Annonce
Udland

To personer fundet efter ophold i australsk ørkenområde

Den 40-årige Phu Tran siger, at han overlevede ved at drikke vand, som var beregnet til kvæg.

Australske politifolk siger tirsdag, at de har fundet endnu en person under en langvarig eftersøgning efter tre savnede i landets store øde nordlige områder.

Efter at have været savnet i næsten to uger blev den 40-årige Phu Tran fundet af en lokal farmer, efter at han og to af hans venner havde været savnet i ødemarken siden 19. november.

Den 40-årige Phu Tran siger, at han overlevede de høje temperaturer og manglen på vand i området ved at drlkke vand, som var beregnet til kvæg.

- Han er i god behold. Han var lettere desorienteret, men bortset fra det i god behold, siger en ledende politiofficer, Pauline Vicary, i Alice Springs.

Tran blev fundet tre dage efter sin ven Tamra McBeath-Riley, som blev omkring 1,5 kilometer fra den bil, som de tre personer havde kørt i.

En tredje savnet person, Claire Hockridge, savnes stadig, og en eftersøgning fortsætter.

McBeath-Riley siger, at deres bil kørte fast på de bløde ørkenveje. I flere dage blev de alle tre nær bilen, men de havde kun et lille forråd af mad og vand.

Da vandet slap op, begav Tran og Hockridge sig ud på en tur for at lede efter hjælp. De havde kun et kompas og en GPS.

Temperaturerne i området når op omkring 40 grader.

Politifolk lokaliserede den 52-årige Tamra McBeath-Riley i weekenden efter, at en lokal indbygger havde ført dem frem til bilen ved at gøre opmærksom på hjulspor, som angav hvilken retning, gruppen var kørt i.

- McBeath-Riley var nået 1,5 kilometer væk fra køretøjet, og hun var i et område, hvor der var vand, og hun havde omtanke nok til at blive der. Det var formentligt også derfor, at vi var i stand til at lokalisere hende, siger politiets talsmand, som tilføjer, at kvinden havde kogt meget af det vand, som hun drak.

McBeath-Riley er indlagt på et hospital og behandles for blandt andet dehydrering.

/ritzau/Reuters


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Personlige stridigheder årsag til uro i Aarhus V: Flere aftner med ballade og knivstikkeri

Leder For abonnenter

Cigaretpriser: Forhåbentlig er prisstigning et stærkere våben end skrækbilleder

En kulsort rygerlunge. Rådne tænder. Eller en person, der hoster blod op. Det er billeder, som siden starten af 2012 har prydet cigaretpakker, og som altså i mere end syv år har skullet få folk til at holde op med at ryge, for - som billederne så tydeligt viser - det er nemlig dødsensfarligt. Men der er ikke kommet færre rygere de senere år. Og desværre er endnu flere unge begyndt at ryge. Faktum må altså være, at folk er fuldstændig ligeglade med skrækbilleder og skræmmekampagner; de ryger, hvis de har lyst til at ryge. Og faktum er altså også, at folk selv må bestemme, om de vil ryge eller ej. Om ganske få måneder bliver det dyrere at være ryger i Danmark. Fra 1. april 2020 stiger en pakke cigaretter til 55 kroner, og fra 1. januar 2022 stiger den igen til 60 kroner. Det er en del af finansloven, hvor det er blevet politisk bestemt. Men hvorfor ikke endnu dyrere, når nu det er så usundt at ryge? Det simple og hurtige svar er, at rygerne også er vælgere, og ikke ret mange - hvis nogen - politikere ønsker at blive for meget uvenner med vælgerne. Derfor en mindre prisstigning, så de rygende vælgere kun bliver lidt sure og måske glemmer det igen efter et stykke tid. En mindre prisstigning er bedre end ingen prisstigning, når det skal ses med sundhedsbriller på. Og en mindre prisstigning er et skridt på vejen mod færre rygere, og selv om skridtet ikke umiddelbart ser særligt stort ud, så er det trods alt et skridt i den rigtige retning. Næste skridt tages i 2022, hvor prisen stiger til 60 kroner for en pakke cigaretter. Om det så er nok til at skræmme de unge rygere væk vides ikke, det må tiden vise. For det er primært de unge og de kommende rygere, der skal skræmmes fra at ryge. For de ældre rygere - og dem, der har råd - betyder så lille en prisstigning formentlig ikke noget. De ryger, fordi de har lyst, og fordi, de har råd til det. Men vi skal - igen med sundhedsbrillerne på - have stoppet de yngre rygere, så de ikke bliver en del af den statistik fra Sundhedsstyrelsen, der fortæller os, at der årligt dør 13.600, hvor rygning kan angives som årsag. Skrækbilleder og skræmmekampagner virker ikke, men forhåbentlig kan en prisstigning vise sig mere effektiv.

Aarhus

Så skete det igen: Kvinde snydt af falsk bank-sms

Annonce