Annonce
Navne

To talentfulde studerende fra Aarhus vinder Rambølls rejselegat

Annonce

HÆDER: Signe Fischer Lambertsen, Aarhus, og Sofie Friis Dahl-Nielsen, Beder, er så talentfulde studerende, at de har modtaget Rambøll Legatet 2020. Legatet tildeles talentfulde studerende, der skal læse på et eliteuniversitet i udlandet.

De er begge 24 år og studerer på bacheloruddannelsen på Ingeniørhøjskolen, Aarhus Universitet, hvor Signe Fischer Lambertsen er specialiseret i konstruktioner, og Sofie Friis Dahl-Nielsen uddanner sig inden for arkitektur og ingeniørvidenskab.

På grund af corona blev Rambøll Legatet 2020 livestreamet, mens Rambølls administrerende direktør, Ib Enevoldsen, overrakte legatet til fire papfigurer af vinderne. To af dem er fra Aarhus-området: Signe Fischer Lambertsen, Aarhus, ses med hvid T-shirt, og Sofie Friis Dahl-Nielsen, Beder, står yderst til venstre. De to øvrige vindere er Mubtasem Almaqadma og Carina Grønbæk. Foto: Rambøll

Der var mere end 400 ansøgere, så det er et nåleøje, de er kommet igennem. Legatet blev uddelt til  fire studerende ved Rambølls årlige virtuelle arrangement Student Day. På grund af corona blev legaterne overrakt til fire papfigurer af vinderne og livestreamet.

Annonce

Skal begge studere i Norge

Signe Fischer Lambertsen skal bruge legatet, når hun næste år skal læse et semester på Norwegian University of Science and Technology.

- Jeg blev utroligt glad og overvældet. Jeg sad helt alene derhjemme, da jeg så, jeg havde vundet. Jeg ringede til min mor og far og dansede rundt. Det er lige det beløb, jeg mangler, så jeg nu kan dække omkostningerne til lejlighed, mad, så jeg kan få tid til at studere og måske også kan nå at opleve den norske natur, siger Signe Fischer Lambertsen.

Sofie Friis Dahl-Nielsen regner også med at skulle bruge legatet under et ophold ved et norsk universitet. - Jeg blev meget glad, da direktøren læste mit navn op. Det er rigtig godt, at jeg nu har penge til mit udlandsophold. Der er dog desværre sket det, at mit planlagte ophold næste år ved Monash University i Australien er blevet aflyst her i ellevte time, men jeg regner med i stedet at bruge legatet til et ophold ved et norsk universitet. Det er jeg ved at afklare nu, siger Sofie Friis Dahl-Nielsen.

Der var ikke nogen tvivl hos Rambøll Danmarks direktør omkring valget af de to århusianske studerende: - De to har opnået flotte akademiske resultater og har en inspirerende nysgerrighed og store ambitioner inden for deres felt. De vil begge bidrage til at udvikle bæredygtige løsninger, og det er en ambition, vi bestemt deler hos Rambøll, siger Ib Enevoldsen.

Annonce

De unge skal have globalt udsyn

Den internationale ingeniør-, arkitekt- og rådgivningsvirksomhed Rambøll, grundlagt i Danmark i 1945 giver hvert år tre-fire legater til dygtige studerende.

- Det er vigtigt, at studerende i dag har et globalt udsyn, så de kan bidrage med ny viden og indsigter ude i virksomhederne – og bliver bedre til at indgå i internationale projektteams. De vil samtidig bidrage til, at Danmark udnytter mulighederne i globaliseringen for at skabe job og vækst til glæde for os alle, siger Ib Enevoldsen, adm. dir.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Alkoholregler får Netto og Føtex til at lukke tidligere

Annonce