Annonce
112

Tom Kristensen var ved at tabe hjul: Trækplaster måtte udgå til Classic Race

Tom Kristensen måtte gå fra sin havarerede Formel 1-racer. Bilen bliver dog klar til de resterende planlagte løb til Classic Race. Arkivfoto: Scanpix

AARHUS: Tusindvis af publikummer var på plads, da "Kongen af Le Mans", Tom Kristensen, lørdag formiddag som det store trækplaster til årets Classic Race Aarhus skulle køre opvisningsløb i en Formel 1-bil fra dengang, der var "rigtige" Formel 1-biler til, en Shadow DN11 fra 1980.

Men den nifoldige Le Mans-vinder måtte skuffende udgå, inden løbet for alvor var kommet i gang.

Åbenbart havde en hjulbolt løsnet sig. I hvert fald virkede det som om, at venstre forhjul var gået løs.

Inden løbet havde publikum ellers kunnet følge med i, hvordan mekanikere omhyggeligt skruede på raceren. Blandt andet blev racerens hjul omhyggeligt efterspændt med en momentnøgle - men altså uden at det fik den ønskede effekt.

Tom Kristensen måtte forlade den havarerede racer på gåben, og at dømme efter hans kropsprog var han bestemt ikke tilfreds med tingenes tilstand.

Den officielle forklaring fra Classic Race på episoden er, at der var tale om en mekanisk defekt.

- Men raceren bliver hurtigt lavet, så Tom Kristensen deltager i bilen i de resterende løb til Classic Race, garanterer løbets kommunikationschef, Nick Horup.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

AGF

Stort tema om talentudvikling i AGF: Fra glemt sølvhold, transitionstræner til talenter der gik andre veje

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce