Annonce
Udland

Saudisk soldat gennemførte dødeligt angreb på base i USA

Us Navy/Reuters
Præsident Donald Trump siger, at Saudi-Arabiens konge har undskyldt for drabene på flådebase i Florida.

Det var en soldat fra det saudiarabiske luftvåben, som fredag dræbte flere personer på en flådebase i den amerikanske delstat Florida.

Det oplyser Floridas guvernør, Ron Desantis.

I alt fire personer er dræbt og flere såret under skyderiet på basen Naval Air Station Pensacola.

Den ene er den saudiske soldat. Han blev skudt og dræbt af to betjente i et undervisningslokale inde på basen, oplyste den lokale sherif i Escambia County, David Morgan, tidligere.

- Saudi-Arabiens regering er nødt til at svare for disse ofre, siger guvernør Desantis.

- De skal afdrage på en gæld her, siger han.

Præsident Donald Trump skriver på Twitter, at han har talt med Saudi-Arabiens kong Salman efter skyderiet, og kongen har sagt undskyld.

- Kongen sagde, at det saudiske folk er meget vrede over gerningsmandens barbariske handlinger, og at denne person på ingen måde repræsenterer følelserne hos det saudiske folk, som elsker det amerikanske folk, skriver Trump.

Flere hundrede soldater fra det meste af verden deltager for øjeblikket i træning på flådebasen.

Sherif Morgan fortalte tidligere, at en bevæbnet person var blevet antruffet fredag morgen - om eftermiddagen dansk tid.

Skyderiet var begyndt klokken 6.30 fredag morgen, og det sluttede først klokken 8.00 ifølge avisen USA Today, da den saudiske soldat var blevet stoppet af to betjente.

Der var blevet skudt i undervisningslokaler over to etager. Den saudiske soldat havde været bevæbnet med en pistol.

Otte mennesker behandles på det nærmeste hospital for deres skader, hed det tidligere.

Under aktionen blev to af sheriffens assistenter såret. Den ene blev ramt af et skud i armen, mens den anden blev ramt i knæet.

Naval Air Station Pensacola ligger nær Floridas grænse til delstaten Alabama og er et større uddannelsessted for flåden. Det er også her, Blue Angels holder til. Det er en luftakrobatisk enhed, der deltager i opvisninger.

Der arbejder 16.000 militærfolk og 7400 civile på basen.

/ritzau/Reuters

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

SF's lønloft lugter af misundelse

Skal der været loft på, hvor meget en topchef i en privat virksomhed i Danmark må tjene? Ja, det mener SF, som torsdag aften kom på banen med et forslag, hvor man vil komme uligheden i samfundet til livs ved at diktere, at en topchef maksimalt må tjene 20 gange så meget som virksomhedens lavestlønnede. Diskussionen er væsentlig. Det er den. Uligheden i samfundet er altid relevant at tage fat i og have fokus på, men at tro, at vi kan og skal løse det hele med strammere regler, er ikke ligefrem den mest sympatiske vej at gå. Det hele bliver serveret af SF's Jakob Mark med et citat om, at han ikke forklare, hvorfor der er mennesker, der skal tjene 36 millioner kroner om året. Det er simpelthen for nemt og uden for kontekst at servere et politisk forslag med sådan en tagline. Det svarer til at himle op over, at der er fodboldspillere, der tjener en kvart milliard om året og derfor vil regulere det. Ja, beløbene kan virke absurde, men hvis virksomheden eller fodboldklubben tjener dobbelt så mange penge i dag som for ti år siden, blandt andet fordi topchefen eller fodboldspilleren gør det fremragende, er det så ikke fair, at deres løn også stiger 100 procent, så lønningerne følger med omsætningen? Håbet med SF's forslag er selvfølgelig, at den med den laveste løn kommer tættere på toppen, og derfor udjævner uligheden, men det er forslaget ingen garanti for. Lønloftet kan også betyde, at topchefen blot får mindre i ren løn og dermed betaler mindre til statskassen, for så at få resten af lønnen på den ene eller anden kreative måde.

112

Glohed skorsten startede brand i byhus i Aarhus: Beboerne opdagede selv flammerne i kælderen

Annonce