Annonce
Navne

To med Aarhus-rødder modtager fornem kunstpris

Lone Frank er uddannet på Aarhus Universitet. Pr-foto
Lone Frank og Peter Madsen er blandt dem, der kan glæde sig over at modtage Statens Kunstfonds hæderspris. Den er livsvarig og kan ikke søges.
Annonce

PRISBELØNNET: To kunstnere med århusiansk baggrund får Statens Kunstfonds hæderspris, der i år går til syv vidt forskellige kunstnere. Fælles for dem er, at de har skabt værker, der kredser om, hvem vi er og vores plads i verden.

Kunstfondens hæderspris gives til kunstnere, som har skabt et helt enestående bidrag til vores kunst- og kulturliv.

Forfatter og videnskabsjournalist Lone Frank er født i Aarhus og uddannet på Aarhus Universitet. Hun har stor produktion af bøger, som handler om at forstå og formidle menneskehedens ældste spørgsmål: Hvem er vi?

Tegner og tegneserieskaber Peter Madsen er født i Aarhus og bor i dag i Allerød. Han har siden 1970'erne skabt uforglemmelige scener som tegneserieskaber. Han er blandt andet kendt for "Valhalla", der også er filmatiseret, og for sine genfortællinger af bibelhistorier. De tre første album med "Valhalla" regnes i dag for nogle af de bedste danske tegneseriealbum nogensinde.

Annonce

Ledige ydelser

I alt 275 kunstnere modtager hædersydelsen. De fordeler sig mellem billedkunst, litteratur, scenekunst, film, musik, arkitektur samt kunsthåndværk og design.

Der kan tildeles en ydelse, når den er blevet "ledig" pga. dødsfald blandt modtagerne.

I 2020 modtager syv nye kunstnere hædersydelsen, der er livsvarig. Størrelsen bliver reguleret efter modtagerens øvrige indtægt. De, der har en gennemsnitlig skattepligtig indkomst på ca. 415.000 kr. om året eller derover, modtager ingen ydelse.

Maksimal ydelse er ca. 167.000 kr. om året før skat.

Blandt de øvrige modtagere i år er kvinden bag tv-serien "Matador", 103-årige Lise Nørgaard.

Peter Madsen er manden bag tegneserien "Valhalla". Pr-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Bakken Bears vandt 12. sejr på stribe

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Alarm 112

Ingen afskærmning eller håndsprit: Risskov-kiosk kan se frem til bøde

Annonce