Annonce
Østjylland

To mænd begik røveri i Sukkerstokken: Nu har de fået deres dom

Arkivfoto: Lars Rasborg
To mænd på 19 og 23 år fra Syrien er blevet idømt henholdsvis otte og ni måneders ubetinget fængsel samt udvisning af Danmark i seks år for sammen at have begået røveri mod slikforretningen Sukkerstokken på Østervold.

Randers: To maskerede mænd trådte 9. december sidste år indenfor hos Sukkerstokken på Østervold, hvor de bevæbnede med knive begik røveri. De truende røvere råbte til medarbejderen bag kassen, at hun skulle give dem pengene, hvorefter de stak af fra stedet med nogle få tusinde kroner.

En patrulje, der var på stedet kort efter, kørte rundt i området og ledte efter gerningsmændene. Her stødte de på de to mænd, som kom svedende og forpustede ud fra en baggård, og som og i øvrigt havde svært ved at forklare, hvad de lavede på stedet.

I baggården fandt en hundepatrulje senere en taske med de to mænds jakker og knive samt udbyttet fra røveriet ved Sukkerstokken. Begge blev anholdt og dagen efter fremstillet i retten, som besluttede, at de skulle varetægtsfængsles.

Annonce

Strengere straf for at flygte

På vej fra grundlovsforhøret lykkedes det den 19-årige gerningsmand at flygte fra de betjente, der skulle eskortere ham til arresten i Hobro. Efter to en halv måned på flugt blev han dog anholdt i Berlin af det tyske politi. Herefter blev han udleveret til Danmark i begyndelsen af maj.

I retten i Randers blev den 19-årige ud over røveriet også dømt for at flygte fra politiet, hvilket er årsagen til, at han fik en strengere straf end sin medgerningsmand.

Hos Østjyllands Politis anklagemyndighed er anklagerfuldmægtig Peter Mathiasen godt tilfreds med dommen.

- Et væbnet røveri er en grov forbrydelse, som er en voldsom oplevelse for de forurettede. Derfor er jeg tilfreds med, at retten var enig med min påstand om en længere fængselsstraf og udvisning af landet, siger Peter Mathiasen.

Begge de tiltalte endte med at erkende sig skyldige i forbindelse med hovedforhandlingen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Ligestillingsministeren skylder stadig svar

Det glæder mig, at mit indlæg (4. november, red.) om regeringens sløvsind på ligestillingsområdet nåede frem til rette vedkommende. Ligestillingsministerens modsvar (8. november, red.) lader dog noget tilbage at ønske, så jeg håber, han læser med endnu en gang. Mogens Jensen forstår mig helt rigtigt, når han tager mig til indtægt for, at ligestillingen ikke halter i Danmark. Faktisk er Danmark det næstmest lige land i EU, kun, overgået af Sverige, ifølge en ny undersøgelse fra EU’s ligestillingsinstitut. Senest har Megafon også bedt danskerne tage stilling til, om kampen for ligestilling mellem kønnene er gået for vidt. Når 43 procent af de adspurgte erklærer sig enige i det udsagn, fortæller det mig, at danskerne generelt oplever en høj grad af lighed. Det kan Mogens Jensen jo tage med, før han taler ligestillingen længere ned, end virkeligheden tillader. Selv om det generelt går godt med ligestillingen i Danmark, mener jeg stadig, der er plads til forbedring. Det ville Mogens Jensen også vide, hvis han læste, hvad jeg skrev. Meget belejligt undlader ministeren fuldstændig at forholde sig til mine tre eksempler på steder, hvor ligestillingen er udfordret. Ligestillingsministeren skylder stadig et svar på, hvad han vil gøre for at hjælpe de mange kvinder i visse etniske minoritetsmiljøer, som lever i social kontrol uden frihed til at bestemme selv. Når Mogens Jensen undlader at forholde sig til en af vor tids største ligestillingsudfordringer, er det så, fordi han ikke har nogen svar på at løse problemstillingen? I så fald vil jeg opfordre ham til at komme i gang med arbejdet. Jeg mangler også Mogens Jensens svar på, hvordan han vil hjælpe de prostituerede, som ikke ønsker at forlade miljøet, men som i stedet ønsker rettigheder svarende til deres pligter. Hykleriet skriger jo til himlen, når socialdemokraterne med den ene hånd tager imod skattebetaling fra de prostituerede og med den anden hånd peger stigmatiserende på dem. På trods af uenigheden vil jeg rose Mogens Jensen for at afsætte midler til en undersøgelse af internetfora, hvor navnlig unge mænd opildner hinanden til diskrimination og seksuelle krænkelser mod kvinder. Det hører ingen steder hjemme, og det vil jeg gerne rose ministeren for at reagere på. Når det er sagt, savner jeg stadig Socialdemokraternes reflekterede bud på at løse nogle af vor tids største ligestillingsudfordringer. Det gælder ikke mindst i landets ghettoområder, hvor ligestilling langt fra er normen. Jeg er med på, at socialdemokraterne tror, de kan løse problemerne ved at bruge flere penge, men er det virkelig Mogens Jensens alvor at løse de store sociale udfordringer med et kursus og en kampagne til 600.000 kroner? Endelig vil jeg gerne opfordre ministeren til at tale ligestillingen op i stedet for ned. Det er muligt, at ligestillingen halter i Mogens Jensens hoved, men det generelle billede viser Danmark som et af verdens bedste lande, når det kommer til rettigheder og muligheder for alle mennesker.

Kultur

To gange L.O.C. på hjemmebane

Annonce