Annonce
Aarhus

Topfolk fra erhvervslivet hædrede succesrig Aarhus-virksomhed

Erhverv Aarhus Prisen 2017 gik til Jens Bjerg Sørensen og Peter Kjær fra industrikonglomeratet Schouw & Co. Pressefoto

Erhverv Aarhus Prisen 2017 gik til Jens Bjerg Sørensen og Peter Kjær fra industrikonglomeratet Schouw & Co. 200 topfolk fra det århusianske erhvervsliv og deres bedre halvdele overværede prisoverrækkelsen ved Erhverv Aarhus' nytårskur i Musikhuset.

AARHUS: Der var glas, galla, smoking og flotte kjoler, da 200 topfolk fra det århusianske erhvervsliv fredag aften i Musikhuset kastede sig ud i Erhverv Aarhus' årlige nytårskur. Erhvervsorganisationen, der tæller 600 virksomheder og firmaer i Aarhus og omegn, uddelte samtidig for 14. gang sin pris, der går til folk, som har ydet en særlig indsats for Aarhus og dets erhvervsliv.

Erhverv Aarhus Prisen 2017 gik til adm. direktør Jens Bjerg Sørensen og direktør Peter Kjær fra industrikonglomeratet Schouw & Co.

Jens Bjerg Sørensen og Peter Kjær har siden henholdsvis 2000 og 1993 ført Schouw & Co. op i dansk erhvervslivs absolutte superliga. Erhverv Aarhus Prisen 2017 tildeles dels for industrikonglomeratets flotte resultater, der betyder, at Schouw & Co. i dag er blandt aktiemarkedets største og netop har fået status som large cap-selskab samt for prismodtagernes store engagement i Aarhus.

- Jens Bjerg Sørensen og Peter Kjær personificerer på fornemste vis Schouw & Co.'s vision om at ville være blandt de bedste til at skabe værdi på en ordentlig og troværdig måde. Resultaterne taler for sig selv, men Jens og Peters mangeårige indsats er ikke kun kommet Schouw & Co. til gode. De er stærkt engagerede i det aarhusianske erhvervs- og kulturliv og bidrager med personligt engagement i bestyrelser, netværk og andre positioner, der berører erhvervslivets rammevilkår, internationalisering, innovation og kultur. Derfor er Jens Bjerg Sørensen og Peter Kjær særdeles værdige modtagere af Erhverv Aarhus Prisen 2017, sagde Erhverv Aarhus' formand, Jan Børjesson, i motivationstalen til prismodtagerne.

Tidligere modtagere af Erhverv Aarhus Prisen

2016 - Ebbe Malte Iversen, Aarsleff

2015 - Anders Byriel, Kvadrat

2014 - Peder Tuborgh, Arla Foods

2013 - Jens Kristian Gundersen, Unisense

2012 - Ditlev Engel, Vestas Wind Systems A/S

2011 - Henrik Lindberg, LINDBERG A/S

2010 - Michael Holm, Systematic A/S

2009 - Flemming Besenbacher, iNANO Aarhus Universitet

2008 - Thomas Bloch Ravn, Den Gamle By

2007 - Ulla Stæt Andersen og Jette Rantala, Århus Charter

2006 - Peter Bohnsen, Unifeeder A/S

2005 - Ole Lehrman Madsen, Alexandra Instituttet

2004 - Erling Lindahl, bestyrelsesposter i Incuba, Østjysk Innovation, Forskerpark mv.

Som nogle af de første ankom formand for Erhverv Aarhus, Jan Børjesson og hans hustru Helle Hougaard. Foto: Flemming Krogh

Glade og stolte prismodtagere

Jens Bjerg Sørensen og Peter Kjær var beærede over at modtage Erhverv Aarhus Prisen og understregede fra scenen, at Aarhus og Schouw & Co. er et godt match.

- Vi er i Schouw & Co. meget glade og stolte over at modtage Erhverv Aarhus Prisen 2017. Schouw & Co. er solidt forankret i Aarhus, og har været det siden virksomheden flyttede fra København i 1931. Vi ser prisen som en anerkendelse og konsekvens af vores mangeårige mantra om, at "resultater skabes gennem mennesker", som har været fundamentet for vores solide udvikling i de seneste mange år. Vigtigheden af at have base i en region, der er i løbende forandring, der tør tænke nyt og samtidig fokuserer på fremtidssikring kan ikke understreges nok, og det er et stærkt match til Schouw & Co., hvor forandringsvillighed og langsigtet værdiskabelse er øverst på agendaen, sagde Jens Bjerg Sørensen.

Christina Bessing var en af dagens tjenere som delte velkomstdrink, der bestod  af Grand Marnier, vodka og tranebærjuice, udtil gæsterne.  Malene Raundal var en af dem. Foto: Flemming Krogh
Annonce

Tillykke fra borgmesteren

Toastmaster Terje Vammen, næstformand i Erhverv Aarhus, styrede begivenhederne under prisoverrækkelsen, hvor også sidste års prismodtager, Ebbe Malte Iversen, Aarsleff, og borgmester Jacob Bundsgaard ønskede Jens Bjerg Sørensen og Peter Kjær tillykke med Schouw & Co.'s flotte resultater og anerkendelsen, der følger med Erhverv Aarhus Prisen.

- Det er meget velfortjent, at A/S Schouw & Co. repræsenteret ved Jens Bjerg og Peter Kjær i år modtager Erhverv Aarhus Prisen. Udover at stå i spidsen for en meget veldrevet virksomhed har de to direktører gennem en årrække ved deres personlige engagement bidraget markant til byens udvikling. De har utrætteligt og med stor erfaring formået at styrke byen både erhvervsmæssigt og kulturelt, og det fortjener de meget stor ros for, sagde Jacob Bundsgaard.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Sikkerhedsbrud hos Nets: Sven fik brev med nøglekort til en ukendt kvinde

Danmark

Fredagens coronatal: 4559 nye smittede og ny top i coronarelaterede dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Byudvikling

Stor interesse for nyt byggeri på Katrinebjerg: Halvdelen af lejlighederne er allerede reserveret

Aarhus For abonnenter

Saltchefen havde over 100 mand i sving: Derfor var torsdag en af de rigtig bøvlede vinterdage

Aarhus

Coronapas: Ansatte skal have det - politikerne får anbefaling

Sport

For første gang: Skanderborg Aarhus-stjernefrø udtaget til EM-bruttotrup

Så nemt er det at købe ulovligt fyrværkeri på nettet: - Det kan rive både arme og ben af, hvis noget går galt

Erhverv For abonnenter

Trodser corona: Lars Larsens århusianske milliardkæde leverer endnu et rekordresultat

Navne

Ny Børn og Unge-chef sætter børnene først: - Vi skal ikke altid bare gøre det, vi plejer

Alarm 112

En gruppe håndværkere blev hverdagens helte: Kom politi og brandvæsen i forkøbet

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Aarhus

Dagens corona-tal er godt nyt for Aarhus

Aarhus For abonnenter

Personalemangel presser plejen på nyt demensplejehjem: - Nogle gange er der flere vikarer end fastansatte

Alarm 112

Pludselig stod mistænkelig mand i kvindes lejlighed: Nu beder politiet folk være opmærksomme

Annonce