Annonce
Navne

To kunstnere rykker om bag katederet

Det Jyske Kunstakademi, Aarhus, har ansat Stefan A. Pedersen som lektor i mediekunst og Benedikte Bjerre som professor i billedkunst i et vikariat for skoleåret 2019/2020.

Stefan A. Pedersen skal fremover varetage ansvaret for akademiets Medialab samt den tekniske og billedkunstneriske undervisning i relation til den audio-visuelle kunst og nye medier. Han er billedkunstner, musiker og underviser. Han er uddannet på Det Kgl. Danske Kunstakademis Billedkunstskoler i København og Akademie der bildenden Künste i Wien. Han arbejder med fotografi, lyd og video både individuelt og i forskellige samarbejdskonstellationer. Han har flere års undervisningserfaring bl.a. fra Det Kgl. Danske Kunstakademi, Ljudskolan i Siggalycke og Københavns Tekniske Skole. Han var senest aktuel med soloudstillingen "Self Time Earth Time" på USF Verftet i Bergen i marts 2019. Hans arbejde har tidligere været præsenteret på Statens Museum for Kunst, København, Galerie Rianne Groen, Rotterdam, Konsthall C, Stockholm, Galerie Jan Mot, Brussel, Glasgow International Festival, VBKÖ, Wien, Overgaden, København, og Tai Project i Kunming, Kina.

Benedikte Bjerre overtager professoratet i et år for Sidsel Meineche Hansen, der har modtaget Statens Kunstfonds treårige arbejdslegat og ønsker at arbejde fuld tid med sin kunst. Benedikte Bjerre er uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademis Billedkunstskoler i 2016, fra Städelschule i Frankfurt am Main i 2015 og Sociologisk institut, Københavns Universitet 2009. Hendes kunstneriske arbejde er legende konceptuel skulptur. Hendes udstillinger behandler typisk forholdet mellem det konkrete fysiske rum og samfundsaktuelle socioøkonomiske strukturer eller dynamikker. Hun bruger hverdagslige materialer til at belyse emner som distribution, forbrug og begær. Hun har undervisningserfaring fra bl.a. Det Kgl. Danske Kunstakademi, Kunsthochschule Mainz og en bred vifte af forberedende kunstskoler i ind og udland. Hun er modtager af bl.a. Niels Wessel Bagges hæderslegat og Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens talentlegat. Hun er aktuelt med på udstillingen "Ung dansk kunst. Samfundsprognoser", som åbner på Arken til august.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Gratis blåmuslinger til alle: Clausens Fiskehandel klar med 1 ton stor gave

112

Mand med skæg og bamser skabte utryghed: Politiet har talt med ham og han beklager

Danmark

Lyt her: Erling Fjeldsted kaster op to gange hver nat - du må ikke begå samme fejl som mig

Annonce