Annonce
Sport

Tog til Skanderborg for at slippe ud af båsen: Succes for 25-årig stregspiller

Håndbold, herrer, Skanderborg, Århus Håndbold, lokalopgør Fælleden i Skanderborg

Mads Kalstrup skiftede inden denne sæson fra Århus Håndbold til Skanderborg for at få en større rolle og mere spilletid. Indtil videre har skiftet været en succes for den 25-årige stregspiller.

Håndbold: Det var blevet mere til bænk end bold for stregspiller Mads Kalstrup i Århus Håndbold. Derfor tog den 25-årige håndboldspiller hurtigt konsekvensen, da kontrakten nærmede sig sit udløb og skiftede væk fra Ceres Arena. I første omgang var målet at komme sydpå og få sig en oplevelse, men da Skanderborg meldte sig på banen, blev det knapt så langt mod syd som han i første omgang havde drømt om.

Turen 20 kilometer syd for Aarhus har dog vist sig som et glimrende valg for Mads Kalstrup. Efter at have fået banket den værste rust ud af kroppen, har der været godt med spilleminutter til den næste to meter høje håndboldspiller og i begyndelsen af ugen var han med til at slå sit gamle hold.

- Det har været en rigtig god oplevelse at komme til Skanderborg. Jeg var ligesom nået til et punkt, hvor jeg havde brug for at prøve noget nyt. Jeg havde været i den samme klub i mange år og kendte alle rutinerne, men jeg var måske også endt i en bås i forhold til min rolle, siger Mads Kalstrup.

I Skanderborg var han udset til at afløse U-landsholdsspilleren Frederik Ladefoged, der var skiftet til Sønderjyske. Kalstrup skulle overtage pladsen i midterforsvaret.

- Opstarten i klubben viste mig, at der var en god mulighed for, at jeg kunne få en større rolle her end jeg var vant til. Det er et meget bredt hold med mange gode spillere og det er ofte afgørende hvem der lige rammer dagen. Det har dog været dejligt at komme et nyt sted hen og blive set på med andre øjne. Sæsonen er lang og når resurserne bliver fordelt på den rigtige måde, så er jeg sikker på, at det nok skal blive godt, siger Kalstrup.

I takt med træning og kampe er blevet flere, er samspillet mellem stregen og bagkæden også blevet væsentligt bedre. Det så man med al tydelighed i kampen mod Århus Håndbold. Det har dog også kostet blod, sved og tårer for Mads Kalstrup, der godt har kunne mærke, at han har trænet mere end spillet kamp i de seneste to sæsoner i Århus Håndbold.

- I de træningskampe hvor jeg spillede mere end jeg var vant til, kunne jeg godt mærke, at jeg ikke var vant til at spille så meget. Jeg var noget brugt efterfølgende, for det er bare ikke det samme at træne som at spille kampe. Det er dog blevet langt bedre og efter vores opstartskampe havde jeg det som om, at den værste rust var ved at være væk. Det er bare fedt at være et sted, hvor man føler, at man har en rolle igen, siger han.

I angrebet er det primært ham og Nikolaj A. Nielsen, der deles om tiden, mens det i forsvaret er Mathias Smed, Kristian Bonefeld og Mads Kalstrup, der roterer rundt alt efter modstander. Og netop bredden på holdet er ifølge den nye mand Skanderborgs store styrke i dette grundspil.

- Alle spillere har noget at bidrage med, så alt efter hvem vi kommer op mod, har vi nogle folk med nogle specifikke spidskompetencer. Alle kan bidrage og det er meget positivt fremadrettet, fordi det ikke nødvendigvis er de samme, der skal toppræstere for, at vi kan vinde. Vi vinder mere som et kollektiv.

Med mandagens sejr er Skanderborg oppe på fire point i fire kampe. Fredag aften står de over for Kolding IF, der tirsdag blev ramt af en konkursbegæring fra fire tidligere spillere. Der er en del virak omkring den gamle topklub, men det ændrer ikke på, at det er en klub, som skal besejres, hvis ambitionen om top otte skal holdes i hævd.

- Jeg tror, at tankerne er flest hos Koldings spillere. Vi skal ikke bruge så mange kræfter på situationen, men holde fokus på kampen. Det er et opgør, som er ekstremt vigtigt, hvis vi gør os forhåbninger om at komme i top otte, siger stregspilleren.

Fredagens opgør spilles i Kolding 18.30.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Øjenvidne til drama på havnen: Havde vinden været i øst var kvinde blevet mast mod kajen

Annonce