Annonce
Østjylland

To mænd begik røveri i Sukkerstokken: Nu har de fået deres dom

Arkivfoto: Lars Rasborg
To mænd på 19 og 23 år fra Syrien er blevet idømt henholdsvis otte og ni måneders ubetinget fængsel samt udvisning af Danmark i seks år for sammen at have begået røveri mod slikforretningen Sukkerstokken på Østervold.

Randers: To maskerede mænd trådte 9. december sidste år indenfor hos Sukkerstokken på Østervold, hvor de bevæbnede med knive begik røveri. De truende røvere råbte til medarbejderen bag kassen, at hun skulle give dem pengene, hvorefter de stak af fra stedet med nogle få tusinde kroner.

En patrulje, der var på stedet kort efter, kørte rundt i området og ledte efter gerningsmændene. Her stødte de på de to mænd, som kom svedende og forpustede ud fra en baggård, og som og i øvrigt havde svært ved at forklare, hvad de lavede på stedet.

I baggården fandt en hundepatrulje senere en taske med de to mænds jakker og knive samt udbyttet fra røveriet ved Sukkerstokken. Begge blev anholdt og dagen efter fremstillet i retten, som besluttede, at de skulle varetægtsfængsles.

Annonce

Strengere straf for at flygte

På vej fra grundlovsforhøret lykkedes det den 19-årige gerningsmand at flygte fra de betjente, der skulle eskortere ham til arresten i Hobro. Efter to en halv måned på flugt blev han dog anholdt i Berlin af det tyske politi. Herefter blev han udleveret til Danmark i begyndelsen af maj.

I retten i Randers blev den 19-årige ud over røveriet også dømt for at flygte fra politiet, hvilket er årsagen til, at han fik en strengere straf end sin medgerningsmand.

Hos Østjyllands Politis anklagemyndighed er anklagerfuldmægtig Peter Mathiasen godt tilfreds med dommen.

- Et væbnet røveri er en grov forbrydelse, som er en voldsom oplevelse for de forurettede. Derfor er jeg tilfreds med, at retten var enig med min påstand om en længere fængselsstraf og udvisning af landet, siger Peter Mathiasen.

Begge de tiltalte endte med at erkende sig skyldige i forbindelse med hovedforhandlingen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Politi advarer om risiko for akvaplaning efter uheld på østjysk motorvej: Det er meget farligt

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Annonce