Annonce
Aarhus

Tomme skinner: Minister drages ind i østjysk letbane-forsinkelse

På letbanestrækningerne til Odder og på Djursland er arbejdet ved at være færdigt. Men der er ikke udsigt til, at der kommer til at køre tog i den nærmeste fremtid. Arkivfoto

Jamen, HVORFOR kører letbanen ikke til hverken Odder eller Grenaa? Forvirringen breder sig, og 14 distriktsråd på Djursland samt en trafikordfører går nu til trafikministeren.

ØSTJYLLAND: Hvornår begynder der at køre letbanetog til Odder og Grenaa?

Og hvorfor skal det tage så lang tid at få at vide, hvorfor letbanen blev forsinket i Aarhus? De to spørgsmål lander nu på transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesens (LA) bord.

Ingen så mere stolt ud end Dansk Folkepartis trafikordfører, Kim Christiansen, da det første letbanetog med passagerer sidst i 2017 rullede fra stoppestedet ved Dokk1. Endelig fik landets næststørste by sin letbane.

Men siden er smilet stivnet lidt, for Kim Christiansen undrer sig som en del østjyder over, hvorfor godkendelsen til de sidste strækninger trækker så meget ud, at ingen i dag kan sige, hvornår togene begynder at køre.

- Jeg vil bede ministeriet om et notat, som redegør for, hvor langt man er med godkendelsesprocessen, siger Kim Christiansen.

Annonce

Det ligner ansvarsforflygtigelse. På letbanetogene står der "Pas På Mig". Men der er jo ingen ansvarlige, som passer på letbanen. Alle ser ud til at løbe fra ansvaret, og så sidder Djursland med aben.

Jørgen Ørgård, distriktrådsformand
Trafikminister Ole Birk Olesen (LA) får de stærkt forsinkede letbaneforbindelser til Odder og Grenaa på bordet. Det skyldes blandt andet en henvendelse fra 14 distriktsråd på Syddjursland. Arkivfoto

Ingen tager ansvar

Samtidig har 14 distriksråd fra Syddjurs Kommune også henvendt sig til ministeren.

De er rystede over, at ingen tager ansvar for at få letbanen til at køre på Djursland.

- Det ligner ansvarsforflygtigelse. På letbanetogene står der "Pas På Mig". Men der er jo ingen ansvarlige, som passer på letbanen. Alle ser ud til at løbe fra ansvaret, og så sidder Djursland med aben. For os at se må det være ministerens opgave at prioritere og skabe rammer, så letbanen får de nødvendige tilladelser, understeger Jørgen Ørgård, formand for distriktsrådet på Mols samt initiativtager til henvendelsen.

Det er første gang i Syddjurs Kommunes 10-årige levetid, at kommunens distriktsråd står sammen om en fælles henvendelse.

- Det illustrerer vigtigheden og frustrationerne i denne sag, forklarer Jørgen Ørgård.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

To mænd varetægtsfængslet for drabsforsøg og medvirken til drabsforsøg ved Paludan-demonstration

Klima

Grønne busser brager frem i Kina

112

Unge drenge øjenvidner til skuddrama: Vi så de skød, og så løb vi sgu'

Aarhus For abonnenter

Seks østjyske borgmestre: Tre nyttige ting, vi har lært af corona-krisen

112

Østjyllands Politi: - Han trængte ind bag afskærmning og ville ikke lægge kniven

Annonce