Annonce
AGF

Toptændt AGF-mandskab pelsede ulven - og åbnede sølvkampen

AGF-topscorer Patrick Mortensen har scoret til 1-0 og får et solidt håndtryk af holdkammerat Nicklas Helenius. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
AGF bestod den mentale test mod de nykronede danske mestre, da århusianerne i et festfyrværkeri af en fodboldkamp søndag aften vandt 3-0 over FC Midtjylland. Patrick Mortensen nettede to gange.
Annonce

FODBOLD: Det var nu nok alligevel - denne søndag aften - ikke det værste tidspunkt for et medalje-jagtende AGF-mandskab at møde FC Midtjylland på.

De nykronede danske mestre kom til Aarhus, måske stadigvæk med tømmermænd efter torsdagens guldfest i Herning, og i hvert fald med mindre mental parathed end normalt, lidt mindre gnist og ild og den slags, ganske naturligt alt den stund, at sæsonen for deres vedkommende jo allerede er lagt ned.

Og så stillede de i øvrigt til start med hele syv ændringer i forhold til de elleve, der var blevet peget på af trænerstaben, da mesterskabet skulle køres i garagen fire dage forinden, ja, hele forsvarskæden var skiftet ud, og det skulle selvfølgelig kunne ses, og det kunne det da også.

3-0 vandt AGF over FC Midtjylland, den i parentes bemærket tredje århusianske gevinst i træk mod mestrene, og øgede dermed forspringet ned til Brøndby på fjerdepladsen til otte point, tre kampe igen, og måske endnu mere vigtigt er der nu blot to point op til FC København på andenpladsen. AGF skal en tur til Parken i næste runde. Brozen synes sikret, sølvet indenfor rækkevidde.

Nå, tilbage til kampen på Ceres Park.

Hjemmeholdet kom farende fra første fløjt, søgte - igen meget naturligt - at stresse de nye navne i ule-defensiven, og det var en plan, der lykkedes: Patrick Mortensen afsluttede allerede efter otte minutters spil et perfekt komponeret AGF-angreb, begyndende med en Casper Højer-erobring, en dyb bold fra Nicklas Helenius til Jakob Ankersen,  tilbage til fremadstormende Højer og så et præcist indlæg til bagerste stolpe til en helt fri Mortensen, pande på, 1-0.


Hjemmeholdet kom farende fra første fløjt, søgte - igen meget naturligt - at stresse de nye navne i ule-defensiven, og det var en plan, der lykkedes


Smukt broderet, lækkert slutprodukt.

Annonce

Energisk hjemmehold

AGF manglede til opgøret topscoreren på Superligaens bisseliste, Nicolai Poulsen, der jo så rødt i Aalborg, og ranede endnu en gang karantæne til sig. Derudover var der heller ikke nogen Niklas Backman eller Mustafa Amini til disposition, men til gengæld kunne AGF-fansene i deres stille hjerter glæde sig over, at der var bænk-comeback til Mustapha Bundu. Han kom dog ikke på banen.

Århusianerne, der havde ændret lidt på formationen, så Benjamin Hvidt og Bror Blume lå side og side på den centrale midtbane, mens Nicklas Helenius spillede hængende, flagrende angriber bag Patrick Mortensen.

Det gav masser af dynamik, defensivt som offensivt, og et toptændt AGF-mandskab spillede sig frem til flere muligheder mod et forvirret FCM-forsvar, kunne reelt have lukket ballet inden pausen. På kanterne gjorde Jakob Ankersen og Jon Dagur Thorsteinsson livet surt for gæsterne, Nicklas Helenius fyldte på sin egen uortodokse måde rigtig meget i opspillet og så kom de to AGF-backs konstant farende i opportunistiske sidelinje-raids.

Mestrene blev mast. Mestre i en revideret udgave, men stadigvæk mestre, så det skal ikke tage noget som helst fra AGF-spillernes præstation.

Den anden scoring kom så fem minutter inde i anden halvleg. Et fladt hjørnespark bagud, udenfor feltet, blev mødt af et tordenskrald af en anden verden fra Casper Højer, 2-0.

AGFerne var ingenlunde mætte, fortsatte med at angribe, skabe chancer, overtalssituationer, en fest for de 7.534 tilksuere.

Nicklas Helenius ramte stolpen, inden Patrick Mortensen kort efter satte sin anden scoring ind til slutresultatet. Det kunne snildt være blevet til mere, hjemmeholdet ville meget mere, men der var trods alt også grænser for (ulve)-galskaben.

Og 3-0 var sådan set mere end rigeligt.

AGF skal til Parken for at møde FC København på søndag.

Mesterskabsspillet, Superligaen

AGF-FC Midtjylland 3-0 (1-0)

Mål: 8. 1-0 Patrick Mortensen. 50. 2-0 Casper Højer Nielsen. 74. 3-0 Patrick Mortensen.

AGF: William Eskelinen - Kevin Diks/66. Alexander Munksgaard, Sebastian Hausner, Frederik Tingager, Casper Højer Nielsen - Benjamin Hvidt/80. Albert Grønbæk Erlykke, Bror Blume - Jon Dagur Thorsteinsson/86. Alex Gersbach, Nicklas Helenius, Jakob Ankersen/86. Magnus Anbo - Patrick Mortensen

FCM: Jesper Hansen - Dion Cools, Manjrekar James, Rasmus Nicolaisen, Marc Dal Hende - Frank Onyeka, Jens Cajuste/46, Sory Kaba, Evander - Awer Mabil/70. Lasse Vibe, Ronnie Schwartz, Mikael Anderson/62. Anders Dreyer

Advarsler: Benjamin Hvidt, Bror Blume, Patrick Mortensen, AGF. Rasmus Nicolaisen, Jens Cajuste, Frank Onyeka, FCM.

Tilskuere: 7.534 på Ceres Park

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Corona-bølgen når nye højder i Aarhus: Der er fundet 83 tilfælde i løbet af et døgn

Aarhus

Coronasmitten fylder mere og mere i Aarhus: På et døgn er der fundet yderligere 79 smittede

Aarhus

Fup og fakta om corona-bølgen: Hvorfor er Aarhus ramt af coronasmitte lige nu?

Annonce