Annonce
Østjylland

Lokale Venstre-folk: Inger Støjberg er det helt rigtige valg

Jakob Ellemann-Jensen hyldes som ny formand ved Venstres ektraordinære landsmøde i Herning Kongrescenter. Ved sin side får han Inger Støjberg, som med knap to tredjedele af stemmerne bliver ny næstformand. Valgene vækker lokal jubel. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Inger Støjberg er det helt rigtige valg som næstformand i Venstre, mener både kommuneforeningsformand Per Svendsen og politisk leder i Horsens Martin Ravn.

Horsens: Lørdag afholdt Venstre ekstraordinært landsmøde i Herning. Eneste post på dagsordenen var at finde og vælge partiets nye lederpar.

Ikke overraskende blev Jakob Ellemann-Jensen valgt som partiets formand uden modkandidater, og ved sin side skal han fra og med i dag have Inger Støjberg. I et kampvalg om næstformandsposten slog hun sin modkandidat Ellen Trane Nørby med stemmetallet 577 stemmer mod 206.

I Horsens har kommuneforeningsformand Per Svendsen ikke tidligere villet sætte navn på, hvem han helst så på ledelsesposterne i partiet, men efter dagens valg er han begejstret.

- Jeg er meget glad og tilfreds. Det er en ny start med en formand og næstformand, der samarbejder. Det har vi efterlyst. Og det kan kun være til gavn for partiet, lyder det.

Ifølge Per Svendsen var både Ellen Trane Nørby og Inger Støjberg gode bud, men han lægger heller ikke skjul på, at Støjberg var hans førstevalg til at danne makkerpar med Jakob Ellemann.

- Begge kandidater kunne være gode, men det er ingen hemmelighed, at jeg mener, Inger er den helt rette. Det er min helt klare opfattelse, at Jakob og Inger har det, der skal til. Vi starter her, og så er jeg sikker på, at nu står Venstre foran en markant fremgang - og det glæder vi os til, siger Per Svendsen.

Annonce

- Jeg er meget glad og tilfreds. Det er en ny start med en formand og næstformand, der samarbejder. Det har vi efterlyst. Og det kan kun være til gavn for partiet.

Kommuneforeningsformand, Per Svendsen

Fremragende på flere måder

Også partiets politiske leder i Horsens, gruppeformand, Martin Ravn, er begejstret for det nye makkerpar i toppen af partiet.

- Det er på flere måder fremragende. For det første kan man sige om Jakob, at hans tale og ageren lover godt. Han kan være seriøs, han er velformuleret, men har også glimt i øjet og humor. Han kan sælge billetter, og man kan sige det samme om næstformanden, lød det fra Martin Ravn, der også roste den demokratiske proces, som ledte til valget af Inger Støjberg.

- Det er helt fantastisk, at vi fik en afstemning, og at det ikke bare blev en kåring. Det er vigtigt for at partiet, at det kan samle sig om ledelsen, fordi der har været den her proces.

Forskellighed er en styrke

Venstre har mildest talt været igennem et voldsomt stormvejr de seneste måneder med stor uro i partiets ledelse. Med det nye lederteam tror Per Svendsen på, at der nu bliver der ro.

- Det har været hektisk og ubehageligt. Men den nye formand og næstformand kan få os fremad, fordi de samarbejder, og fordi de er så forskellige. Vi er alle enige om, at fløjkrige er fortid. Nu kører vi frem som et hold, og jeg er sikker på, at med Jakob og Inger i førerhuset får vi sat den rette kurs, siger han.

Per Svendsen peger blandt andet på de nyslåede formænds store forskelligheder som en stor styrke - ikke en svaghed.

- Forskellighed er godt i ledelse. Hvis alle var ens, var det dels kedeligt, dels kom vi ikke fremad - forskellighed er med til at udvikle. Det er helt klart det rigtige hold, der står her. Ellen havde også været et godt valg, men nu er det Inger, der er valgt, og det bliver godt.

- Nu glæder vi og til at komme i arbejdstøjet sammen med dem og køre Venstre videre, siger han.

Processen har ledt til ny begyndelse

Også Martin Ravn tror på, at de to nye formænds forskellighed bliver til gavn for partiets fremtid.

- Forskellighed er en styrke, for i Venstre er der højt til loftet og langt til døren, og det vidner dette valg også om med den her formand og næstformand. Hvis de to er for ens, kan næstformanden forsvinde bag formanden. Det tror jeg ikke, Inger kommer til. Hun vil stadig markere sig og have sine holdninger, men måske på en mere afvejet og gennemtænkt måde, lyder det fra Martin Ravn.

