x
Annonce
Østjylland

To kunstnere og én grundtone

Kunstfotograf Britta Egebjerg er optaget af ekkoer fra en forladt tid. PR-foto

Horsens: Der er indtryk til både øjne og gane, når Horsens Kunstforening inviterer til fernisering og vinsmagning fredag 8. september kl. 17-18.30 i Horsens Sundhedshus.

Kunstfotograf Britta Egebjerg og billedkunstner Lene Juhler fra Vejle arbejder tæt sammen. I 2015 og 2016 skabte de fælles værker ved at give hinanden færdige arbejder som den anden, uden dialog, arbejdede videre på i tillid til, at den, der modtog værket ville passe på det, styrke det og give det en ny fortælling som kun via en andens mellemkomst var muligt.

En meget stærk og berørende proces, beretter de to kunstnere.

På udstillingen i Horsens præsenterer Britta Egebjerg og Lene Juhler nye værker, som viser hvordan en fælles grundtone går gennem deres udtryk og forbinder dem.

I forbindelse med ferniseringen præsenterer vinhandler Allan Nielsen smagsprøver på tre vine fra tre regioner i Italien, og der er mulighed for at købe vin med hjem.

Udstillingen kan ses frem til 13. oktober. /exp

Masser af detaljer og farver har fundet vej til Lene Juhlers malerier. PR-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Århusianerne tømte øltanken: Der var rift om de gyldne dråber, da Peter Gift åbnede for ølhanen

Læserbrev

Læserbrev: Kæmpe tak til undervisere og ”forældre-tutorer” for den store indsats

Vores børn og unges trivsel og læring er vigtig. Også selvom vores hverdag er vendt på hovedet. Og vi endnu ikke ved, hvor længe nedlukningen kommer til at vare. Det er imponerende at se den enorme indsats, som de danske gymnasie- og skolelærere lægger for dagen i øjeblikket. Hvordan de engagerer børn og unge. Hvordan de skaber en så normal hverdag, som det overhovedet er muligt. I en unormal tid. På vores lokale gymnasium har lærerne været klar fra første dag. Med virtuel undervisning, virtuelt gruppearbejde og travle skoledage. Med undervisere, der er i hopla. Hvor der er plads til sjov. Alt imens de unge bliver udfordret af ny viden. Det er bare flot. Det samme hører jeg fra flere forældre til børn i fri- og folkeskoler. Der er fuld damp på. Lærerne knokler for at sikre, at børnenes hverdag kører. Selvfølgelig er der skønhedsfejl, plads til forbedring. Men fremfor alt er det utrolig positivt at se, hvordan teknologien bliver brugt. Hvordan alle kaster sig over de nye udfordringer. Men jeg taler også med forældre, der mildt sagt er presset af at være hjælpelærere mange timer hver dag. Samtidig med at de selv skal passe fuldtidsarbejde med opgaver, der skal løses. Virtuelle møder med kollegaer og kunder, der skal holdes. At den nye hverdag kan være svær at få til at gå op. Og det er der vel sådan set ikke noget at sige til. Alle løfter ekstra opgaver i denne tid. Vi må hjælpes ad. Vi må være klar til at trykke på PYT-knappen, de gange hvor vi eller andre ikke kommer i mål, som vi kunne ønske os. Det tror jeg såmænd også, at lærerne i den anden ende er klar over. Men lige nu, midt i den globale sundhedskrise, bør vi trods alt glæde os over, at mange skoler og gymnasier lykkes med at engagere børn, unge og forældre – i et stærkt og nødvendigt samarbejde. Det er sammenhold.

Aarhus

Trods talrige aflysninger og udsættelser: Planen er stadig at fejre dronningen i Aarhus

Annonce