Annonce
Aarhus

Tonstung narkoscanner: Toldstyrelsen opruster på kontrollen af postpakker

En eksplosiv stigning i handel på nettet har også betydet en eksplosiv stigning i pakker, der sendes til Danmark, med ulovlige varer. Derfor har Toldstyrelsen investeret i verdens første første mobile pakkescanner med såkaldt dual-view teknologi. Foto: Toldstyrelsen
En specialdesignet mobilscanner skal fremover hjælpe Toldstyrelsen med at opfange pakker med ulovlige varer.
Annonce

AARHUS: Stigende nethandel har øget antallet af pakker, som kommer til Danmark, men det betyder også et stigende antal af ulovlige varer som narko, våben og doping, der bliver sendt ind over den danske grænse.

Det fik Århus Stiftstidende at se ved selvsyn, da avisen tidligere på måneden fik lov til at komme med narko- og pengehundene Lazer, Pablo og Midas på stikprøvekontrol hos PostNord i Risskov.

Her fandt Toldstyrelsen både anabole steroider, viagra og diazepin i nogle af de mange pakker.

I håbet om fremover at finde endnu flere ulovlige varer, der sendes til landet som pakkepost, opruster Toldstyrelsen nu med verdens første mobile pakkescanner med såkaldt dual-view teknologi, der gør scanneren i stand til at røntgenscanne pakker fra flere vinkler. Den specialdesignede scanner er en vigtig hjælp i kontrolarbejdet, fortæller kontroldirektør i Toldstyrelsen, Preben Buchholtz Hansen.

- I takt med at smuglerne bliver mere kreative, er det vigtigt, at vi som styrelse er med helt fremme inden for kontroludstyr. Den nye mobile pakkescanner er et vigtigt redskab, som tolderne kan tage i brug, når de dagligt arbejder på at forhindre smuglingen af ulovlige varer, næsten uanset hvor det er henne i landet, siger Preben Buchholtz.

Den mobile scanner vil foruden postpakker blive anvendt til scanning af pakker og bagage og andet på Toldstyrelsens kontrol-lokationer.

- Med den nye scanner får vi et køretøj, der kombinerer pakkescanner, kontor og køretøj i ét. Det gør os i stand til at målrette vores egne kontroller og lave fællesaktioner med andre myndigheder rundt om i landet, siger Preben Buchholtz Hansen.

Toldstyrelsens beslaglæggelser i 2018

  • Cirka 3 mio. cigaretter.
  • 1,6 ton tobak.
  • Cirka 1 ton vandpibetobak.
  • 635 kg cannabis
  • Cirka 1.400 kg kath.
  • 3 kg opiater (bl.a. heroin) og næsten 6 kg kokain.
Århus Stiftstidende fik lov til at komme med Toldstyrelsen og narko- og pengehunde på stikprøvekontrol. Og det viste sig, at der gemmer sig mange ulovlige stoffer og våben i pakkerne på byens postcentraler. Foto: Axel Schütt
Den nye mobilscanner skal hjælpe tolderne i deres daglige arbejde med at finde ulovlige varer. Scanneren kan røntgenscanne pakker fra flere vinkler. Foto: Toldstyrelsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: En typisk minkavler får udbetalt over 11 millioner kroner - se tallene her

AGF

AGF henter australier i Manchester City: - En talentfuld og spændende spiller

Annonce