Annonce
Navne

Topchef med kunstnerisk baggrund: Som dirigent opdagede han lysten til at lede

Lars Stentoft er oprindeligt uddannet fra Musikkonservatoriet i Aarhus. Foto: Annette Arp Andersen
Lars Stentoft, direktør for Kultur & Udvikling i Viborg Kommune, fylder 60 år 9. maj 2022.

60 ÅR: Lars Stentoft er en af ganske få kommunale topchefer, der har en kunstnerisk baggrund. Han har nemlig sin professionelle oprindelse i musikmiljøet i Holstebro, og han er oprindeligt uddannet fra Musikkonservatoriet i Aarhus.

Både i studietiden og årene, der fulgte, kombinerede han livet som professionel klassisk slagtøjsspiller i symfoniorkestre og rytmisk trommeslager med arbejde som musikunderviser og dirigent.

Som dirigent opdagede han lysten til at lede, og efter Stentofts erfaring med to lederjobs i København hos kulturelle landsorganisationer, fik han mod på at rette sit professionelle fokus fuldt ud på ledelse snarere end musikken.

Annonce

I spidsen for havneudvidelse

Stentoft forblev dog i kontakt med kunsten og kulturen, for det var netop ledelse indenfor kulturområdet, han særligt brændte for. Det førte til, at han blev Herning Kommunes første kultur- og fritidschef, og det var samtidig her, at han indledte sin karriere indenfor kommunal ledelse. Karriereskiftet førte også til, at han tog en MPA-uddannelse, hvor han kunne lære alt det, som han ikke havde lært på konservatoriet.

Herefter fulgte næsten ti år som forvaltningschef indenfor kultur og fritid i Aalborg, hvor bl.a. etableringen af Nordkraft og hele havneomdannelsen blev gennemført. Samtidig stod Stentoft i spidsen for udviklingen af helt nye kreative alliancer mellem kommunen, erhvervslivet og universitetet.

Det seneste årti har han så været direktør for Kultur & Udvikling i Viborg, hvor kommunen i tæt samspil med uddannelsesområdet, erhvervs- og kulturlivet bl.a. har udviklet store tilbagevendende signaturevents og et nyt kultur-, konference- og hotelområde.

Annonce

Omdannelse af domkirkekvarter

Hertil kommer den succesfulde indsats for at gøre Viborg til hele Danmarks animationshovedstad, som bl.a. har ført til den prestigefyldte udnævnelse af Viborg til Unesco Creative City.

Stentoft har også banet vejen for, at en række nye uddannelser er på vej til byen, og det næste store projekt er omdannelsen af Viborgs gamle domkirkekvarter til en samlet turistdestination.

Undervejs i Stentofts karriere er der også blevet tid til at etablere egen rådgivningsvirksomhed. Denne er dog pt. på standby, for udover direktørjobbet er fødselaren også engageret i en lang række bestyrelser, og Stentoft er bl.a blevet udpeget to gange af kulturministeren til Lokale- og Anlægsfondens bestyrelse.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Få det fulde overblik over Viby-sagen: Derfor endte drabsmand med 12 års fængsel for at stikke sin eks-hustru ihjel

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

50 år som dronning: Jubilæum fejres med to ture i karet, hyldest på Rådhusets balkon og folkefest i Mindeparken

Byudvikling For abonnenter

Kommunen takker nej til milliongave fra bygherre: Tvivl om juraen nulstiller aftale

Debat

David Nielsen betalte prisen: Og nu er løsningen på AGF's krise åbenbart et seminar

Aarhus For abonnenter

Aarhus var i akut mangel på stemmetællere: Så fandt kommunen en løsning

Formand for landdistrikter om penge til sportshaller i bytte for flere vindmøller og solceller: - Det er slet ikke nok

Alarm 112

Så faldt dommen i Viby-knivstikkeri: Der var tale om drab - og straffen kunne have været højere

Aarhus For abonnenter

Bag om myten: Er Botanisk Have en voldtægtsmagnet som kvinder bør undgå om natten?

Navne

Astrid Krag uddelte fornem pris til østjyske Janni Lund Hansen: Hun er mønstereksemplet på en ildsjæl

Alarm 112

Fireårig datter ville gerne se sin mor: - Storebror måtte forklare, at far havde stukket hende ned, og at de ikke ville se mor igen

Se billederne: Kom med ind i Victor og Birgittes vilde drømmehus med 360 graders terrasse, snedkerkøkken og privat shelter direkte ned til åen

Byudvikling

Aarhus Havn er årsag til 17.000 job: Sådan er havnen kommet frem til tallet

AGF For abonnenter

David Nielsen fyldte mere på gangene i AGF, end de fleste lige aner - og derfor bliver hverdagen med en ny cheftræner også en helt anden nu for klubben, spillerne og fansene

AGF

AGF-duo klar til U21-landsholdet - men Hausner er forbigået

Annonce