Annonce
Kultur

To nye chefer til symfoniorkestret: 'De brænder virkelig for arbejdet'

De to nye chefer - Jesper Nordin til venstre og Thorkild Andreasen til højre. PR-Foto
Det er to erfarne herrer, der sætter sig i chefstolene hos Aarhus Symfoniorkester

AARHUS: Til nytår sætter to nye chefer sig i stolene hos Aarhus Symfoniorkester, fortæller orkestret i en pressemeddelelse onsdag eftermiddag.

Det er Jesper Nordin, der bliver musikchef og øverst ansvarlig for orkestret, og Thorkild Andreasen, der bliver ny administrations- og sponsorchef. Og det samarbejde glæder rådmand for Kultur og Borgerservice, Rabih Azad-Ahmad, sig til at se.

- Både Jesper og Thorkild besidder et kæmpemæssigt og imponerende drive - de brænder virkelig for arbejdet. Deres brede erfaring og stærke netværk i dansk kulturliv gør dem til det perfekte makkerpar. Jeg har store forventninger til dem begge og er overbevist om, at de vil levere, siger rådmanden, der især glæder sig over de nye chefers langsigtede planer for orkestret.

- De har på hver deres måde en dyb og omsorgsfuld respekt for orkesteret og en lang række realistiske og nyskabende ideer til, hvordan Aarhus Symfoniorkester kan udvikle sig og fortsætte sin musikalske rejse ind i det nye årti, siger Rabih Azad-Ahmad.

Annonce

Glade og ydmyge chefer

De to hovedpersoner er begge 44 år og kendte ansigter i branchen.

Thorkild Andreasen er været administrativ leder af egnsteatret Carte Blanche i Viborg og har været medlem af Kunstrådet i Aarhus Kommune. Jesper Nordin har siden 2006 været dirigent for orkestre, kor og ensembler i Danmark og mange andre europæiske lande. Og de to glæder sig begge til at komme i gang med deres nye jobs, som de altså tiltræder 1. januar 2020.

- Jeg er så glad for at starte som Musikchef for Aarhus Symfoniorkester. Et fabelagtigt orkester, et fantastisk musikhus og så i en kulturorienteret by som Aarhus. Det er en kombination med kæmpestort potentiale, og det kribler i mig for at komme i gang med at realisere mine visioner, siger Jesper Nordin, som bliver suppleret af Thorkild Andreasen:

- Det er med stor ildhu og ydmyghed, at jeg går til opgaven som administrations- og sponsorchef. Jeg er dybt beæret over at få muligheden for at blive en del af Aarhus Symfoniorkester, og jeg glæder mig meget til at arbejde sammen med mine kommende højt specialiserede kolleger i hele organisationen. Derudover ser jeg også meget frem til at arbejde på at få tilført orkestret ekstra midler gennem en målrettet sponsor- og erhvervspartnerstrategi, siger han.

Jesper Nordin tiltræder altså som musikchef, mens Thorkild Andreasen får titel af administrations- og sponsorchef. Begge tiltræder 1. januar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF For abonnenter

AGF giver stort skulderklap til klubbens unge keepere: - Står 100 procent på mål for det her

Østjylland

Se kampflyene over Aarhus: F16-fly i formation markerede jubilæum

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];