Annonce
Kultur

To udstillingssteder i Aarhus får præmier af Statens Kunstfond

AARHUS: To århusianske udstillingssteder med fire kunstnere er blevet præmieret af Statens Kunstfond. De fire kunstnere får hver 25.000 kroner. Det er KH7 i Sydhavnsgade og Spanien 19C.

- Udstillingerne er meget forskellige, fordi den ene peger på tendenser i fremtidens samfund, mens den anden ser tilbage og bruger historien og arkivet som udgangspunkt, siger Jacob Fabricius, kunstnerisk leder af Kunsthal Aarhus og med i Statens Kunstfonds Legatudvalget for Billedkunst sammen med de fire kunstnere Søren Taaning (formand), Ane Mette Ruge, Eva Steen Christensen og Mikkel Carl.

- Stine Deja og Marie Munk i KH7 viser værker, som beskæftiger sig med relevante emner, som krop, menneske, teknologi, maskine og relationen imellem dem. Deres materialer er anderledes og består blandt andet af bløde organiske former, næsten menneskelige organer eller kropsdele koblet sammen med video og hospitalslignende installationer. Institut for Emancipationsvidenskab i Spanien 19C med Asker Bryld Staunæs og Benjamin Asger Krog ser tilbage og demonterer kunst og teori på en aktivistisk, arkivisk måde. Udstillingen er rodet og kaotisk, men der er orden i kaos og tænkt over hver detalje. Materialet er papir, bøger, film, diasbilleder og lydoptagelser. Lydoptagelserne er interessante, en rigtig Aarhus-historie, fordi det er foredrag fra Idehistorisk forening (Aarhus Universitet) fra midt 1970erne og frem til 90erne, siger Jacob Fabricius.

Han mener, det er vigtigt at have et spirende miljø i Aarhus, hvor kunstnere skaber værker uden at tænke på publikumstal, salg eller institutionelle behov, men eksperimenterer. De to steder i Sydhavnen gør et rigtig godt arbejde for kunstnerne i byen sammen med andre som Rum46 og Godsbanen.

- Der skal være plads til både Blockbuster shows på Kunsthal Aarhus, Aros og Moesgaard Museum og et frodigt miljø for kunstnerne, siger Fabricius.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Trods øget smittefare: Demonstration mod politivold og racisme i Aarhus

Danmark

Lyt med: Suzanne føler afmagt efter George Floyds død - Jeg er blevet spyttet efter på gaden

Annonce