Han tror på, at krigene er fortid, og at partiet med den nye ledelse står sammen igen, og selvom vejen til denne dag har været fuld af bump og huller, er der ikke noget, som er så galt, at det ikke er godt for noget.

- I dag er en forløsning. Næsten 2000 mennesker var samlet, og man kunne mærke på klapsalverne, at det handlede om at forene Venstre. At stå sammen om en ny retning. Jeg fornemmede en enorm energi i rummet, og jeg tror ikke, der kommer til at være nye skyttekrige. I dag var et stærkt og klart signal - Venstre er samlet igen, siger Martin Ravn og påpeger:

- Den proces, vi har været igennem, har næsten været det hele værd. Den har været med til at føde en ny begyndelse med en yngre besætning, en stor energi fremadrettet og en bevidsthed om, at der er et bagland, som det er vigtigt at komme ud til.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Uheld forsinker trafikken på E45

Kultur

To gange L.O.C. på hjemmebane

Læserbrev

Læserbrev: Ligestillingsministeren skylder stadig svar

Det glæder mig, at mit indlæg (4. november, red.) om regeringens sløvsind på ligestillingsområdet nåede frem til rette vedkommende. Ligestillingsministerens modsvar (8. november, red.) lader dog noget tilbage at ønske, så jeg håber, han læser med endnu en gang. Mogens Jensen forstår mig helt rigtigt, når han tager mig til indtægt for, at ligestillingen ikke halter i Danmark. Faktisk er Danmark det næstmest lige land i EU, kun, overgået af Sverige, ifølge en ny undersøgelse fra EU’s ligestillingsinstitut. Senest har Megafon også bedt danskerne tage stilling til, om kampen for ligestilling mellem kønnene er gået for vidt. Når 43 procent af de adspurgte erklærer sig enige i det udsagn, fortæller det mig, at danskerne generelt oplever en høj grad af lighed. Det kan Mogens Jensen jo tage med, før han taler ligestillingen længere ned, end virkeligheden tillader. Selv om det generelt går godt med ligestillingen i Danmark, mener jeg stadig, der er plads til forbedring. Det ville Mogens Jensen også vide, hvis han læste, hvad jeg skrev. Meget belejligt undlader ministeren fuldstændig at forholde sig til mine tre eksempler på steder, hvor ligestillingen er udfordret. Ligestillingsministeren skylder stadig et svar på, hvad han vil gøre for at hjælpe de mange kvinder i visse etniske minoritetsmiljøer, som lever i social kontrol uden frihed til at bestemme selv. Når Mogens Jensen undlader at forholde sig til en af vor tids største ligestillingsudfordringer, er det så, fordi han ikke har nogen svar på at løse problemstillingen? I så fald vil jeg opfordre ham til at komme i gang med arbejdet. Jeg mangler også Mogens Jensens svar på, hvordan han vil hjælpe de prostituerede, som ikke ønsker at forlade miljøet, men som i stedet ønsker rettigheder svarende til deres pligter. Hykleriet skriger jo til himlen, når socialdemokraterne med den ene hånd tager imod skattebetaling fra de prostituerede og med den anden hånd peger stigmatiserende på dem. På trods af uenigheden vil jeg rose Mogens Jensen for at afsætte midler til en undersøgelse af internetfora, hvor navnlig unge mænd opildner hinanden til diskrimination og seksuelle krænkelser mod kvinder. Det hører ingen steder hjemme, og det vil jeg gerne rose ministeren for at reagere på. Når det er sagt, savner jeg stadig Socialdemokraternes reflekterede bud på at løse nogle af vor tids største ligestillingsudfordringer. Det gælder ikke mindst i landets ghettoområder, hvor ligestilling langt fra er normen. Jeg er med på, at socialdemokraterne tror, de kan løse problemerne ved at bruge flere penge, men er det virkelig Mogens Jensens alvor at løse de store sociale udfordringer med et kursus og en kampagne til 600.000 kroner? Endelig vil jeg gerne opfordre ministeren til at tale ligestillingen op i stedet for ned. Det er muligt, at ligestillingen halter i Mogens Jensens hoved, men det generelle billede viser Danmark som et af verdens bedste lande, når det kommer til rettigheder og muligheder for alle mennesker.

Annonce