Annonce
Indland

To mænd fiskede 1,7 millioner kroner gennem hul i loftet

Unger Anthon/Free
Armbåndsure og dyre biler var med til at fælde to mænd for et frækt tyveri på Vestsjælland sidste år.

Et usædvanligt frækt tyveri har mandag ved Retten i Holbæk kostet to mænd flere år bag tremmer.

Det skriver det regionale medie sn.dk.

Den 29. maj sidste år skulle en medarbejder hos pengetransportfirmaet Loomis udføre service på en pengeautomat hos Real Mæglerne i Ubby på Vestsjælland.

Inde i sikringsrummet hørte han pludselig en lyd og så efterfølgende et pengenet med 1,7 millioner kroner blive trukket op gennem et hul i loftet med et haveredskab, forklarede han ifølge sn.dk i retten.

Mandag blev 54-årige Frank Molberg Nielsen, der tidligere er dømt for tilsvarende kriminalitet, idømt to og et halvt års fængsel for groft indbrudstyveri. 27-årige Kasper Schmidt-Hansen blev idømt to års fængsel.

Retten lagde ifølge sn.dk vægt på, at tyveriet var nøje planlagt blandt andet ved hjælp af overvågning. De to mænd boede skråt over for Real Mæglerne, hvor tyveriet fandt sted.

På en elefanthue, der blev fundet i nærheden af gerningsstedet, var dna, som med stor sandsynlighed stammer fra de to mænd. Desuden fandt politiet 130.000 kroner i kontanter samt diverse værktøj og udstyr, som kan være brugt ved tyveriet, skriver sn.dk.

Endelig kunne domsmandsretten ifølge sn.dk ikke få det til at hænge sammen, at mændene efter tyveriet købte flere biler og dyre armbåndsure, når de var på henholdsvis førtidspension og sygedagpenge.

Foruden fængselsstraffen skal de to dømte betale 1,7 millioner kroner tilbage til Loomis.

De valgte begge at tænke over, om de vil anke dommen til Østre Landsret, skriver sn.dk.

/ritzau/

Annonce
Artikel om sagen på sn.dk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Bølge af indbrud i fritidshuse: Kan være samme gerningsmænd

Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

Østjylland

Thorsager Kirke har næsten fået alle stole tilbage: Efterladt varevogn gemte på stjålne rundkirkestole

Aarhus

Skunk, salgsposer og slagvåben i bilen: Nervøse bilister afsløret

Aarhus

Slagsbrødre gik løs på hinanden på gaden: Aggressiv og voldelig adfærd

Annonce