Annonce
Østjylland

Lokale Venstre-folk: Inger Støjberg er det helt rigtige valg

Jakob Ellemann-Jensen hyldes som ny formand ved Venstres ektraordinære landsmøde i Herning Kongrescenter. Ved sin side får han Inger Støjberg, som med knap to tredjedele af stemmerne bliver ny næstformand. Valgene vækker lokal jubel. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Inger Støjberg er det helt rigtige valg som næstformand i Venstre, mener både kommuneforeningsformand Per Svendsen og politisk leder i Horsens Martin Ravn.

Horsens: Lørdag afholdt Venstre ekstraordinært landsmøde i Herning. Eneste post på dagsordenen var at finde og vælge partiets nye lederpar.

Ikke overraskende blev Jakob Ellemann-Jensen valgt som partiets formand uden modkandidater, og ved sin side skal han fra og med i dag have Inger Støjberg. I et kampvalg om næstformandsposten slog hun sin modkandidat Ellen Trane Nørby med stemmetallet 577 stemmer mod 206.

I Horsens har kommuneforeningsformand Per Svendsen ikke tidligere villet sætte navn på, hvem han helst så på ledelsesposterne i partiet, men efter dagens valg er han begejstret.

- Jeg er meget glad og tilfreds. Det er en ny start med en formand og næstformand, der samarbejder. Det har vi efterlyst. Og det kan kun være til gavn for partiet, lyder det.

Ifølge Per Svendsen var både Ellen Trane Nørby og Inger Støjberg gode bud, men han lægger heller ikke skjul på, at Støjberg var hans førstevalg til at danne makkerpar med Jakob Ellemann.

- Begge kandidater kunne være gode, men det er ingen hemmelighed, at jeg mener, Inger er den helt rette. Det er min helt klare opfattelse, at Jakob og Inger har det, der skal til. Vi starter her, og så er jeg sikker på, at nu står Venstre foran en markant fremgang - og det glæder vi os til, siger Per Svendsen.

Annonce

- Jeg er meget glad og tilfreds. Det er en ny start med en formand og næstformand, der samarbejder. Det har vi efterlyst. Og det kan kun være til gavn for partiet.

Kommuneforeningsformand, Per Svendsen

Fremragende på flere måder

Også partiets politiske leder i Horsens, gruppeformand, Martin Ravn, er begejstret for det nye makkerpar i toppen af partiet.

- Det er på flere måder fremragende. For det første kan man sige om Jakob, at hans tale og ageren lover godt. Han kan være seriøs, han er velformuleret, men har også glimt i øjet og humor. Han kan sælge billetter, og man kan sige det samme om næstformanden, lød det fra Martin Ravn, der også roste den demokratiske proces, som ledte til valget af Inger Støjberg.

- Det er helt fantastisk, at vi fik en afstemning, og at det ikke bare blev en kåring. Det er vigtigt for at partiet, at det kan samle sig om ledelsen, fordi der har været den her proces.

Forskellighed er en styrke

Venstre har mildest talt været igennem et voldsomt stormvejr de seneste måneder med stor uro i partiets ledelse. Med det nye lederteam tror Per Svendsen på, at der nu bliver der ro.

- Det har været hektisk og ubehageligt. Men den nye formand og næstformand kan få os fremad, fordi de samarbejder, og fordi de er så forskellige. Vi er alle enige om, at fløjkrige er fortid. Nu kører vi frem som et hold, og jeg er sikker på, at med Jakob og Inger i førerhuset får vi sat den rette kurs, siger han.

Per Svendsen peger blandt andet på de nyslåede formænds store forskelligheder som en stor styrke - ikke en svaghed.

- Forskellighed er godt i ledelse. Hvis alle var ens, var det dels kedeligt, dels kom vi ikke fremad - forskellighed er med til at udvikle. Det er helt klart det rigtige hold, der står her. Ellen havde også været et godt valg, men nu er det Inger, der er valgt, og det bliver godt.

- Nu glæder vi og til at komme i arbejdstøjet sammen med dem og køre Venstre videre, siger han.

Processen har ledt til ny begyndelse

Også Martin Ravn tror på, at de to nye formænds forskellighed bliver til gavn for partiets fremtid.

- Forskellighed er en styrke, for i Venstre er der højt til loftet og langt til døren, og det vidner dette valg også om med den her formand og næstformand. Hvis de to er for ens, kan næstformanden forsvinde bag formanden. Det tror jeg ikke, Inger kommer til. Hun vil stadig markere sig og have sine holdninger, men måske på en mere afvejet og gennemtænkt måde, lyder det fra Martin Ravn.

Han tror på, at krigene er fortid, og at partiet med den nye ledelse står sammen igen, og selvom vejen til denne dag har været fuld af bump og huller, er der ikke noget, som er så galt, at det ikke er godt for noget.

- I dag er en forløsning. Næsten 2000 mennesker var samlet, og man kunne mærke på klapsalverne, at det handlede om at forene Venstre. At stå sammen om en ny retning. Jeg fornemmede en enorm energi i rummet, og jeg tror ikke, der kommer til at være nye skyttekrige. I dag var et stærkt og klart signal - Venstre er samlet igen, siger Martin Ravn og påpeger:

- Den proces, vi har været igennem, har næsten været det hele værd. Den har været med til at føde en ny begyndelse med en yngre besætning, en stor energi fremadrettet og en bevidsthed om, at der er et bagland, som det er vigtigt at komme ud til.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Annonce