Annonce
Aarhus

To parkeringskældre lukkes i Aarhus: Lejerne skal være ude 1. marts

Parkeringskælderen under Vesterbro Torv skal lukkes. Lejerne skal være ude 1. marts
De to parkeringskældre under Vesterbro Torv og Ingerslevs Plads skal lukkes, da undersøgelser har vist, at loftpladerne er brandbare og kældrenes tilstand generelt ikke er særlig god.
Annonce

AARHUS: Lejerne i parkeringskældrene under Vesterbro Torv og Ingerslevs Plads bliver snarest opsagt. Brandsikkerheden i de to kældre er ikke god nok, fortæller Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

Samtidigt med beslutningen om at nedlægge parkeringskælderen under Aarhus Rutebilstation i august sidste år, så satte Aarhus Byråd gang i en række undersøgelser af byens andre parkeringsanlæg, som Teknik og Miljø ejer. Ambitionen var at afdække tilstand og de brandtekniske forhold, så man kunne fremsende en plan for udbedring til byrådet.

Det er i alt 10 parkeringskældre, der skal kigges igennem. Undersøgelsen er endnu ikke færdiggjort, men det står allerede nu klart, at de to parkeringskældre under Vesterbro Torv og Ingerslevs Plads skal lukkes på grund af deres tilstand og brandmæssige forhold, lyder det i en pressemeddelelserne fra Teknik og Miljø.

Lejerne i parkeringskældrene skal være ude 1. marts.

- Vi er som følge af byrådets beslutning i gang med at gennemgå parkeringskældrene med assistance fra eksterne rådgivningsfirmaer. Selvom undersøgelsen endnu ikke er færdig for alle kældrene, har vi valgt at handle hurtigt og opsige lejerne snarest. Det er dybt beklageligt, men konklusionerne taler deres tydelige sprog, så vi har ikke andet valg end at opsige lejerne, siger Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø.

De to parkeringskældre skal lukkes, da loftspladerne mod vandindtrængning er konstateret brandbare. Da kældrene samtidig er i meget dårlig stand, vil man afvente byrådets beslutning om de to parkeringskældres fremtid, lyder det.

Lejerne har normalt tre måneders opsigelsesvarsel. Som en følge af det korte opsigelsesvarsel, bliver de tilbudt en kompensation svarende til to måneders leje.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Store vaccinedag forløb smertefrit: Vaccinationscentret på Aarhus Ø er klar til at stikke mange flere

Aarhus

Her er forklaringen på kaos: Regionen indkalder langt flere end der er vacciner til

Alarm 112

Politiet fortsætter med at lede efter Jane Møller ved Brabrandsøen: - Tekniske spor peger i den retning

Annonce