Annonce
Aarhus

To millioner har nu været forbi Salling Rooftop: Udvidelse på vej

Tagterrassen på toppen af Salling fortsætter med at trække folk til i hobetal. Foto: Flemming Krogh

Salling Rooftop har rundet to millioner besøgende og arbejder nu på en udvidelse med overdækket caféområde.

AARHUS: Taget på Salling blev i 2017 hurtigt en af Aarhus' største turist attraktioner.

Under et år tog det, før gæst nummer én million lagde vejen forbi stormagasinets Rooftop, som slog dørene op i august 2017.

Siden er folk fortsat med at valfarte til den 2.000 kvadratmeter store tagterrasse, der nu bliver udvidet med et nyt indendørsområde til koncerter, events og caféplads.

Det sker som en markering af, at man nu har rundet to millioner gæster i byrummet på toppen af Salling.

- Vi er fuldstændigt overvældede over den store interesse, og derfor kan vi med glæde konstatere, at vi har brug for mere indendørs plads til vores gæster i de kolde måneder. Samtidig har efterspørgslen på lukkede arrangementer fra private, virksomheder og institutioner været stor, og det vil vi nu imødekomme med udvidelsen, siger direktør for Salling Stormagasiner, Marianne Bedsted.

Annonce

Salling Rooftop


  • Salling Rooftop åbnede fredag 25. august 2017
  • Efter tre måneder rundede besøgstallet en halv million mennesker
  • På den mest besøgte dag har mere end 12.000 gæster besøgt Salling Rooftop
  • Der er plads til 730 mennesker på de 2.000 kvadratmeter
  • Tagterrassen ligger i 25 meters højde på 5. og 6. sal
  • Det er gratis at besøge Salling Rooftop, som har åbent i hverdage fra 10-20, 9-19 lørdag og 10-18 søndag

Flere events på vej

Det nye rum bliver bygget som det nuværende væksthus med loungemøbler og interiør i træ, og udvidelsen giver mulighed for at huse større arrangementer med op til 80 personer.

- Vi kan se, at besøgstallet eksploderer på de dage, vi afholder events og oplevelser. Derfor udvider vi også ud med tanke på, at vi gerne vil afholde flere indendørs events, når vejret er knap så godt, siger Marianne Bedsted.

Det er blandt andet koncerter under Jazzfestivalen, live talks med flere kendte danskere og en generel tilstedeværelse under kulturelle arrangementer i byen, som man vil bruge den kommende udvidelse til.

Salling lukkede i sensommeren 2018 også op for en rooftop på deres hus i Aalborg.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Aarhus For abonnenter

Bevaringsværdigt byggeri til salg: Prisen starter ved 14 millioner

Aarhus

Bruno har uddannet 400 til at spille jagthorn: - Jeg bliver ved med at spille, så længe jeg kan tygge smør

Danmark

Fund af væsentligt bevismateriale: Ledende nynazist og 27-årig varetægtsfængslet for hærværk på jødisk gravplads

Annonce