Annonce
Navne

To nye organister og kordirigenter tager over i Aarhus Domkirke efter afgående domkantor

Anne Agerskov. Foto: Per Rasmussen
Annonce

Nyt job: Aarhus Domkirkes menighedsråd har pr. 1. august ansat to nye organister og kordirigenter, som skal varetage kor- og dirigentarbejdet for henholdsvis Aarhus Domkirkes kantori og Skt. Clemens Drengekor.

Anne Agerskov har siden 2014 været organist ved Sct. Marie Kirke i Sønderborg og dirigent for Sct. Marie Kirkes Motetkor. Hun har sideløbende været underviser i orgel på MGK og musikskolen i Sønderborg.

Hun debuterede fra solistklassen på Det Jyske Musikkonservatorium i oktober 2017, hvor hun har studeret ved professor Ulrik Spang-Hansen og domorganist Kristian Krogsøe med videregående studier i Paris ved Eric Lebrun. Siden 2017 har hun været formand for Sønderborg Musikråd og har herigennem søsat flere nye musikprojekter i Sønderborg Kommune.

I 2018 tiltrådte Anne Agerskov som cembalist i det nye danske barokensemble Ensemble 1585, og senest har hun grundlagt vokalensemblet Cappella Clara sammen med otte andre kvinder.

Brian Stenger Poulsen kommer fra en stilling som organist og korleder ved Sct. Peders Kirke i Randers, der igennem mange år, har været centrum for kormusik på højt niveau. Blandt andet med det prisvindende Sct. Peders Koncertkor som kronen på værket.

Brian Stenger Poulssen. Foto Per Rasmussen


Med uddannelser som organist ved Vestervig Kirkemusikskole og som klassisk sanger og almen musikpædagog fra Det Jyske Musikkonservatorium har han kvalifikationerne til at kunne videreudvikle Sct. Clemens Drengekor og organisationen omkring koret.

Brian Stenger Poulsen har 25 års erfaring som leder af forskellige kor, herunder drengekor.

Han er desuden initiativtager til en lange række projekter og er engageret i bestyrelsesarbejdet i Folkekirkens Ungdomskor (FUK). Han overtager stafetten fra afgående domkantor Carsten Seyer-Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nye tal: Fortsat højt smittetryk i Aarhus

CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Annonce