Annonce
Livsstil

To nye padel-baner på vej i Aale og As: Ny ketsjersport vokser voldsomt

Padelbanere i Juelsminde er udendørs, og derfor nogle af de eneste man kan spille på i øjeblikket. Ronni Laursen er en af dem, der har taget den nye sportsgren til sig. Foto: Morten Pape
En nye ketsjersport har ramt kommunen, og overalt skyder der padel-baner op.

Aale/As: Padel, en sportsgren, der er en mellemting mellem tennis og squash, er for alvor rykket ind i kommunen.

I øjeblikket er der padelbaner i Juelsminde, Bjerre på BGI og Snaptun på True North Efterskole, samt to indendørs anlæg i Hedensted, som i øjeblikket er lukket på grund af coronarestriktioner.

Der er desuden padelbaner på vej i Barrit og Rask Mølle.

Annonce

Stor interesse i As

Seneste skud på stammen er i As, hvor Mikkel Bentsen fra As IF har sat sig i spidsen for at få etableret to udendørs baner sammen med As Friskole.

- Vi har lavet en arbejdsgruppe på fem mand, og vi har lavet aftaler med byens foreninger og fået indhentet tilbud, så lige så snart, vi har alle pengene i hus, kan vi etablere banerne i løbet af få uger, lyder det fra Mikkel Bentsen.

De første godt 100.000 kroner til de 750.000 kroners dyre projekt er i hus og nu afventer projektgruppen en række ansøgninger til fonde og kommunen for at få finansieringen på plads.

- Der er stor interesse om projektet. Vi har lavet en forening, der på bare 10 dage har fået 53 betalende medlemmer, og vi satser på at have banerne, eller i hvert fald en af dem klar til september, fortæller Mikkel Bentsen.

Annonce

Passer godt

Selvom afstanden mellem As og Juelsminde er kort, er Mikkel Bentsen helt sikker på, at der er plads til flere baner i området.

- Det er jo ikke til at få en tid i Juelsminde, så som det er nu er det kun for de få. Padelbanerne i As kommer til at bygge på fællesskab og frivillig arbejdskraft, fortæller han.

Allerede da padelbanerne i Juelsminde åbnede investerede foreningen i otte padle-bat, som man frit kan låne. En mulighed som mange har gjort brug af.

- Vi tror på, at padel passer godt til As. Det er for alle aldre, det er god motion og så har vi et lille opland, så det kan godt være svært f.eks. at samle et helt fodboldhold, lyder det fra Mikkel Bentsen.

Annonce

Baner på vej i Aale

Også i den anden ende af kommunen - i Aale - er der gjort tanker om padelbaner. Her er det byens idrætsforening ÅUI, der arbejder med projektet. Det er dog ikke endelig afgjort om foreningen vil etablere en bane.

- Det er jo en voldsomt populær sport, og vi har fået en forespørgsel, om vi vil lave en bane her. Så vi har undersøgt det og har også lagt en føler ud i byen for at høre, hvor mange der kunne være interesseret i at bruge banen, fortæller ÅUI-formand Alex Vestergaard Hansen.

Selvom flere har tilkendegivet, at de gerne vil støtte projektet med frivillig arbejdskraft, har interessen for banerne i Aale dog ikke været overvældende.

- Vi kan godt være lidt bekymrede for, om det bare er en trend, der dør ud om fem år igen. Det koster jo alligevel nogle penge at lave sådan en bane, så vi skal jo også være sikre, på at det bliver brugt, lyder overvejelserne fra Alex Vestergaard Hansen.

Hvad er padel?

  • Boldspillet padel kan bedst beskrives som en kombination mellem squash og tennis.
  • I tennis spilles med en opstrenget ketsjer, mens padel spilles med et bat, der typisk er af glasfiber, carbon og kulfiber.
  • Bolden i padel minder om en tennisbold - blot med et lidt lavere tryk, så farten er nedsat.
  • Der spilles på en bane, der er 20 x 10 meter med et net i midten. Der er vægge rundt om banen, der må bruges som bander i et vist omfang.
  • Padel spilles med underhåndsserv.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Schouby om ny sportschef: Vigtigste opgave bliver at købe nye spillere og trimme truppen

Danmark For abonnenter

Runes knogler er skrøbelige som glas

Annonce