Annonce
Kultur

Tomme haller: Idrætsforeninger betaler

Ligesom hallerne i oplandet har Spektrum Odder været lukket ned i månedsvis. I Spektrum er en af hallerne dog blevet indrettet til vaccinationscenter, men derudover er der sjældent nogen, der indtager halgulvene. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Idrætten får lokaletilskud, selv om medlemmerne ikke må bruge de tomme haller. Pengene er med til at sikre indtægter til de trængte institutioner.

Odder: Der er ingen hvinende gummisko mod gulvet og ingen springgymnaster i luften i idrætshallerne. Men idrætsforeningerne punger stadig ud for at bruge lokalerne, og på den måde vil hallerne overleve vinteren og forårets tomhed.

- Vi har nok tabt 300.000 kroner i 2020 på fester og andre arrangementer, der er aflyst, og som vi ikke har fået noget for. Men idrætsforeningerne har betalt, siger halinspektør Michael Trane, Hundslund Hallen.


Vi sætter tæring efter næring.

Thomas Tikjøb, Ørting Hallen


Odder Kommune har nemlig givet lokaletilskud til idrætten, så foreningerne kan betale leje til hallerne, selv om de ikke bruger dem.

Det er i tråd med retningslinjer fra Kulturministeriet og nødvendigt, da kommunens haller er fonde eller selvejende institutioner, som ikke får direkte kommunal støtte.

Da hallen i Hundslund laver fester for en række efterskoler og har nogle privatarrangementer, er den mere sårbar end en de haller, der mest satser på idrætten.

Annonce

Lejer mest ud til idræt

- Vi sætter tæring efter næring. Det er ærgerligt, at der ikke er liv og glade dage i hallen, og vores cafeteria får ingen penge i kassen. Der er ikke nogen, der holder store fødselsdage, men vi har egentlig fjernet fokus fra at leje ud til alt muligt andet, så vi primært lejer ud til idræt. Vi vil gerne tilbage til normalen, men det er ikke os, der skal klage allermest, siger Thomas Tikjøb, der er formand for Ørting Hallen.

Det nuværende bestyrerpar, Kim og Karen Schlosser, stopper og flytter fra området, og det nyansatte bestyrerpar, Michael og Louise Jakobsen, begynder 1. august. I mellemtiden er Kim og Karen Schlosser hjemsendt, og det betyder også lidt økonomisk støtte.

I Hou Hallen har halinspektør Leif B. Pedersen sørget for, at der er kommet nye mål og blevet malet, hvor det var nødvendigt.

- Vi er gået ned i indtægter. Vi kan godt holde skindet på næsen, men det er udelukkende fordi kommunen har sagt, at idrætsforeninger får den støtte. Ellers kunne det ikke lade sig gøre, siger Leif B. Pedersen.

Annonce

Rundbold og mad

Cafeteriet har også været lukket, men da idrætsforeningen HOIF for nylig begyndte at lave udendørs rundbold om fredagen, fik halinspektøren travlt i køkkenet.

- Idrætsforeningen er primus motor, og de spurgte, om jeg ville være med. Så jeg havde over 100 middage ud af huset. Opbakningen er større, end jeg nogensinde havde drømt om. Men ellers har jeg valgt at sige, at jeg ikke skal konkurrere på takeaway med de private hernede, det er ikke fair, siger Leif B. Pedersen.

Han fortsætter dog med at tilbyde mad til at tage med hjem efter fredagsrundbolden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Rejsevejledninger bliver lempet - men ferierejser frarådes

Aarhus For abonnenter

Prisen er 1,4 millioner kroner per meter: Kommer du til at betale regningen for en Marselistunnel?

Annonce