Annonce
Østjylland

To skoler hårdt ramt af corona: 500 elever og 50 lærere sendt hjem

Folkebladet besøgte i sidste uge Øster Snede Skole og SFO, da de var placeret helt i top i en landsdækkende forældretilfredshedsundersøgelse. Nu er alle børnene midlertidigt sendt hjem, da flere elever og lærere er testet positive med covid-19. Foto: Mads Dalegaard
Øster Snede Skole er lukket resten af ugen, og alle elever i 4.-9. årgang på Stjernevejskolen er sendt hjem til test. Læringschef håber, det er kulminationen på 14 dage med højt smittetal i den midtvestlige del af Hedensted Kommune.

Hedensted/Øster Snede: Det var en vild onsdag på læringschef Marianne Berthelsens kontor. Time for time tikkede beskeder ind om nye positive coronatest blandt eleverne på Stjernevejskolen i Hedensted, og det har nu resulteret i, at alle skolens elever på 4.-9. årgang samt omkring 30 lærere er sendt hjem til test.

Samtidig har Øster Snede Skole helt måtte lukke resten af ugen, for her skal samtlige elever og lærere testes efter flere smittetilfælde.

- Vi har været hårdt ramt i netop den del af kommunen de seneste to uger, og jeg håber, at det, vi ser nu, er kulminationen på det, siger Marianne Berthelsen.

Annonce

Mange lærere var i forvejen hjemme

Kommunen er i tæt kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed, og det er efter anbefaling derfra, at Øster Snede Skole med ca. 140 elever holder lukket resten af ugen.

- Der er ikke voldsomt mange på skolen, der er konstateret positive, men fordi det er en lille skole, hvor lærerne har undervist på tværs af klasserne, så har styrelsen anbefalet, at vi lukker den helt, indtil alle er blevet testet, siger Marianne Berthelsen.

På Stjernevejskolen med i alt 580 elever var mange lærere også inden torsdag sendt hjem til screening, og der blev derfor gjort overvejelser om, hvorvidt undervisningen på skolen kunne opretholdes.

- Vi var tæt på at nå det punkt, hvor vi måtte sende elever hjem, fordi vi ikke havde lærere nok, men smitten nåede at overhale os. Når vi nu har sendt 4.-9. årgang hjem, er det fordi, der på alle de årgange er elever, der er testet positive, siger Marianne Berthelsen.

Stjernevejskolen fra en tid før corona, hvor eleverne kunne sidde tæt sammen og fejre store præstationer af skolens to fodboldhold. Arkivfoto: Mette Mørk

På trods af de forholdsvist mange smittede har Styrelsen for Patientsikkerhed endnu ikke vurderet, at der er tale om et udbrud. Derfor kan læringschefen ikke sige noget om, hvordan eleverne er blevet smittede.

Annonce

Kan være blevet smittet på skolen

- Det kan være på skolen, men det kan også være fra forældre, hvor der også er mange smittede. Styrelsen for Patientsikkerhed går ind og laver en opsporing af smittekæden, når der er tale om et udbrud, men det har de altså ikke fundet nødvendigt endnu, siger Marianne Berthelsen.


Det tikkede ind time for time med nye beskeder om positive tests.

Marianne Berthelsen


Hun tilføjer, at situationen hele tiden kan ændre sig, og at kommunen holder tæt kontakt med styrelsen.

- Foreløbig skal elever og lærere blive hjemme til på mandag, hvor jeg håber, puklen er ovre, og vi kan vende tilbage til en mere normal hverdag, siger Marianne Berthelsen.

På Stjernevejskolen modtager eleverne nu fjernundervisning, mens eleverne på Øster Snede Skole har fået materiale med hjem. Foruden de to skoler har også Juelsminde Skole måttet sende en klasse hjem.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Jonas fandt aldrig Nick den nat på havnen: - Der dør for mange. Vi bliver nødt til at overveje hegn

Danmark

Tirsdagens coronatal sætter rekord med yderligere 33.493 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Dagens corona-tal: Smitten spreder sig med stor hastighed, men der er også en god nyhed

Aarhus For abonnenter

Mennesker med magt: Her er Bente Byudvikling

Alarm 112

I røg og damp: Kontorer hos Billigblomst fik hjælp af brandvæsenet

AGF

AGF skal møde norsk mesterhold og svensk modstand på træningslejr

Hvad gør andre lande? De bekæmper høje energipriser med hjælpepakker for milliarder

Aarhus For abonnenter

Ny rådmand varsler flere slanke højhuse: Fortætning er ikke et skældsord - det kan være godt for byen

Østjylland

Rema-direktør er ude med hård kritik: - Jeg har aldrig mødt en så utroværdig og uvederhæftig person som ham

Aarhus

10 millioner for nyt letbanestop til badegæster og skovture: Politikerne er positive, men fagfolk er ikke om bord

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

Erhverv

Med millionopbakning er ny århusiansk hjælpe-app endelig i luften: - Vi skal være Europas største

Aarhus For abonnenter

Her er de mest magtfulde personer i Aarhus: Se Stiftens Magtliste fra nummer 20-11

Alarm 112

Videodagbøger kredser om masseskyderier selv om plan var droppet

Annonce