Annonce
Byudvikling

To nye byggeprojekter giver bekymring på Skovvejen

Lidt i den stil kan det planlagte byggeri på Sandgravvej og ind mod Nordre Kirkegård komme til at se ud.Illustration: Loop

Nye toner fra kommunen: Nu skal borgerne inddrages meget tidligt i processen, når der er byggeprojekter, der kræver lokalplan, i deres kvarterer.

AARHUS: To byggeprojekter i støbeskeen kalder på bekymrede miner blandt beboere på Skovvejen og Sandgravvej.

I forvejen har beboerne her de senere år følt, at det lille og lidt glemte kvarter bliver kørt over. Dels er de små huse på nordsiden af Sandgravvej revet ned og erstattet af højere nybyggeri, dels er byggeriet af Terrassehusene på østsiden af Skovvejen ved at blive opført i en version, hvor beboerne ikke mener, at kommunen har lyttet til deres indsigelser.

Nu er der så planer om at rydde sydsiden af Sandgravvej for at give plads til et nybyggeri med godt 30 lejligheder. Og der er andre planer om at bygge et lignende antal boliger i gården ved siden af studestalden og bag den tidligere Kiwi-butik på Skovvejen, der snart åbner som Netto.

Her ved studestalden på Skovvejen er der planer om at opføre fem bygninger. Den ene i det lille mellemrum mellem studestalden og nabobygningen til venstre. De fire øvrige på dele af parkeringspladsen og bag Skovvejen 19, hvor det er planen at rive de to gule baghuse helt op mod kirkegården ned.Illustration: Aart Architects

Dårlige erfaringer

På et informationsmøde for beboerne onsdag, orienterede kommunen og arkitektfirmaerne Loop og Aart Architects, der tegner på de to projekter, om planerne.

Andreas Østergaard Poulsen fra det nydannede Skovvejskvarterets Gadelaug efterlyste, at kommunen og bygherrerne tager en tidlig dialog med beboerne om projekterne.

- Vi er bekymrede på grund af processen med Terrassehusene, hvor der ikke blev lyttet til os - og hvor vi nu har fået en mur at kigge ud på. Meget kunne have været undgået, hvis I havde lyttet til os.

- Vi har ikke haft en dialog om de nye projekter endnu. Det skal vi have, hvis ikke vi skal stå med en ny Skovvejssag om et par år, sagde Andreas Østergaard Poulsen, der havde svært ved at se projekterne som et kvalitetsløft for kvarterets beboere.

Sådan så nordsiden af Sandgravvej ud for godt 100 år siden - og sådan ser den stort også ud i dag med det lave gule hus ud mod Skovvejen. Det hele er det nu planen at rive ned for at give plads til nybyggeri.
Annonce

Projekter på skitseplan

Den dialog skulle der være tid til nu, hvor projekterne endnu er på skitseplan. Og den kommer. Såvel kommunens planafdeling, som bygherrer og arkitekter erklærede sig klar til at tage den med mindre grupper, som borgerne vælger til det.

Blandt de omkring 50 fremmødte til mødet var der masser af spørgsmål: Hvorfor planlægger I underjordisk parkering under de nye boliger? Og hvordan skal bilerne komme ud og ind fra Skovvejen? Hvorfor er der planer om at bygge en næppe mere end seks meter bred ejendom i hullet mellem studestalden og nabobygningen? Skal de helt ind i vores have for at grave ud til nybyggeriet? Og mange flere.

Helt klare svar var der vel ingen, der fik - fordi projekterne stadig er på skitseplanet.

Annonce

Nye toner fra kommunen

Til gengæld blev borgerne lovet, at de bliver inddraget i den videre proces. Nu er linjen hos kommunen nemlig, at den vil inddrage borgerne tidligere i lokalplan-projekter, end den tidligere har gjort.

- Vi har lavet et paradigmeskift. Nu går vi efter at få borgerne med meget tidligt i processen, hvor det er muligt at justere på byggeprojekterne, sagde stadsarkitekt Stephen Willacy.

Den greb Andreas Østergaard Poulsen fra Skovvejskvarterets Gadelaug straks.

- Det vil vi gerne tage alvorligt og indgå i den videre proces. Vi ved godt, at det er et vilkår, at der kan og skal bygges på de to steder - men lad os så gøre det ordentligt, sagde han.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Mennesker med magt: Her er Bente Byudvikling

Danmark

Mandagens coronatal: Ny smitterekord

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Genforenet med familien efter to år alene i Aarhus: Zach Duncan tror endelig på, at han kan tage et par store kænguruspring for AGF

Aarhus For abonnenter

Ny rådmand varsler flere slanke højhuse: Fortætning er ikke et skældsord - det kan være godt for byen

Alarm 112

Røg i opgangen: Beredskabet rykkede ud til ægte klassiker

Aarhus

Politikerne ønsker LGBT+ politik i Aarhus: Skal svømmehallen have tre omklædningsrum, og skal rådhuset flage med regnbueflag?

Dall: Derfor kommer Løkkes nye parti i Folketinget

Erhverv For abonnenter

Stadil gør klar til, at børnene overtager Hummel: Multinationalt Aarhusbaseret milliardfirma skifter hænder

Aarhus

Skoleleder rystet over at tiltalt med planer om skoleskyderi havde Tilst Skole i kikkerten

Dronningens smykkeskrin fortæller sin helt egen historie: Blandt platin, rubiner og brillanter ligger der pludselig et par plastic-øreringe fra Matas

Aarhus

Pengeregn over landsby: Anders og Magnus skaber mere friluftsliv vest for Aarhus

Aarhus For abonnenter

Her er de mest magtfulde personer i Aarhus: Se Stiftens Magtliste fra nummer 20-11

Aarhus

Fire bøder og tre klip i kørekortet på 40 minutter: 20-årig havde en skidt aften i trafikken

Annonce