Annonce
Aarhus

To mænd sigtet for grove røverier og voldtægter

De to mænd var sigtet ved Retten i Aarhus. Foto: Axel Schütt
De to mænd nægtede sig skyldige i to grove overfald og forsøg på et tredje, da de var for retten onsdag eftermiddag

AARHUS/KØBENHAVN: Det er sandsynligvis en meget grov sag, som Retten i Aarhus kommer til at tage stilling til inden længe. To mænd på 21 og 22 år med syrisk baggrund er blevet sigtet i en sag, der blandt andet involverer to voldtægter af særlig farlig karakter og to røverier af særlig grov beskaffenhed.

Sigtelserne går på, at de to mænd 8. juni begik røveri mod to kvinder i en lejlighed i Aarhus, hvor de først truede kvinderne med en kniv og ved at holde dem fast og tage kvælertag på dem. Derefter voldtog de to mænd ifølge sigtelsen kvinderne. 9. juni er de sigtet for at have gentaget fremgangsmåden på en adresse i København.

25. juni omkring klokken 16 blev de to mænd så arresteret på en tredje adresse i København. Her er de to sigtet for at "have indfundet sig" på adressen med det mål at lave et overfald, som minder om de to foregående.

De to mænd nægtede sig skyldige, men den ene erkendte dog at have begået tyveri mod den ene af adresserne.

Begge mænd blev varetægtsfængslet i fire uger. Ingen af dem kærede kendelsen til landsretten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Se listen og prisen: Kommunen har solgt 32 ejendomme siden 2007

Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Annonce