Annonce
Aarhus

To unge, radikale kvinder kom i Folketinget

Katrine Robsøe, nyvalgt folketingsmedlem for de radikale i Aarhus, nåede lige at fejre succesvalget med sine kampagnefolk fra Radikal Ungdom, inden den nye virkelighed melder sig: Fredag morgen kl. 05.12 er der afgang med toget til det første møde på Christiansborg for det nye folketingsmedlem. Foto: Axel Schütt
27-årige Katrine Robsøe og 30-årige Anne Sophie Callesen fik torsdag ved 19-tiden at vide, at de valgt til Folketinget for de radikale i Aarhus. Allerede fredag morgen kl. 9.30 tager de hul på deres nye tilværelse med det første møde på Christiansborg i den nyvalgte radikale folketingsgruppe.

AARHUS: De radikale fik et rigtig godt valg i Østjylland og ikke mindst i Aarhus, hvor partiets leder, Morten Østergaard, er opstillet. Han blev valgt med flere end 17.500 personlige stemmer – mere end en fordobling af sit resultat ved folketingsvalget i 2015.

For de radikale endte valget så godt, at partiet fik valgt tre kandidater i Østjylland mod tidligere kun en enkelt.

De to nyvalgte, der har første arbejdsdag i Folketinget fredag, er 27-årige Katrine Robsøe og 30-årige Anne Sophie Callesen, der begge er opstillet og valgt i Aarhus – i henholdsvis Vest- og Sydkredsen.

Anne Sophie Callesen, 30 år, blev det andet nyvalgte radikale folketingsmedlem fra Aarhus og Østjyllands Storkreds. Foto: Leitorp+Vadskær

Fredag kl. 9.30 er det alvor

Katrine Robsøe fik et flot valg og kom i Folketinget med 3.430 personlige stemmer. Efter en lang dags venten i spænding er hun torsdag aften sammen med mange af de i alt 86 unge århusianske radikale, der har hjulpet hende med at føre valgkamp.

Der er ikke meget tid til at feste over resultatet, efter at det indløb torsdag ved 19-tiden.

- Jeg er blevet indkaldt til det første møde i den nye radikale folketingsgruppe kl. 9.30 fredag, så jeg skal op og med toget allerede 5.12, siger Katrine Robsøe.

Hun er ansat i et barselsvikariat som uddannelseskonsulent i Dansk Industri. Det må hun kvitte nu, hvor den står på fast arbejde i Folketinget.

Annonce

Uddannelsespolitik

Jeg håber, jeg kan komme til at arbejde med uddannelsespolitik i Folketinget. Det vil jeg gerne, og jeg mener også, at jeg har noget at byde ind med. Først og fremmest skal vi have stoppet besparelserne. Og så skal vi til at geninvestere i uddannelse, siger Katrine Robsøe, der godt er klar over, at der ikke er frit valg af ordførerskaber i en radikal folketingsgruppe, der nu tæller 16 mod hidtil blot otte medlemmer.

Modsat mange andre unge politikere er hun ikke vokset op i partiet.

- Det var faktisk først, da jeg startede på universitetet, at jeg meldte mig ind i Det Radikale Venstre og i Radikal Ungdom, fortæller Katrine Robsøe.

Annonce

Hej chef, jeg er valgt

Den anden nyvalgte radikale fra Aarhus er Anne Sophie Callesen, der sikrede sig pladsen med lige i underkanten af 2.000 personlige stemmer.

- Jeg havde ikke regnet med noget, så nu er jeg meget glad. Og jeg er glad for, at jeg har været med til at sætte børnene på dagsordenen ved det her valg. Børn endte jo med at blive et stort tema i valgkampen. Den dagsorden glæder jeg mig til at løfte videre i Folketinget, siger den nyvalgte radikale, der selv er mor til en dreng på fire år.

Hun er født og opvokset i Aarhus, hvor hun er student fra Aarhus Katedralskole. I dag bor hun i Roskilde og arbejder som fuldmægtig i Styrelsen for Undervisning og Kvalitet.

Anne Sophie Callesen har næste lige fået at vide, at hun nu kan kalde sig folketingsmedlem, da avisen taler med hende. Og det bliver ikke nogen lang samtale. Efter en kort snak, siger hun:

- Jeg bliver altså mødt til at afbryde nu. Jeg skal have ringet til min chef og fortalt, at jeg er blevet valgt.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Tag bare hunden med selv om det er farligt: Minister afviser hundeforbud ved kvæg i nationalparkerne

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Nu sker der noget: Kameraer i dødskryds på vej

Aarhus For abonnenter

Naboer om støj fra Botanisk Have: Nye regler blev brudt i weekenden

Aarhus

Frygter du den? Da Jerntæppet faldt, drog ulvene mod Jylland

Aarhus

Efter påkørsel af politibetjent: Sådan vil kommunen bremse vanvidskørsel på Silkeborgvej

Aarhus For abonnenter

Et hus, vi er stolte af. Nej! En voldtægt af byens skyline: Danmarks højeste skyskraber vedtaget efter ilter debat

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Navne

50 år: Arbejdshest repræsenterede Danmark ved fem slutrunder

Aarhus

Århusianske bilister bumpede afsted: Tankstation i kæmpebrøler

EM LIV

Malte fra Nørrebro blev hele Danmarks student, da han kastede sin hue på banen og fik Delaneys trøje efter dansk-russisk EM-skæbnekamp

Kultur

Største koncert-satsning i flere år: Sir Elton siger farvel i Horsens

Danmark For abonnenter

Efter 15 år i søgelyset: Berygtet omskæringslæge er sat ud af spil

Aarhus

Farvel til mundbindet: Halvanden uge efter er corona-tallene stadig i bund

Annonce