Annonce
Syddjurs

To kulturinstitutioner samarbejder: Teater på fregatten

Syddjurs Egnsteaters forestilling "Fra drenge til mænd" spiller både på Fregatten Jylland og på Trondhjems Sjøfartsmuseum i Norge. Spilledagene i Ebeltoft er 9.- 22. august, mens forestillingen er i Norge 26.-30. august. Foto: Martin Busborg
Syddjurs Egnsteater og Fregatten Jylland er gået sammen om en forestilling i de historiske rammer ombord på det 158 år gamle sejlskib.

EBELTOFT: Året er 1887 og Fregatten Jylland er på vej på sit sidste togt til De Vestindiske Øer. Med ombord er Prins Carl, den senere norske kong Haakon VII. Men hvad ville der ske, hvis der ombord også var en anden Karl fra jævne kår, og de to blev venner?

Den tanke leger Syddjurs Egnsteater med i forestillingen "Fra drenge til mænd", der i samarbejde med Fregatten Jylland kombinerer museumsformidling og scenekunst.

Prøverne på forestillingen, der får premiere 9. august klokken 19, er allerede godt i gang på Fregatten Jylland. Senere spiller forestillingen også på Søfartsmuseet i Trondheim, Norge.

Og det er der flere grunde til. Prins Carl fik sin søfartsuddannelse ombord på Fregatten Jylland, og det var i Trondheim, at den danske prins blev kronet til Norges Konge i 1906. Forestillingen markerer samtidig, at Syddjurs Egnsteater i år har 10-års jubilæum, mens Trondhjems Sjøfartsmuseum fylder 100.

Fregatten og egnsteatret har tidligere samarbejdet ved en af forestillingerne i "Hjerterums-trilogien", der kulminerede i 2017. "Fra drenge til mænd" er en videreudvikling af det samarbejde.

De medvirkende er Uffe Kristensen, Jens Bernstorff Vejsnæs og Jens Christian Buskov Lund, mens Hege Tokle og Uffe Kristensen har skrevet manuskriptet. Forestillingen er gratis efter betalt entré på Fregatten Jylland og kan ses af alle over 13 år.

Annonce
Forestillingen er en udspringer af "Hjerterums-trilogien" og forestillingen "Livets Blå Bølge". Den er udviklet i et samarbejde mellem Syddjurs Egnsteater og Fregatten Jylland. Foto: Martin Busborg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Aarhus For abonnenter

Bevaringsværdigt byggeri til salg: Prisen starter ved 14 millioner

Annonce