Annonce
Kultur

Topmoderne datacenter i skovbunden: 'Digitale spåkoner' holder øje med gæsterne og øl-beholdningen

Simon Christiansen er ansvarlig for et hold af frivillige IT-eksperter, der analyserer store mængder data, som man indsamler på Smukfest. Foto: Flemming Krogh
44 frivillige IT nørder er tilknyttet et datacenter på Smukfest, som arbejder med akuthjælp til folk der besvimer under en koncert og ølboder, der risikerer at løbe tør.
Annonce

FESTIVAL: En simpel presenning, et par udtjente sofaer og en stålcontainer. Et ’hemmeligt’ område tæt på Sherwood indgangen på Smukfest ser ikke ud af noget særligt. Men får man adgang til den særlige container, kan man kigge de frivillige IT-eksperter over skuldrene, og så får man indblik i en særlig verden, der knytter sig til festivalen.

- De fleste gæster forbinder Smukfest med musik, mad, en masse flis og skøre påfund. Vi arbejder med et lag, der ligger under alt det synlige, som folk kender og kan se. Big Data kalder vi alle de informationer, som vi håndterer i løbet af de dage hvor festivalen foregår, forklarer Simon Christensen, som til dagligt er ansat som projektleder hos IBM, men som i denne tid er frivillig ansvarlig for IT-holdet, der håndterer big data.

De store mængder datainformation modtager IT-folkene fra deltagernes chip-armbånd og smartphones.

- Vi kan ikke overvåge alle de tusinde deltagere via deres chip. Men vi kan registrere hvor mange gæster der kommer og går ind på pladsen. Det bruger vi til at få et sikkerhedsmæssigt overblik, forklarer Simon Christiansen.

På en storskærm kan man følge beredskabsholdene rundt på pladsen. Foto: Flemming Krogh
Annonce

Digitale spåkoner

I containeren kan han følge med i, hvor de enkelte vagthold med læger og bårer befinder sig på pladsen. Informationerne bruger man, hvis en akut krisesituation opstår ved en scene. Besvimer en gæst for eksempel foran Bøgescenerne, så kan Simon Christiansen og hans kolleger hurtigt tilkalde det nærmeste lægehold.

IT-folkene har tæt kontakt til BSK – Beredskabskontoret, hvor man har monitorer tilknyttet kameraer rundt på pladsen. Som en del af et beredskab, der skal øge sikkerheden på festivalen. Big Data bliver også brugt til de mere forretningsmæssige dele af festivalen.

- Vi er en slags spåkoner. Ved at følge tilstrømningen rundt til de forskellige scener, kan vi forudsige, hvor der kan opstå lange køer ved ølboderne. Vi kan se, hvordan lagerstatus ser ud i boderne og opfordrer de ansvarlige til at forberede sig på stor efterspørgsel i god tid. Det duer jo ikke folk bliver utilfredse, mener Simon Christiansen.

Informationer om bevægelsesmønstre bliver efterfølgende analyseret, når musikken er slut. Det kan føre til nye tiltag. I år har man anlagt en ny sti, hvor Mindelunden for Kim Larsen ligger.

- Vi har tidligere kun haft to stier. der forbinder Stjernescenen og Bøgescenerne. Det har givet problemer, når store mængder af gæster går fra den ene til den anden scene. Ved at etablere en tredje sti, håber vi på at undgå flaskehalse i år, siger Simon Christiansen, som tilskriver Beredsskabskontoret æren for at den nye sti blev etableret i år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Hosteklinikker skal aflaste børnelæger med coronaprøver

Aarhus

Restriktioner og corona-smittede: Maskinmesterskolen har indført fjernundervisning

Annonce