Annonce
Navne

Tom Behnke på mere sikker plads

Tillidshvervene drysser ned over århusianeren, der er det konservative Folkepartis nye gruppeformand .

Annonce
Der er sket meget med Tom Behnke, siden han som ung fremskridtsmand sagde, at somalierne skal hjemsendes nu. »Om det så sker med en faldskærm på ryggen, vil det ikke genere mig.«
Realiteterne har lært politibetjenten og det konservative folketingsmedlem, at sådan noget siger man ikke.
Heller ikke selvom det blev sagt i en humoristisk sammenhæng dengang for 13 år siden. Han fik hug for den udtalelse. Tiden efter har da også slebet den 44-årige politikers holdninger langt rundere og lagt flere nuancer til. Erfaringerne fra dagligdagen på tinge og menneskelig modning slår igennem.
Kvitteringerne ses blandt andet via et voksende antal tillidshverv. Senest da han i går rykkede frem i geleddet i Det Konservative Folkeparti som ny gruppeformand - afløser for den stormombruste Henriette Kjærs.
Ligesom sin forgænger har Tom Behnke rod i det jyske, nærmere bestemt Aarhus. Det er også her, han i to lange omgange er valgt ind til Folketinget. 17 år er det indtil videre blevet til. Først for Fremskridtspartiet i knap ti år. Siden 2005 har han været valgt i Aarhus syd for Det konservative Folkeparti.
Annonce

Træfælder og betjent

Aarhus-drengen flyttede for knap to år siden fra huset i Egå. Sammen med hustruen Nina, der arbejder som gemalens sekretær, besluttede han af hensyn til parrets to børn på nu tre og fem år at smække teltpælene op nær arbejdspladsen på Christiansborg. Der var for megen pendlen Aarhus-København for en travl familie, lød den svære begrundelse.
Uanset adresse-ændringen til et parcelhus i Virum befæstes hans position i partiet. Men stritter vælgerne ham en dag ud af Folketinget, er der to jobs at kaste sig over. Det ene som træfælder. Det andet som politibetjent.
Tom Behnke driver stadig, når jobbet og familielivet tillader det, Egå Træfældning, et enkeltmandsfirma. Baggrunden ligger tilbage i begyndelsen, da unge Behnke var skovarbejder i Århus.
»Det er befriende at beskæftige sig med noget helt andet. Jeg kunne lige så godt have valgt at spille tennis i min fritid. Men kombinationen af frisk luft og et konkret praktisk arbejde, hvor man omgående kan se resultater, giver energi, som modspil til livet på Christiansborg, der er noget fysisk inaktivt«, siger han.
Annonce

Både og

Den nye konservative gruppeformand har også tæt kontakt til sit basis-job som politiassistent. To dage om måneden er han på et vagthold i København. Før var det hos Østjyllands Politi.
»Jeg får en føling med mine kolleger og borgerne på mine politi-vagter. De giver mig gode impulser. Det, håber jeg, smitter af på mit folketingsarbejde.«
Her er Tom Behnke blandt andet partiets retsordfører. Han har klare standpunkter om kriminalitet og forstår at formidle dem rankt og let forståeligt.
Men når du på et tidspunkt måske ikke bliver genvalgt, vil du så være træfælder eller ansat ved politiet på fuld tid?
»Begge dele håber jeg - med træfældning som fritids-jobbet.«
Sådan ser det ikke ud at blive foreløbig. Tværtimod har kollega Kjær alene på grund af sin bratte exit hæftet en faldskærm på Behnkes ryg: Hans chancer for at beholde sin stol i Folketinget er selvsagt trods en generel tilbagegang for partiet dermed blevet større ved et kommende valg. Udgangspunktet bliver endnu en gang Århus Syd-kredsen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce