Annonce
Aarhus

To nye tilfælde: Nu er 11 chauffører fra Aarhus Sporveje smittede

Aarhus Sporveje har konstateret yderligere to tilfælde af corona blandt deres chauffører. De har dog ikke kørt bus. Arkivfoto: Axel Schütt
To chauffører fra Aarhus Sporveje er testet positiv for Covid-19 siden søndag. Dermed er i alt 11 chauffører sygemeldt. Driften bliver dog nogenlunde normal, forsikrer busselskabet.
Annonce

AARHUS: Corona fortsætter med at have tag i personale fra Aarhus Sporveje.

I hele coronaperioden fra marts til i dag er 12 chauffører testet positiv med corona, men 11 af dem er sygemeldt lige nu.

De seneste smittetal

Der er det seneste døgn registreret 56 nye tilfælde af corona-smittede i Aarhus.

Det er en lille stigning i forhold til det foregående døgn, hvor antallet af nye registrerede smittede var på 40.

Der er i hele Danmark registreret 144 nye tilfælde. Det tilsvarende tal for hele Danmark var mandag på 76. Aarhus tegner sig dermed for 39 procent af den samlede stigning, hvilket er et pænt fald i forhold til mandag, hvor Aarhus stod for omkring halvdelen af de nye danske tilfælde.

I kommunerne rundt om Aarhus er smittetallene stadig stabile.

I Favrskov er der registreret yderligere en smittet siden mandag, så tallet nu er 39, mens antallet af smittede i Syddjurs (22), Skanderborg, Norddjurs (12) og Odder (under 10) er det samme.

Søndag og mandag er der nemlig kommet to nye tilfælde blandt chauffører fra busselskabet.

- En skulle være startet efter ferie, og ingen af dem har kørt bus, siger HR-chef Bjarne Larsen til Århus Stiftstidende.


Vi har kunnet opretholde en nogenlunde normal drift igennem det her, fordi vi har haft chauffører, der gerne ville have ekstra vagter, og fordi vi har fået hjælp fra tidligere chauffører. De har reddet driften.

Bjarne Larsen


Derfor udløser de to nye smittetilfælde ikke flere hjemsendelser, som ellers har ramt Aarhus Sporveje tidligere, hvor man måtte sende 16 chauffører i isolation efter flere positive test blandt de ansatte.

Annonce

Stadig normal drift

De hjemsendte chauffører er dog begyndt at vende tilbage til arbejdet igen, og derfor kan man fortsætte med en normal drift, selvom der er flere smittede.

- Vi har kunnet opretholde en nogenlunde normal drift igennem det her, fordi vi har haft chauffører, der gerne ville have ekstra vagter, og fordi vi har fået hjælp fra tidligere chauffører. De har reddet driften, siger Bjarne Larsen, der kun har oplevet ganske få aflysninger af ture.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Efter en måned med krav om mundbind: Så mange kunder er blevet afvist af Midttrafik

Aarhus For abonnenter

Topledelsen på ældreområdet får benhård kritik: Men rådmand føler sig ikke ramt

Annonce