Annonce
Aarhus

Top 10: Her er årets mest læste artikler på Stiften.dk

Fotos: Scanpix/privat foto

Brand, spøgelseshus og uforståeligt engelsk. Her følger de mest læste historier på Stiften.dk i 2018.

AARHUS: Vrede, nysgerrighed, sorg eller bare et godt grin.

Året har budt på lidt af hvert i Aarhus og på Stiften.dk. Det afspejler sig også i listen her, hvor vi har samlet de artikler, som havde flest læsere i årets løb, og hvor der både er blevet plads til øjebæ, spøgelseshus og en mere end omfattende renovering af gården i dronningens baghaven.

Se hele listen nedenfor.

Annonce

10. Nyheden på The Julekalender-sprog

Dårligst to english in Skandinavien: So have man denonde-lyneme heard that with.

Sådan lyder overskriften på artiklen skrevet af "Flaming Monster", som udover at være skrevet på ubehjælpeligt De Nattergale-engelsk, fortalte nyheden om, at danskerne er de dårligste i Scandinavien til engelsk.

Læs artiklen her.

9. Dukkebordel er åbnet i Aarhus: - Kunderne er helt almindelige mænd

Et nyt bordel med sexdukker i Aarhus vakte både nysgerrighed og forargelse blandt Stiftens læsere.

Artiklen, som er udstyret med billeder af de omtalte dukker, er den niendemest læste artikel på Stiften.dk i 2018.

Læs hele artiklen og se billederne her.

8. Aarhus' vildeste ansigtsløftning

En stor makeover af Skovriddergaarden var lige i Stiften-brugernes ånd.

En Højbjergfamilie har gennem fire år totalrenoveret den gamle gård, som ligger i dronningens baghave, og artiklen og billederne fra den store forvandling, var voldsomt populær hos Stiftens læsere.

Læs hele artiklen og se billederne her.

7. Tegneserietegner druknet efter fest på Filmskolen

Tragedien om Cav Bøgelund, som omkom efter en fest på Den Danske Filmskole, trak mange læsere og kondolencer.

Den danske animationsinstruktør og tegneserietegner blev kun 39 år.

Læs artiklen her.

6. Spøgelseshuset i Risskov

Naboer forstår intet: Spøgelseshus spreder utryghed i Risskov.

Sådan lød overskriften på artiklen om den gamle IBM-bygning i Vejlby-Risskov, som siden 2014 har stået tom, og som siden er blevet et mødested for hærværksmænd og narkopushere.

Læs hele artiklen her.

5. Rotter går både på fine restauranter og grillbar i Aarhus

24 restauranter og caféer i Aarhus var i alt ramt af rotter i løbet af året.

Artiklen trak ganske naturligt mange nysgerrige læsere til.

Læs artiklen her (plus-artikel).

4. Byens største øjebæ?

I alt 11.000 mennesker var med til at kåre den mindst pæne bygning i Aarhus.

Langt flere læste om resultatet af afstemningen, hvor 21 finalister kæmpede om den tvivlsomme ære. Vores afstemning om byens smukkeste bygning trak også mange læsere, men dog langt fra ligeså mange.

Læs artiklen om byens største øjebæ her.

3. Faldt ud over rulletrappe

En 50-årig mand døde i december efter et fald ud over rulletrappen på Århus Hovedbanegård.

Læs artiklen her.

2. Ignorerede udrykning og blokerede for ambulance

Manglende forståelse og bare ren vrede.

Artiklen om den 26-årig mand, som blev anholdt for manglende agtpågivenhed, da han generede og blokerede for en ambulance i udrykning i Aarhus, afstedkom ikke positive kommentarer og er årets næstmest læste historie på Stiften.dk.

Læs artiklen her.

1. Meterhøje flammer i kommunalt prestigebyggeri

Det trak læsere i hobetal til, da der udbrød brand på taget af kommunens nye kontorbyggeri i Gellerup.

Flammerne var meterhøje, og røgen kunne på et tidspunkt ses i Skanderborg.

Artiklen, videoen og billeder af branden var årets mest læste artikel på Stiften.dk.

Du kan læse eller genlæse den her.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Første dansker undersøges for coronavirus i Aarhus: Patienten har det godt, siger overlæge

Leder

Kære Kina: Forstå det nu - vores ytringsfrihed kan ikke trues til tavshed

En satiretegning igen. Fra Jyllands-Posten igen. Og fordømmelser igen. Hvis ikke vi allerede vidste det her i Danmark, så er der lande og regeringer, der ikke ser på ytringsfrihed, som vi gør her i landet. Ytringsfriheden er en grundlovssikret ret, som gør, at vi kan udtrykke vores meninger og holdninger gennem bogstaver, ord, streger og tegninger om alt, hvad vi måtte mene noget om. Det være sig religion, sport, mad, dans og livet i helhed. Vi skal ikke spørge nogen om lov, før vi sætter bogstaver sammen til ord og holdninger, eller før vi får streger og farver til at udtrykke en holdning. Det er vores ret i Danmark at ytre os. Og den står nedfældet i grundlovens §77: Enhver er berettiget til på tryk, i skrift og tale at offentliggøre sine tanker, dog under ansvar for domstolene. Censur og andre forebyggende forholdsregler kan ingensinde påny indføres. Og hvorfor nu denne påmindelse om vores rettigheder? Fordi vores rettigheder ikke deles af alle andre lande og regeringer, hvilket Kina nu for fuld udblæsning minder os om med kravet om en offentlig undskyldning fra Jyllands-Posten og dens tegner, Niels Bo Bojesen, der i en tegning af det kinesiske flag har udskiftet den ene store stjerne og de fire små med gule coronavirusser som en tegnet kommentar til den verdensomspændende sygdomstrussel, der lige nu er højaktuel. Det er meget svært med danske øjne at se tegningen som en kritisk kommentar til Kina, men med kinesiske regeringsøjne er det lige præcist, hvad tegningen udtrykker; kritik af Kina og dermed åbenbart også en ydmygelse. Den slags er svært for Kina at acceptere - og svært for os at forstå. Men det er ikke ensbetydende med, at vi ikke skal ytre os om eksempelvis coronavirussens udgangspunkt i netop Kina. Jyllands-Posten - og vi danskere - skal ikke bøje sig for pres fra hverken Kina eller andre lande. Jyllands-Posten skal stå fast på sin ret, og vi danskere skal bakke Jyllands-Posten op. Ingen tvivl om det. At det officielle Kina har lige så svært ved at forstå vores ytringsfrihed og vide rammer for at udtrykke holdninger gennem ord og streger, som vi danskere har ved at forstå deres følelse af æreskrænkelser og ydmygelser. Danmark og Kina rummer to vidt forskellige kulturer, hvilket flertallet af vi danskere godt kan se og forstå, men som det - set fra Danmark - tyder på, så har Kina meget svært ved at se, forstå og acceptere det forhold. Så hvad kan man gøre ved det? Man kan fortsætte med at tale sammen, at argumentere og fortsat gøre alt muligt for at få Kina til at indse, at i Danmark kommer vi ikke til at ændre på ytringsfriheden for at gøre andre lande og dets regeringer glade. Sådan fungerer ytringsfrihed ikke - ikke i Danmark og ikke i de andre lande, der benytter sig af samme form for demokrati, hvor borgerne frit kan tale og tegne.

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Annonce