Annonce
Syddjurs

To kulturinstitutioner samarbejder: Teater på fregatten

Syddjurs Egnsteaters forestilling "Fra drenge til mænd" spiller både på Fregatten Jylland og på Trondhjems Sjøfartsmuseum i Norge. Spilledagene i Ebeltoft er 9.- 22. august, mens forestillingen er i Norge 26.-30. august. Foto: Martin Busborg
Syddjurs Egnsteater og Fregatten Jylland er gået sammen om en forestilling i de historiske rammer ombord på det 158 år gamle sejlskib.

EBELTOFT: Året er 1887 og Fregatten Jylland er på vej på sit sidste togt til De Vestindiske Øer. Med ombord er Prins Carl, den senere norske kong Haakon VII. Men hvad ville der ske, hvis der ombord også var en anden Karl fra jævne kår, og de to blev venner?

Den tanke leger Syddjurs Egnsteater med i forestillingen "Fra drenge til mænd", der i samarbejde med Fregatten Jylland kombinerer museumsformidling og scenekunst.

Prøverne på forestillingen, der får premiere 9. august klokken 19, er allerede godt i gang på Fregatten Jylland. Senere spiller forestillingen også på Søfartsmuseet i Trondheim, Norge.

Og det er der flere grunde til. Prins Carl fik sin søfartsuddannelse ombord på Fregatten Jylland, og det var i Trondheim, at den danske prins blev kronet til Norges Konge i 1906. Forestillingen markerer samtidig, at Syddjurs Egnsteater i år har 10-års jubilæum, mens Trondhjems Sjøfartsmuseum fylder 100.

Fregatten og egnsteatret har tidligere samarbejdet ved en af forestillingerne i "Hjerterums-trilogien", der kulminerede i 2017. "Fra drenge til mænd" er en videreudvikling af det samarbejde.

De medvirkende er Uffe Kristensen, Jens Bernstorff Vejsnæs og Jens Christian Buskov Lund, mens Hege Tokle og Uffe Kristensen har skrevet manuskriptet. Forestillingen er gratis efter betalt entré på Fregatten Jylland og kan ses af alle over 13 år.

Forestillingen er en udspringer af "Hjerterums-trilogien" og forestillingen "Livets Blå Bølge". Den er udviklet i et samarbejde mellem Syddjurs Egnsteater og Fregatten Jylland. Foto: Martin Busborg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Trods øget smittefare: Demonstration mod politivold og racisme i Aarhus

Danmark

Lyt med: Suzanne føler afmagt efter George Floyds død - Jeg er blevet spyttet efter på gaden

Annonce