Annonce
Norddjurs

Tomme lokaler får snart nyt liv: Kombineret cafe og butik slår dørene op på havnen

Bag Cafe Corner & Boutique Cozy står Torben og Marlene Bendix Halkjær, og deres datter og svigersøn, Jane og Martin Halkjær Christiansen. Familien bor i henholdsvis Tilst og Råby ved Randers, men har med egne ord "altid været vilde med Grenaa". Foto: Helle Elgaard Kvist
Snart kommer der liv i de tomme lokaler på Havneplads 7 igen. Bag den nye kombinerede cafe og butik står to generationer fra Randers- og Aarhus-området.

Grenaa: Lokalerne har stået tomme i tre år. Før det kunne grenaagensere, og andre med lyst til kinesisk mad, få sulten stillet i restaurant China Palace, men nu er lokalerne på Havneplads 7 klar til, at nye og driftige folk rykker ind.

Navnet er Cafe Corner & Boutique Cozy, og bag det nye sted står far, mor, datter og svigersøn, der er bosiddende i henholdsvis Tilst og Råby udenfor Randers.

At det lige blev Grenaa, de kastede deres kærlighed på, skyldes, at de er kommet der meget om sommeren og godt kan lide vandet og den friske luft.

Annonce

- Vi har altid været vilde med Grenaa, siger Marlene Bendix Halkjær.

Hun og hendes mand, Torben Bendix Halkjær, er begge uddannede pædagoger, men de trængte til at prøve noget nyt.

- Jeg får nogle mærkelige indfald engang imellem, men jeg har i nogle år snakket om, at jeg gerne vil starte en café, siger Marlene Bendix Halkjær og griner.

Der bliver i det hele taget grinet meget de fire familiemedlemmer imellem, der også tæller Jane og Martin Halkjær Christiansen.

Datter og svigersøn arbejder på henholdsvis Tradium i Randers og som værkfører hos Toyota, og planen er, at de to og Marlene Bendix Halkjær, der ved siden af jobbet som pædagog arbejder som alternativ behandler, skal bibeholde deres job indtil videre. Torben Bendix Halkjær skal som den eneste koncentrere sig på fuld tid om det nye sted.

Alt er til salg

Som navnet indikerer, kommer Cafe Corner & Boutique Cozy til at bestå en cafe- og en butiksdel. I cafeen skal der sælges lette retter som sandwich, desserter, is og pandekager, lavet af økologiske råvarer og uden E-numre, og i butikken vil man kunne købe antikviteter, unikke genbrugsfund og brugskunst.


Man kan i princippet købe den stol, man sidder på. Eller i hvert fald de ting, der er prismærke på.

Torben Bendix Halkjær, medindehaver af Cafe Corner & Boutique Cozy


Konceptet bliver todelt - og så alligevel ikke. For interiøret i cafeen bliver en del af butikken, forstået på den måde, at alt - eller i hvert fald næsten alt - vil være til salg.

- Man kan i princippet købe den stol, man sidder på. Eller i hvert fald de ting, der er prismærke på, siger Torben Bendix Halkjær.

Tingene, der kommer til salg, vil primært være fundet rundt om på landevejene, og det er Jane Halkjær Christiansen, der har interessen for at støve fundene op. Udvalget af møbler og brugskunst kan ikke puttes indenfor en bestemt genre, fortæller hun, men én ting bliver gældende.

- Vi kommer kun til at sælge noget, vi selv kan lide, siger hun.

Allerede nu står der en del varer klar i privaten hos Torben og Marlene Bendix Halkjær, og det skyldes et af Marlens "mærkelige indfald".

- Jeg kom til at købe indholdet af en hel butik på Samsø.  Jeg købte det om tirsdagen, som den skulle lukke om fredagen, siger hun og griner og tilføjer, at det betød, at der ikke kom julepynt op i hjemmet, da tingene spærrede for, at julekasserne kunne blive fundet frem.

Der bliver også oprettet en webshop, som kommer til at blive drevet af Jane Halkjær Christiansen. Det var egentligt først meningen, at den skulle etableres senere, men på grund af corona har familien besluttet at sætte den i søen med det samme.

Annonce

Satser på marts-åbning

Cafe Corner & Boutique Cozy kommer til at have plads til 24 siddende gæster inde, og 40 personer udendørs, hvis kommunen giver tilladelse til udeservering, og planen er at slå dørene op 5. marts, hvis regeringen tillader det. Ellers bliver det i første omgang take away ud af vinduet.

Lige nu er der dog stadig en del arbejde at gøre. Det var et noget forsømt og beskidt lokale, som familiemedlemmerne overtog, så der er blevet brugt masser af tid på at gøre rent og male. De næste par uger skal der lægges nyt gulv, og derefter skal der indrettes og gøres helt klar til åbning.

Familien Bendix Halkjær/Halkjær Christiensen har foreløbig lejet sig ind for en toårig periode i lokalerne på Havneplads 7 i Grenaa, hvor den 5. marts slår dørene op til Cafe Corner & Boutique Cozy. Tidligere har restaurant China Palace holdt til i lokalerne, der dog de seneste tre år har stået tomme. Foto: DJE Bolig

Stedet kommer til at holde åbent fra klokken 11-19 med lukket om mandagen, og det bliver Torben Bendix Halkjær, som kunderne kommer til at møde i det daglige. De andre tre familiemedlemmer vil være der efter arbejde og i weekenderne. Men drømmen er, at alle fire på sigt vil kunne arbejde fuldtid i Cafe Corner & Boutique Cozy.

- I første omgang skal det løbe rundt, så vi får dækket udgifter og får én løn hjem, og så skal det være sjovt, siger Torben Bendix Halkjær og bliver suppleret af sin datter:

- Vi tror på det, og nu skal folk i Grenaa få liv på havnen, siger Jane Halkjær Christiansen.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Campingplads til foræringspris bygger nyt: - Det kan være de samme kunder, der lejer en campinghytte den ene weekend og tager på storbyferie den næste

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Vild udvikling: Smittetallet fortsætter himmelflugten

Byudvikling For abonnenter

Stor udvidelse af Den Permanente på vej: Kan blive et aktiv for hele Aarhus

Aarhus

Politiet søger vidner til helt umotiveret overfald i Gellerup: Højtråbende og aggressiv mand angreb kvinde

Aarhus

Faxe Kondi-kviktest: Sådan prøver de unge at fuppe sig til en corona-pjækkedag

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

AGF For abonnenter

Stiften mener: Derfor er det en god ide at et nyt stadion 'kun' får plads til 20.000

INVESTERING

Ny direktør skal vende minus til plus: Står det til Allan skal hele verden kende til Help Care Companys patenterede øjenskyl

Aarhus

Serverede guldstøv, candyfloss og glimmer: Populær gourmet-restaurant drejer nøglen om

Fængslet spionchef bruger ikke mulighed for appel til landsret

AGF

Dyrere end forventet: Aarhus Kommune smider 150 millioner kroner ekstra i nyt stadion

Navne For abonnenter

Farvel til en elsket overlæge: Man kan ikke sige noget skidt om Ole Helmig

Erhverv

Kaspers Aarhus-startup går i kødet på betalingsgiganterne: Nu vil en af verdens største virksomheder med på rejsen

Annonce