arrangement begynder med kaffe klokken 16, og er der ude i oplandet folk, som gerne vil hentes og bringes, så klarer vi også det. Derfor har jeg taget kontakt til lokalrådene og bedt dem formidle vores tilbud. Endvidere har jeg indgået et samarbejde med Odder Frivilligcenter, siger hun og understreger igen, at det nye tilbud på ingen måde er et oprør mod juleaften i Odder Kirkecenter. Faktisk håber hun på, at nogle af gæsterne vil kigge forbi Ålykkecentret efter den sidste julegudstjeneste, der begynder klokken 16.

Der er tilmeldingsfrist til juleaften i Ålykkecentret på telefon 23300735 senest 14. december og til juleaften i Odder kirkecenter på 87802530.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Gå - lad Aarhus bliver Danmarks gå-by nr. 1

Bølgerne går højt omkring byudviklingen i Aarhus, og denne avis har sammen med FO netop afholdt et offentligt møde derom på rådhuset. Der var mødt omkring 500 op til mødet (om det er mange i en by med 300.000 indbyggere, skal jeg ikke kunne sige), og det har allerede forårsaget et par læserbreve. I dag (21. ds.) et af Svend Carstensen, der anbefaler at bygge boliger i midtbyen uden parkeringspladser. Man må så købe sig til en parkeringsplads eller/og cykle. Begge synspunkter – boliger uden parkeringspladser og at cykle – var fremme på mødet. Det at cykle blev fremhævet igen og igen og bliver det i øvrigt meget ofte alle steder. Og det er helt sikkert også sundt og ikke miljøbelastende. Men hvorfor er der aldrig én, der nævner, at man kan gå. Det er da helt uden mekanisk hjælpemiddel af nogen art og lever på den måde fuldstændig op til ønskerne om at nedsætte køb af al industrielt fremstillet. At vi så ikke når målet (i fht. CO2-udledning, red.) alligevel, er noget helt andet. Der skal globale krav om indskrænkninger på flyrejser, al godstrafik over på bane, og næste bilkøb skal være en el- eller hybridbil. Men det at gå er dejligt, sundt, og du ser og oplever meget mere, end hvis du sidder i egen bil eller i et offentligt transportmiddel. Selv bor jeg på Langenæs og bruger aldrig bilen, hvis jeg skal ind til midtbyen. Det tager et kvarter til tyve minutter, så er du ved banegården eller rådhuset, og fem minutter mere, så er du ved domkirken. GÅ-GÅ-GÅ. Lad Aarhus bliver Danmarks gå-by nr. 1, og lad København, som vi alligevel ikke kan nå, forblive Danmarks cykelby nr. 1.

Annonce