Annonce
Østjylland

Tomme haller: Foreninger arbejder videre i kulissen og på DE sociale medier

Gymnasterne fra Gymnastik Odder må kigge langt efter opvisninger dette forår. Foto: Gymnastik Odder
Mens ærgerlsen over at måtte opgive forårsopvisningen stadig sidder, så er bestyrelse og instruktører i Gymnastik Odder trukket i arbejdstøjet til den kommende sæson.

Odder: Hvad sker der med en forening med tæt på 800 medlemmer, når stikket pludselig trækkes for en stund? Næsten 1200 gymnaster var klar til at indtage gulvet til Gymnastik Odders store forårsopvisning, men pludselig lukkede Danmark og dermed også foreningslivet ned.

Normalt er forårsopvisningen afslutningen på sæsonen, og i år skulle den også have været det endelige farvel til Jesper Bøgild som formand. Posten er nu overtaget af Morten Garde, som blev valgt på generalforsamlingen 24. februar.

Den nye formand er glad for, at han har overtaget en veldrevet forening med solide ben at stå på i modvinden, der nu raser i hele landet.

- Man kan godt sige, at min første måned som formand har været en ilddåb. Vi har skullet træffe nogle hårde beslutninger i bestyrelsen, siger Morten Garde.

Annonce

Gymnastik Odder

799 medlemmer i sæson 2019-20

27 hold (rytme, spring, træning)

46 instruktører

32 hjælpeinstruktører

16 forældretrænere

Gymnastik-tv-avis

Men selvom hallerne er tomme, og gymnaster og frivillige ikke mødes i de store fællesskaber, er der liv i foreningen. Pausen fra hallerne betyder, at bestyrelsen har tid til at komme lidt foran på de opgaver, der er i forbindelse med planlægning af den nye sæson, der starter til august/september.

Flere instruktører optager korte træningsfilm, der inspirerer medlemmer og alle andre, der følger Gymnastik Odder på de sociale medier.

På Gymnastik Odders TeamGym hold lægges der dagligt træningsvideoer op, så de mange gymnaster, der er vant til at træne flere gange om ugen, er klar, når de igen mødes i hallen.

Og en af trænerne, Mick Ørting, laver en sjov "TeamGym TV-Avis" hver aften med træningsprogrammer til os.

En opvisning er kulminationen på en lang gymnastiksæson, men indtil videre må Odders gymnaster nøjes med den opvisning, holdene har lavet for hinanden lige inden corona brød ud. Foto: Gymnastik Odder
Bestyrelse og instruktører bruger coronatiden til at blive meget velforberedte til den kommende sæson, hvor Odders gymnaster forhåbentlig får mulighed for at vise deres evner foran et publikum. Foto: Gymnastik Odder
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Åbn butikken og spred glæde i byen

På en køretur gennem en af vore mindre provinsbyer i det skønne forårsvejr, så jeg byens butikker holde åbent for salg. Der var mennesker i gadebilledet, og ved byens største modetøjsbutik gik kunderne ind og ud ad døren. Inde i butikken gik kunderne rundt og udviste hensyntagen til hinanden. Det var en rigtig dejlig oplevelse at se åbne butikker og glade mennesker i gadebilledet. Der er hos de fleste mennesker behov for at vende tilbage til en problemfri hverdag, og byens butikker er dem, der er bedst til at visualisere positive begivenheder – og en tro på fremtiden. Åbn butikken, og gør kunderne glade. Alle bliver vindere. Byens borgere kan opleve glæden ved at se mennesker i gadebilledet – og åbne butikker. Butikkerne skaber salg og fungerer stadigvæk som arbejdsplads. Byen går fra at være ”død” og mennesketom til atter at være "levende” og aktiv. Er det at udvise dårligt samfundssind at holde sin butik åbent for salg – eller er det sund fornuft? Er det bedre at holde butikkerne lukkede og risikere at gå konkurs i juni måned fremfor at sikre overlevelsen ved at sælge til de kunder, der gerne vil købe? Danskerne kan sagtens tilpasse sig en situation, der gør det nødvendigt at opføre sig på en anden måde end tidligere, og man kan sagtens selv finde ud af at vise det hensyn, der er nødvendigt. Detaillisterne kan sagtens finde ud af at holde deres butikker åbne og samtidig ”hjælpe” kunderne til udvise de nødvendige hensyn. Et nedlukket Danmark over en længere periode fører til en ny ”istid”. De detaillister, der holder deres butikker åbne for salg, gør os alle en stor tjeneste. Glade mennesker i gadebilledet gør hverdagen festligere for alle – derfor er det en god ide at holde butikkerne åbne for salg. At skulle vente hele eller halve år på en normalisering ødelægger alt for den private sektor, og det er jo, når alt kommer til alt, den private sektor, der skaber forudsætningerne, for at Danmark er et velfærdssamfund. Lad os åbne butikkerne og bevise, at vi godt kan tage hensyn til hinanden uden at blive formanet herom af regeringens forskellige ministre. Det danske forår er skønt. Lad os komme ud og nyde det i fulde drag. Lad os få lov til at købe nyt forårstøj til garderoben.

Aarhus

Leder af daginstitution har travlt: Børnene er velkomne - forældrene skal nødigt indenfor

Aarhus

Ingen hjælp at hente: Lang næse til kulturens fyrtårne i Aarhus

Annonce