Annonce
Udland

To omkommer i vandmasserne under voldsomt uvejr i Spanien

Jorge Guerrero/Ritzau Scanpix
Tre reddes op af rivende flod i Valencia. Uvejr vil fortsætte fredag, og Udenrigsministeriet advarer danskere.

Et stort område i det sydøstlige Spanien er i løbet af torsdag blevet ramt af regn i rekordmængder. Der meldes om betydelige ødelæggelser efter oversvømmelser, og mindst to mennesker er omkommet.

Den voldsomme regn er faldet ved Valencia og syd herfor.

En 51-årig kvinde og hendes 61-årige bror er fundet døde i en bil, som var væltet rundt af vandmasserne i Caudete cirka 100 kilometer syd for Valencia. Det skriver nyhedsbureauet Europa Press.

I Valencia skriver brandvæsnet på Twitter, at det er lykkedes at hive tre personer op af en rivende flod. To af dem var en 57-årig mand og hans 33-årige søn. Den tredje blev hevet op af en helikopter. Fire politifolk kom til skade under forsøget på at redde de tre personer.

Den spanske vejrtjeneste AEMET havde på forhånd advaret om, at regionen var i fare for at blive ramt af ekstreme regnmængder. Tjenesten forudså, at der på én time ville kunne falde op mod 90 millimeter regn og op mod 180 millimeter på et døgn.

Stormen vil i løbet af torsdag og fredag passere Valencia, Alicante og Murcia.

Udenrigsministeriets Borgerservice i Danmark har advaret om voldsomt uvejr i de tre byer og områderne omkring dem. Det hedder, at der er risiko for oversvømmelser på flere spanske turistmål.

- Følg de lokale myndigheders anvisninger, skriver Udenrigsministeriets Borgerservice.

Tidligere på ugen ramte et voldsomt uvejr Mallorca. Her var det med både tornadoer og oversvømmelser til følge.

/ritzau/AP

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Tak for at alle magistrater og borgmesterens afdeling tager medansvar på det sociale område

Det sociale område i Aarhus Kommune skulle spare 90 millioner kroner i 2020. Det ville blandt andet gå ud over mennesker, som bor på bosteder, psykisk syge, unge hjemløse. 18. februar var der møde mellem budgetforligspartierne fra 2019, hvor partierne skulle indgå aftale om, hvorledes man skulle forholde sig til de 90 millioner kroners besparelser på det sociale område. Besparelserne blev i politisk sprog kaldt ”Balanceplan”. Inden da var der kommet ikke færre end 102 høringssvar fra privat personer, foreninger mv. Og 18. februar var der indkaldt til demonstration med sloganet ”En værdig balance ja tak! Balanceplan/besparelser nej tak”. Flere handicaporganisationer og fagforeninger var enten medarrangør eller støttede op om demonstrationen, og selvom det blæste og regnede, dukkede cirka 250 deltagere op. De 102 høringssvar og demonstrationen imod besparelserne må have gjort indtryk på forligspartierne, som dækker Enhedslisten, SF, Socialdemokratiet, Alternativet, Radikale Venstre, Konservative og Venstre, for i løbet af aftenen blev de enige om at lette på besparelserne på cirka 45 millioner kroner. Der skal altså ”kun” spares det halve af de 90 millioner kroner, som ellers var udgangspunktet. Det, som jeg er mest glad for, er, at alle Aarhus Kommunes magistrater samt borgmesterens afdeling hjælper til. Hvorfor skriver jeg det? Fordi der er tradition for, at magistraterne ikke hjælper hinanden, men har nok i deres egen magistrat. Nu har jeg boet i Aarhus Kommune siden 1993 og fulgt med i byrådsarbejdet siden 2000. For mig er det første gang, at alle magistrater og borgmesterens afdeling medfinansierer på et bestemt område – i dette tilfælde det sociale område. Desværre kan alle, som er under det sociale område, ikke friholdes for besparelser, og nogle vil nok også mene, at det kunne være gjort bedre. Men når jeg ser, at alle syv partier i forligskredsen har skrevet under, og der dermed ”kun” skal spares cirka 45 millioner kroner i stedet for de oprindelige 90, så gør det mig glad – også selvom jeg ikke har sat mig 100 procent ind i, hvor man på det sociale område skal spare de 45 millioner. Tusind tak, for at alle Aarhus Kommunes magistrater og borgmesterens afdeling tager medansvar og medfinansierer for at undgå for store huller på det sociale område.

Danmark

Podcast: Politik med Funding og Løvkvist - Mette F flygter fra venstreorienteret helvede i Fælledparken

Annonce