Annonce
Kultur

To udstillingssteder i Aarhus får præmier af Statens Kunstfond

AARHUS: To århusianske udstillingssteder med fire kunstnere er blevet præmieret af Statens Kunstfond. De fire kunstnere får hver 25.000 kroner. Det er KH7 i Sydhavnsgade og Spanien 19C.

- Udstillingerne er meget forskellige, fordi den ene peger på tendenser i fremtidens samfund, mens den anden ser tilbage og bruger historien og arkivet som udgangspunkt, siger Jacob Fabricius, kunstnerisk leder af Kunsthal Aarhus og med i Statens Kunstfonds Legatudvalget for Billedkunst sammen med de fire kunstnere Søren Taaning (formand), Ane Mette Ruge, Eva Steen Christensen og Mikkel Carl.

- Stine Deja og Marie Munk i KH7 viser værker, som beskæftiger sig med relevante emner, som krop, menneske, teknologi, maskine og relationen imellem dem. Deres materialer er anderledes og består blandt andet af bløde organiske former, næsten menneskelige organer eller kropsdele koblet sammen med video og hospitalslignende installationer. Institut for Emancipationsvidenskab i Spanien 19C med Asker Bryld Staunæs og Benjamin Asger Krog ser tilbage og demonterer kunst og teori på en aktivistisk, arkivisk måde. Udstillingen er rodet og kaotisk, men der er orden i kaos og tænkt over hver detalje. Materialet er papir, bøger, film, diasbilleder og lydoptagelser. Lydoptagelserne er interessante, en rigtig Aarhus-historie, fordi det er foredrag fra Idehistorisk forening (Aarhus Universitet) fra midt 1970erne og frem til 90erne, siger Jacob Fabricius.

Han mener, det er vigtigt at have et spirende miljø i Aarhus, hvor kunstnere skaber værker uden at tænke på publikumstal, salg eller institutionelle behov, men eksperimenterer. De to steder i Sydhavnen gør et rigtig godt arbejde for kunstnerne i byen sammen med andre som Rum46 og Godsbanen.

- Der skal være plads til både Blockbuster shows på Kunsthal Aarhus, Aros og Moesgaard Museum og et frodigt miljø for kunstnerne, siger Fabricius.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Aarhus For abonnenter

Bevaringsværdigt byggeri til salg: Prisen starter ved 14 millioner

Aarhus

Bruno har uddannet 400 til at spille jagthorn: - Jeg bliver ved med at spille, så længe jeg kan tygge smør

Danmark

Fund af væsentligt bevismateriale: Ledende nynazist og 27-årig varetægtsfængslet for hærværk på jødisk gravplads

Annonce