Annonce
Aarhus

To mænd varetægtsfængslet for drabsforsøg og medvirken til drabsforsøg ved Paludan-demonstration

Foto: Local Eyes
Den 40-årige mand og den 52-årige mand, der medbragte en kniv til demonstrationen, blev ved lørdagens grundlovsforhør begge varetægtsfængslet i fire uger. De er sigtet for henholdsvis medvirken til forsøg på manddrab og forsøg på manddrab.

AARHUS: De to mænd, der har været anholdt i forbindelse med de voldsomme uroligheder ved en Rasmus Paludan-demonstration i Digterparken i Aarhus, er begge blevet varetægtsfængslet i fire uger ved et grundlovsforhør lørdag.

De to mænd på 40 og 52 år er sigtet for henholdsvis medvirken til forsøg på manddrab og forsøg på manddrab.

Den 52-årige mand blev skudt i benet af politiet, da han fredag bevæbnet med en kniv gik om bag afspærringen til en demonstration i Digterparken i Aarhus og ikke reagerede på politiets anråb og varselsskud.

Han blev indlagt på hospitalet, men dukkede op på krykker til grundlovsforhøret.

Den 40-årige mand blev anholdt natten til lørdag. Han er sigtet for medvirken til forsøg på manddrab.

- Vores efterforskning ledte os sidst på aftenen på sporet af den 40-årige, som vi mistænker for at have spillet en rolle i forbindelse med episoden fredag. Af hensyn til den igangværende efterforskning ønsker vi lige nu ikke at oplyse yderligere, men der er tale om en alvorlig sag, sagde politiinspektør Michael Kjeldgaard i en pressemeddelelse.

Det var en Stram Kurs-demonstration i Digterparken, der fredag eftermiddag udviklede sig dramatisk, da den 52-årige mand truede med kniv og politiet måtte affyre skud mod ham.

Rasmus Paludan skrev efter episoden på Facebook, at han var blevet angrebet med kniv. "Ingen skader på mig", skrev han.

Fredagens demonstration medførte voldsomme optøjer i det vestlige Aarhus. Der blev kastet med sten og affyret fyrværkeri mod politiet. To betjente blev ramt.

Lørdagens grundlovsforhør blev holdt bag dobbeltlukkede døre.

Det er uvist, hvordan de to mænd stiller sig til sigtelse. Østjyllands Politi oplyser på Twitter, at det ikke har yderligere kommentarer i forbindelse med varetægstfængslingerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Debat

Et kønt ansigt på Tinder var ikke helt så kønt i virkeligheden: Hvis vi ikke må retouchere, bør reglen gælde alle steder

Aarhus

Undrer du dig også? Hvorfor er der blå plastre på havneskulptur?

Aarhus

Corona-smitten går stadig den rigtige vej, men Aarhus er voldsomt overrepræsenteret i statistikken

Annonce