Annonce
Aarhus

To top-politikere lover grundig og inddragende proces om havneudvidelse

Debatten om udvidelsen af Aarhus Havn vil bliver lagt til rette i en proces, der er grundigere og mere inddragende end normalt. Det lover borgmester Jacob Bundsgaard (S) og teknik- og miljørådmand Steen Stavnsbo (K).  Foto: Axel Schütt
Borgmester Jacob Bundsgaard (S) og Steen Stavnsbo (K), teknik- og miljørådmand vil samle tilhængere og modstandere af havneudvidelse i "grundig og inddragende" proces. Først i slutningen af 2022 tager byrådet stilling.

AARHUS: Aldrig har Aarhus Kommune gennemført høringsrunder med så mange deltagere som den netop afsluttede høringsrunde om udvidelsen af Aarhus Havn.

Mere end 1600 århusianere deltog, og den store interesse har gjort indtryk på borgmester Jacob Bundsgaard (S) og teknik- og miljørådmand Steen Stavnsbo (S).

I en fælles pressemeddelelse lover de to top-politikere en høringproces, der er mere grundig og mere inddragende end den normale, hvor Aarhus Kommunes miljø-medarbejdere indsamler høringsbidrag og står for en eventual viderebearbejdning af projektet.

Annonce

"Det står helt klart for os, at vi de kommende måneder har en vigtig opgave foran os: Vi vil samle alle parter i debatten i en grundig og inddragende proces, hvor alle har mulighed for at komme til orde, hvor de svære dilemmaer vil komme på bordet - og hvor vi i fællesskab kan skabe det bedst mulige beslutningsgrundlag,"skriver Jacob Bundsgaard og Steen Stavnsbo i pressemeddelelsen.

De to politikere vil i løbet af de næste måneder invitere til to store konferencer om havneudvidelsen.

Til at forberede konferencerne vil de nedsætte arbejdsgrupper med en række af de borgere, der har afgivet høringssvar, samt eksperter og interessenter.

Sammen med myndighederne skal grupperne se på de temaer, som er kommet frem i høringsfasen.

Grundlag for dialog

Arbejdsgrupperne skal se på de temaer, som er kommet frem i høringsrunden og skabe grundlag for dialog med deltagerne i den første konference, som skal holdes inden sommerferien.

Det er et stort og vigtigt arbejde, der ligger foran os. Det er således vores forventning, at byrådet først kan tage stilling hen mod slutningen af 2022

Jacob Bundsgaard (S), borgmester, og Steen Stavnsbo (K), rådmand

Arbejdsgrupperne skal derefter samle op på den første havne-konference og arbejde videre med temaerne, så der ligger et nyt grundlag for endnu en konference efter sommerferien.

"Det giver os mulighed for flere drøftelser på borgermøder, inden myndigheden er rustet til at indstille en sag for byrådet, som så indgår i den almindelige demokratiske proces i byrådet. Det er et stort og vigtigt arbejde, der ligger foran os. Det er således vores forventning, at byrådet først kan tage stilling hen mod slutningen af 2022, idet der skal være tid til den inddragende proces, som vi her skitserer," skriver Jacob Bundsgaard og Steen Stavnsbo.

I pressemeddelelsen understreger de to, at de er tilhængere af, at Aarhus Havn også i fremtiden kan bidrage til velstand, udvikling og udfoldelsesmuligheder.

"Vi er også tilhængere af, at vi i Aarhus samarbejder om at finde de rigtige løsninger, der sikrer, at vi har øje på alle vores bys kvaliteter," tilføjer Jacob Bundsgaard og Steen Stavnsbo.

Annonce
Sport For abonnenter

Tre teams er tilbage i kampen om det nye stadion i Aarhus: Disse mageløse stadioner har de arbejdet på tidligere

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Revy-grin tilbage i Smilets by: Aarhus får igen sin egen revy

Aarhus For abonnenter

Blufærdighedskrænkelse eller ej? Derfor er stripshow i Universitetsparken næppe strafbart

Alarm 112

Batteri-virksomhed brød pludselig i brand: Beredskabet var massivt til stede

Aarhus

Så slap betjentenes tålmodighed op: 29-årig bilist måtte gå hjem

Esbjerg Havn som Nato-knudepunkt er et klart signal til Rusland: - Det handler om at vise russerne, at det aldrig kan betale sig at gå i krig

Sport

Nyt Aarhus Stadion: Verdensberømte arkitekter med store stadioner på samvittigheden stadig med efter udskilningsrunde

Basketball For abonnenter

Se med her: Bakken Bears gik efter DM-guldet i kampen mod Svendborg Rabbits

Debat

Her findes ingen utidig snak om ældrebyrde: Seniorbofællesskabet Sonnesgården bygger de smukkeste broer mellem mennesker

Aarhus

Northside-direktør spåede godt billetsalg: Nu sælger festivalgæsterne deres billetter til spotpriser

Caroline Fleming og søn tømte familiens slot for værdier - dansk kulturhistorie går snart tabt for altid

Aarhus

Se video og alle billederne: 3000 unge festede alkoholfrit i Grimhøj til kæmpe sidste skoledags-fest

AGF For abonnenter

Hvem skal være ny cheftræner i AGF? Se Stiftens 10 bud fra drømmetræneren til de frække outsidere

Aarhus

Napoli-tricks i Bispehaven: To mænd hoppede ind i kvindes bil, holdt hende som gidsel og stjal hendes tasker

Annonce