Annonce
Sport

To ud af fire for Aarhus: Antonsen og Gemke klar til semifinalerne i Denmark Open

Jan Ø. Jørgensens sidste kamp blev et stort nederlag til fremtidens mand, Anders Antonsen. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
De afgørende runder af Denmark Open nærmer sig med to århusianere i semifinalerne lørdag.

BADMINTON: Der var lagt op til en spændende dag for århusianske badmintoninteresserede til kvartfinalerne i Denmark Open fredag. Hele fire kampe skulle der holdes øje med.

Tre af kampene var i herresingle, hvor Anders Antonsen, Rasmus Gemke og Højbjergs Hans-Kristian Vittinghus deltog.

Anders Antonsen var klar favorit til hans kvartfinale mod tidligere topspiller Jan Ø. Jørgensen, der for nylig trak sig fra professionel badminton, men har valgt at stille op til Denmark Open for at støtte op om turneringen, der er blevet ramt af en del corona-afbud fra asiatiske topspillere som verdens nummer et Kento Momota.

Nå, nok om det. Verdens nummer tre, Antonsen,  gjorde kort proces af Jørgensen i to korte sæt. 21-12, 21-10 endte kampen, der kun tog 40 minutter. I semifinalen møder Antonsen verdens nummer to Chou Tien Chen, hvilket må siges at være kampen, man skal holde øje med lørdag.

Dobbelt op Aarhus

Rasmus Genke er ligeledes videre til semifinalen i Denmark Open efter en sikker sejr på 21-13, 21-10 mod tyske Max Weisskirchen, der er nummer 95 i verden. Gemke, der selv er nummer 17 i verden var stor favorit før opgøret og viste også et niveau, hvor hans tyske modstander ikke kunne være med.

Dermed er der to århusianske herresingler i semifinalerne i Denmark Open.

Der var ellers chancen for at få tre danske herresingler med århusiansk islæt i semifinalerne. Hans-Kristian Vittinghus, der til daglig spiller for Højbjerg, spillede kvartfinale mod japanske Kenta Nishimoto. Vittinghus var på forhånd undertippet og kunne ikke gøre det store mod den dygtige japaner. 21-12, 21-12 endte det til Nishimoto, som møder Rasmus Gemke i semifinalen.

Sidst, men ikke mindst, blev kvartfinalen i mixdouble endestationen for århusianske Alexandra Bøje og makker Mathias Christiansen, da de tabte i tre sæt til det tyske par Mark Lamsfuss/Isabel Herttrich.

Semifinalerne i Denmark Open spilles lørdag.

Forsiden netop nu